Карло Анчелоти - треньор на Реал Мадрид

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Re: Карло Анчелоти - фен тема

Мнениеот shotgun blues » 28 май 2014 22:13

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-ww5tnLDhy8[/youtube]
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 10 юни 2014 20:13

Честит рожден ден на татко Карло! Дано догодина повтори успехите си с Реал. :)
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 27 юни 2014 15:07

Изображение
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 авг 2014 19:00

Анчелоти: Може би поставихме началото на важен цикъл

Изображение

Победата в Суперкупата на УЕФА може да стане за Реал Мадрид началото на важен цикъл, заяви треньорът на "белия балет" Карло Анчелоти.

Неговият тим се наложи над Севиля с 2:0 в двубой, който се игра в Кардиф. И двата гола в срещата бяха дело на Кристиано Роналдо (30`, 49`). Реал спечели трофея за втори път в историята си.

„Мисля, че това може да бъде началото на много важен цикъл, тъй като нашият състав е с изключителни качества. Можем да достигнем най-големи висоти и да сме конкуренция във всички турнири. Трудно е да направиш този отбор още по-добър. Имаме огромен избор от играчи и всичко, което е нужно, е да използваме възможностите на този отбор на пълна мощност“, каза Анчелоти. Той не смята, че стилът на отбора му трябва да се променя, в сравнение с този от миналата година.

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 23 сеп 2014 10:21

Реал Мадрид разгроми Депортиво с 8:2 в мач от четвъртия кръг на Примера дивисион. По такъв начин, старши-треньорът Карло Анчелоти постигна със столичани своята 50-та победа. За това постижение на италианския специалист бяха нужни 67 мача, което е рекорд за испанския гранд.
Предишното постижение принадлежеше на Жозе Моуриньо, който постигна 50-та победа с Реал със своя 69-ти мач.
На трето място е Мигел Муньос (70 мача), който водеше мадридчани в периода 1959 - 1974 година.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 02 окт 2014 05:11

Анчелоти: Много тежък мач

„За нас беше много тежък мач. Лудогорец игра като на „Анфийлд“ в първия мач. С много бързина и агресивност. Беше много трудно, защото трябваше да правим обрат, след като допуснахме гол. Показаха характера, който показаха срещу Ливърпул“, коментира Карло Анчелоти след победата над Лудогорец в София.

"За нас резултатът е добър. Започнахме двубоя негативно с 0:1, но след това успяхме да пресираме противника и имахме възможност да вкараме повече голове. Като цяло съм доволен, че победихме."

"Срещу Атлетико Мадрид получихме същия гол от статично положение, както и срещу Реал Сосиедад. Работим в тази насока, да посрещаме по-добре топката на първа греда. Опитваме се да го правим. Продължаваме да работим в този план."

"В този мач играхме със схема 4-4-2, като понякога Бейл игра по крилото. Опитахме се изнасяме бързо топката, понякога играхме и на контраатака, но ни се получиха нещата."

"Лудогорец показа агресивен футбол. Те играха така и в първия мач. Относно съдията мисля, че има много ситуации, които могат да се коментират, но като цяло свири добре".

"Дадох почивка на хората, които играят повече като Кроос, Хамес и Карим. Другата причина за този състав беше да мотивирам останалите, които играят по-малко."

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 10 окт 2014 23:45

Откровено с Карло Анчелоти: При мен няма скандали

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде интересно и откровено интервю за френското списание So Foot. В него той сподели как е заварил отбора при пристигането си на "Сантяго Бернабеу".

"Бях наясно още преди пристигането ми тук, че има много проблеми в съблекалнята. Проблеми между някои играчи и Моуриньо," обясни Анчелоти. "Всичко, което по принцип се случваше на закрити врати, някак си стигаше на следващия ден във вестниците."

"Откакто аз поех отбора, всичко се върна към нормалното, успокоихме се. Не наследих нищо от това напрежение," сподели италианецът.

"Дали аз успях да върна мира в съблекалнята?! Не, не. Когато пристигнах, вече бе по-спокойно. Откакто съм тук, не е имало нито един скандал в съблекалнята. Никога не съм имал и един играч, който да не е мотивиран, никога никой не се е оплаквал, че не получава достатъчно игрово време," продължи Анчелоти.

"Роналдо е играч с неизмерим талант. Може да вкарва по 50 гола на сезон," допълни Карло Анчелоти. "Но по-важното е, че Кристиано помага много и на съотборниците си, и на треньора. Не е егоист и играе на всяка позиция, на която трябва."

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 15 окт 2014 14:34

Карло Анчелоти: Напускам Реал, ако се месят в работата ми

Икер Касияс не е виновен, че допускаме много голове

Треньорът на Реал М Карло Анчелоти даде обширно интервю пред Радио Копе. В него той коментира кариерата си на "Бернабеу" до момента, освиркванията към вратаря Икер Касияс и отношенията си с президента Флорентино Перес.

Карло Анчелоти, каква е оценката ви за старта на сезона?
- Беше сложно. Появиха се някои проблеми, защото нямахме достатъчно време да подготовим играчите през лятото. Сега всички се намират в много добра физическа кондиция, защото използвахме това време от кампанията за тренировки.

По-добра ли е тази година от предишната?
- Същото е, защото сменихме някои играчи, но тези, които пристигнаха, са много добри, имат страхотна класа. От гледна точка на качество не сме се променили много.

Искахте ли да продадете Анхел ди Мария?
- Бях в съгласие с ръководството по този въпрос. Има някои моменти, в които клубът трябва да каже "не". Нямаше как да си променим политиката заради един играч. Ди Мария искаше много пари и ние предпочетохме да го пуснем, за да ги намери на друго място. Клубът не можеше да му плаща толкова, колкото той искаше.

Шаби Алонсо предаде ли Реал, след като избра да отиде в Байерн?
- При Шаби случаят е различен, защото той пожела да си тръгне. Чувстваше се малко уморен. На неговото място разполагаме с добри опции - Хамес и Тони Кроос, но Шаби Алонсо е по-добър от тях в дефанзивен план. Не смятам, че ни е предал.

Диего Лопес също вече не е в Реал. Той ли поиска да напусне, или вие го продадохте?
- Той си търсеше друг голям клуб с по-малка конкуренция, в който да намери повече постоянство и да получи дълъг договор. Никой не е гонил Диего Лопес от Мадрид. Той си тръгна, защото искаше да си тръгне.

Кристиано Роналдо ли е най-добрият играч за всички времена?
- Трудно е да се каже, защото времената се менят. В момента той е най-добрият в света. Но не можете да го сравнявате с Пеле или Марадона.

Да поговорим за Икер Касияс. Заслужава ли наистина да играе, или го пускате като титуляр само защото е символ на клуба?
- Касияс играе, защото аз избирам вратарят, който смятам, че ще даде всичко от себе си Реал Мадрид да побеждава. Той е правилният човек за тази роля в отбора.

Феновете на Реал, които освиркаха Касияс, добри мадридисти ли са?
- Не знам за тези, които освиркват. Един играч може да бъде освиркан, когато не играе добре. Случи се миналата година, когато не бяхме на ниво. Да освиркваш без причина не е правилно.
Имаме нужда от обединение между феновете и отбора. Това е важно за всеки клуб.

Наистина ли си струваше да дадете 80 милиона евро за Хамес Родригес?
- Да, той струва толкова. Когато платиш подобна сума, означава, че други също са го искали.

Кой определя състава на Реал? Вие или президентът Флорентино Перес?
- Имал съм късмета винаги да попадам на интелигентни президенти, които не са само футболи фенове, но и много големи бизнесмени. Те са достатъчно интелигентни, за да не се месят в работата на треньорите. Ако президентът на клуба ме накара да пусна даден играч, най-вероятно ще напусна.

Искате ли да продължите договора си с Реал Мадрид?
- Имам още година и половина и съм щастлив. Чувствам се много комфортно с всичко тук. Би ми харесало да подновя контракта, но това не зависи само от мен.

Страхували ли сте се някога, че може да бъдете уволнен?
- Не, никога.

Нервен треньор ли сте?
- Не мисля така. Хапя си ноктике, когато гледам футбол по телевизията, и дъвча дъвка по време на мачовете. И пуша... винаги.

Видяхте ли грешката на Касияс в националния отбор срещу Словакия и какво мислите за нея?
- Да, определено беше грешка. Не съществува дебат относно вратарите. Имам голяма вяра в Касияс. Той мина през някои трудни моменти, но е достатъчно силен и има характер. Грешките му се броят на пръстите на едната ръка. Един път сбърка на финала в Шампионската лига, сбърка и сега с Испания... Не мисля, че има смисъл да спорим. В момента Касияс играе добре. В същото време искам да държа Кейлор Навас мотивиран от време на време. Допуснахме много голове, но вината за тях не е в Икер. Имам вяра в него. Той ще играе.

Говори се, че са ви заповядали да го изхвърлите от състава?
- Не, такива заповеди нямам. Ще избирам играчите, които са най-добри за отбора.

Бяхте ли несправедлив към Икер Касияс през миналия сезон?
- Не мисля така. Както избрах той да пази този сезон, така избрах и Диего Лопес да пази в Примера миналата година. Чух какви ли не неща по мой адрес. Не обръщам внимание на критиките. Не ме интересува какво говорят. Казваха, че нямам характер да водя този отбор, че нямам никаква заслуга за спечелването на Шампионската лига. Всичко това ме кара да се смея...

Имате доста проблеми от статични положения...
- При корнерите проблемът не е във вратаря. Променихме някои неща. Кристиано Роналдо и Бензема покриват зони. Но като цяло нямаме много висок отбор.

По-трудно ли е да намерите баланс тази година без Шаби и Ди Мария?
- Миналата година имахме проблеми, когато Шаби Алонсо бе контузен. Ди Мария се адаптира много добре към новата си позиция. Същото е и сега.
Трябва Кроос и Хамес да свикнат със системата. Хамес е различен от Ди Мария, защото е 10 килограма по-тежък, но за сметка на това е много издръжлив. Кроос може да играе в ролята на Шаби, определено.

Заслужава ли Иско да играе повече?
- Той заслужава да играе всеки мач, защото има нужните качества и професионализъм, но в същото време разбира, че това е Реал Мадрид. Тук конкуренцията е огромна.

Могат ли Кристиано, Бейл, Бензема и Хамес да играят заедно срещу грандове като Барса и Байерн?
- Разбира се, че ще играят. Бейл ще се дръпне малко по назад от Кристиано. Така ще станат четирима в средата на терена.

Близо ли е Варан до титулярно място?
- Трудно ми е да избера само двама защитници, тъй като имам трима от най-добрите в света. Всички ще играят. Варан има своето бъдеще в Реал в ръцете си, но пък Пепе си е Пепе. Не помня да е направил грешки този сезон.

Какво ще кажете на тези, които критикуват Бензема?
- Когато говорим за нападетели, които играят в наказателното поле като Креспо и Индзаги, Бензема е много различен от тях. Важен за нашия стил на игра.

Кристиано Роналдо ли е най-добрият, с когото сте работили?
- Трудно е да се кажа, но наистина е така. Работил съм със Зидан, Ибрахимович… Много от тях са ме изненадвали, най-вече Ибра. Той е много лесен за трениране играч, не знам защо в Барселона не се получиха нещата за него. За мен той е победител. Помогна ми много, когато бях в ПСЖ. Трябваше да се променят много неща в отбора. Трябваше да променим и манталитета. Не бе никак лесно.

Ще давате ли почивка на Роналдо? Ще го включите в системата с ротациите?
- Да, когато е уморен, ще почива, но не е лесно. Играе ли, почти винаги вкарва. Затова с Кристиано всеки мач започва от 1:0 за нас. Той има невероятната способност да се възстановява бързо след мачовете. Невероятен професионалист е.

Какви са отношенията ви с Флорентино Перес?
- Много добри, много директни. Той не е страшен. Нарича ме Карло. Само от един човек съм се страхувал в кариерата – от първия ми треньор Нилс Лидхолм (Рома).

Всичко, което се случва в Реал, минава ли през вашето съгласие?
- Разбира се. Питаха ме за мнението ми за Хамес Родригес.

Силвио Берлускони каза, че все още съветвате Милан за трансферите.
- Да, питаха ме за мнението ми за Менез, Диего Лопес и Алекс. Имам добри отношения с президента и Адриано Галиани.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 19 окт 2014 06:53

Анчелоти: Зад головете има много борба и саможертви

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти коментира след успеха над Леванте с 5:0, че зад всяко попадение, което реализират неговите играчи се крие много борба и саможертви.

„Футболистите доказаха, че разполагаме с много равностоен състав и дълга скамейка. Физически всички са много добре и са мотивирани. Ритъмът на отбора е добър. Всички се представиха добре“, започна анализа си Анчелоти.

Колкото до това, че в предстоящия мач от Ла Лига „кралете“ ще мерят сили с Барселона, италианецът заяви: „Как ще влезем в Ел Класико? Мисля, че ще бъдем добре. Разполагаме с достатъчно време, за да се възстановим и да се подготвим подобаващо за мача с Ливърпул в сряда, а след това и за Ел Класико“.

„Намираме се в наистина много благодатен период, но не бива да забравяме, че зад всеки гол стои много борба и саможертви“, завърши Анчелоти, който отчете и приноса на Кристиано Роналдо, който вкара две от попаденията за изразителния успех над Леванте.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 19 окт 2014 07:18

Това изказване ме накара да направя една справка по головете през последните 4 години от първата година на Моуриньо до сегашният сезон.
Статистиката сочи следното

При Жозе Моуриньо

Сезон 2010/11 - 146 вкарани голове във всички турнири, 101 само в първенството - Купа на Испания
Сезон 2011/12 - 172 вкарани голове във всички турнири, 120 само в първенството - Шампиони
Сезон 2012/13 - 153 вкарани голове във всички турнири, 103 само в първенството - Суперкупа на Испания

При Карло Анчелоти

Сезон 2013/14 - 157 вкарани голове във всички турнири, 103 само в първенството - Шампиони на Европа, Купа на Испания
Сезон 2014/15 - 39 вкарани голове във всички турнири, 30 само в първенството (след днешният ни мач)

Както сами може да видите първият сезон на Карло отстъпва само пред вторият сезон на Жозе по брой голове. С това темпо, с което сме тръгнали в момента може Карло да стане едноличен лидер в битката между двамата треньори по брой голове, ама да видим как ще е след края на сезона.

В момента от първите 8 мача имаме само два спечелени с резултат само с два гола и всичко останало (без двете загуби) е с разгромни резултати с по 5 гола и нагоре. 3 мача с по пет гола като единият е 5:1, и един мач с 8:2 като два от тези разгромни резултати са като гости, а именно 5:0 и 8:2.

Към тях включвам и победата с 5:1 над Базел в ШЛ и един резултат от 2:0 за Суперкупата на Европа. :)
Като теглим чертата се очертава следното:

Три мача с по 2:0
Два мача с 5:0
Два мача с 5:1
Един мач с 8:2
Един мач с 2:1 - мача в София

Общо 9 спечелени мача от 11 изиграни без двата за Суперкупата на Испания.
Прави впечатление, че в първенството до момента имаме 6 спечелени мача, 2 загуби и нито един равен мач и ме навява на мисълта, че първият хикс може да е точно срещу Барселона другият кръг. Като нищо и двата отбора ще спрат едно от постиженията си до момента, а именно ние с първи равен, а Барселона с първи допуснат/и гол/ове. :)

Дано не ви ошашавих малко с тези цифри, ама се надявам да ви е било интересно и полезно :mrgreen:

Върни се в “Архив”