Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - България

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 сеп 2014 12:32

На мен пък ми е писнало все някой да ни дава наклон, помага, побутва" и т.н.

Искам само, да не ни се пречи, за да можем да постигнем това, което заслужаваме.
Каквото и да е то.

Аз съм убеден, че в релна конкуренция, в сферите на туризма и хранителната промишленост, много малко страни в света биха ни се опряли.

Нямаме нужда от подаяния... Стига нашето си, дето го произвеждаме, заработваме и печелим, да се разходва правилно и по-предназначение.

Пък Русия-приятел, айде не !
Достатъчно се парихме от подадената им ръка ...
Признателност за Руско-османската война от 1877-1878-ма, която се явява освободителна и крайна фаза на борбата ни за възтановяване на Държавата ни - ДА.
Но от следващите им действия... Нямахме нужда

С Русия, единствено бизнес, но на равни начала.
А в бизнеса, няма нужда от приятели и мними "братя".
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 21 сеп 2014 12:33

Tommi написа:
doktora25 написа: Искаме едно простичко нещо: да затоплим отношенията си с нея, понеже Русия през всичките години до момента е показала, че е щедра към приятелите си (в т.ч. и към нас в периодите между 50-те и 80-те години на 19-ти и 20-ти век) и се грижи за тях.

Може ли да обясниш в какво се изразява щедростта на Русия? Съветският съюз се е разпаднал заради прекалена щедрост и грижа ли? :)
И затоплянето на отношенията, щедростта и грижата за сметка на какво са? Все пак Русия не е благотворителна организация и ще поиска нещо в замяна.

Мисля че ще минат десетки години, преди да се изяснят и да станат публично достояние всички причини, довели до разпада на СССР и кои са най-решаващите сред тях. Аз самият си мисля, че една от основните е некадърното управление на Горбачов, но предполагам че това е по-скоро малка част от картината. Щедростта мисля че е излишно да се коментира в какво се изразява. Достатъчно е само да погледнеш гробницата в твоя град, която някога са наричали индустриална зона. Колкото до това, което би поискала в замяна, аз се сещам за едно основно нещо - лоялност, с други думи би гледала с много лоши очи ако искаме да реализираме проекти, финансирани от Запада, което от своя страна не е добре. В момента картината не е по-различна, с тази разлика, че ЕС проявява всичко друго, но не и щедрост.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

cska-632
Контакти:

Мнениеот cska-632 » 21 сеп 2014 13:06

THE G.A.M.E написа:
samobotev написа:Нищо на този свят не е вечно както преди 1000 години западна европа е била кенефа на света така и един ден пак ще стане.

Има нещо вярно.

Но Източната цивилизация ще се вдигне отново благодарение на Китай, Индия и Южно-Азиатските Тигри.
Русия е пречка за каквато и да било цивилизация... Нормално, съвременна Русия не е създала почти нищо.
Всичко е копи-пейст и директна кражба от други народи и цивилизации.
Дори името им не е собствено ... :lol:

Ко :mrgreen: В Китай, Индия и Южно-Азиатските Тигри създават собствени марки и са свръх разтревожени, че някой ги съди :mrgreen:
Народ без настояще няма бъдеще!!!
Най-накрая пловдивските локомотиви си признаха:
Image

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 21 сеп 2014 13:12

doktora25 написа:Мисля че ще минат десетки години, преди да се изяснят и да станат публично достояние всички причини, довели до разпада на СССР и кои са най-решаващите сред тях. Аз самият си мисля, че една от основните е некадърното управление на Горбачов, но предполагам че това е по-скоро малка част от картината. Щедростта мисля че е излишно да се коментира в какво се изразява. Достатъчно е само да погледнеш гробницата в твоя град, която някога са наричали индустриална зона. Колкото до това, което би поискала в замяна, аз се сещам за едно основно нещо - лоялност, с други думи би гледала с много лоши очи ако искаме да реализираме проекти, финансирани от Запада, което от своя страна не е добре. В момента картината не е по-различна, с тази разлика, че ЕС проявява всичко друго, но не и щедрост.

Но тази лоялност не означава "просто да затоплим отношенията", а означава руско влияние.
А това, което ти имаш предвид под щедрост (според примера, който си дал), ни е оставило такова наследство, от което още не можем да се отървем. В момента у нас няма едно предприятие (или цял сектор), което да се управлява по социалистически начин и да е на печалба. Всички трупат загуби от милиони и милиарди и спъват цялото развитие.
И между другото, много си противоречиш за някои неща. Хем търсиш щедрост от някого, сътрудничество, навлизане на "необятни пазари", хем проповядваш някакви националистически възгледи за спиране на глобализацията, за прекратяване на развитието на "мозъците" в по-добри условия в чужбина, за спиране на интеграционните процеси, за защита на всичко родно и т.н.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 сеп 2014 13:26

cska-632 написа:Ко :mrgreen: В Китай, Индия и Южно-Азиатските Тигри създават собствени марки и са свръх разтревожени, че някой ги съди :mrgreen:

Какви марки, какви левове те подгониха. :?

Въобще не съм имал икономиката в предвид.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 21 сеп 2014 13:36

Tommi написа:Но тази лоялност не означава "просто да затоплим отношенията", а означава руско влияние.
А това, което ти имаш предвид под щедрост (според примера, който си дал), ни е оставило такова наследство, от което още не можем да се отървем. В момента у нас няма едно предприятие (или цял сектор), което да се управлява по социалистически начин и да е на печалба. Всички трупат загуби от милиони и милиарди и спъват цялото развитие.
И между другото, много си противоречиш за някои неща. Хем търсиш щедрост от някого, сътрудничество, навлизане на "необятни пазари", хем проповядваш някакви националистически възгледи за спиране на глобализацията, за прекратяване на развитието на "мозъците" в по-добри условия в чужбина, за спиране на интеграционните процеси, за защита на всичко родно и т.н.

Най ме дразнят приказките за опасността от руско влияние, когато не се посочват смазващото и задушаващото ни американско и европейско влияние, особено политическото, на което сме свидетели през последните 25 години и това че не се търси и вижда в тях проблем, спиращ развитието ни. Пак казвам всички причини за падането на СССР не са изяснени и няма скоро да се изяснят. Има нещо обаче около което всички ние можем да се обединим и това е че виновниците за положението, в което сме са бившите партийни функционери, агентите, техните наследници, кръговете около тях и т.н. Те са тези, на които трябва да им бъде потърсена наказателна отговорност и да не гласуваме за тях на изборите. Те са тези, които ликвидираха 90% от предприятията и оставиха 100-ци хиляди на улицата, те са тези, които управляват "по социалистически на загуба" част от останалите държавни предприятия и те са тези, които управляват "по западен образец" частните предприятия и мислят само за собствения си ... джоб, вместо за подобряването на условията на труд и на жизнения стандарт на своите работници и служители. Моето отношение към тези хора не е по-различно от това на Георги Жеков.
Не считам, че си противореча. Аз съм за прекратяване изтичането на мозъци и създаване на по-добрите условия тук, на място, за защита на всичко родно, протекционизъм и в същото време съм за търсене на такива икономически партньори и пазари, при които износът многократно ще надхвърля вноса. Достъпът до европейския пазар определено не ни дава това. Един огромен процент от нашата продукция преди 89 обаче успешно се е пласирала на руския и източноевропейския пазар и не виждам защо към днешна дата това да изглежда малко вероятно. Аз съм за достъп до тези пазари, безмитна търговия, но бих бил против пълната свобода на движение на хора и бих бил против постепенното заличаване на границите между държавите.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 сеп 2014 14:29

doktora25 написа: Един огромен процент от нашата продукция преди 89 обаче успешно се е пласирала на руския и източноевропейския пазар и не виждам защо към днешна дата това да изглежда малко вероятно.

Пласираше се по изкуствен път. То целият СИВ беше една изкуствена икономическа система, затова и изостана тотално от западните икономики. В Москва се определяше кой какво ще произвежда, по колко, къде ще го продава, всичко ..... пълна изкуствения.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 21 сеп 2014 14:41

1982 написа:
doktora25 написа: Един огромен процент от нашата продукция преди 89 обаче успешно се е пласирала на руския и източноевропейския пазар и не виждам защо към днешна дата това да изглежда малко вероятно.

Пласираше се по изкуствен път. То целият СИВ беше една изкуствена икономическа система, затова и изостана тотално от западните икономики. В Москва се определяше кой какво ще произвежда, по колко, къде ще го продава, всичко ..... пълна изкуствения.

Елементи на подобна изкуственост и дирижиране винаги са от полза и са необходими. Разбира се, не изцяло. В момента и в ЕС има квоти, само дето тези квоти не са в наш интерес.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 21 сеп 2014 14:47

doktora25 написа: Най ме дразнят приказките за опасността от руско влияние, когато не се посочват смазващото и задушаващото ни американско и европейско влияние, особено политическото, на което сме свидетели през последните 25 години и това че не се търси и вижда в тях проблем, спиращ развитието ни. Пак казвам всички причини за падането на СССР не са изяснени и няма скоро да се изяснят. Има нещо обаче около което всички ние можем да се обединим и това е че виновниците за положението, в което сме са бившите партийни функционери, агентите, техните наследници, кръговете около тях и т.н. Те са тези, на които трябва да им бъде потърсена наказателна отговорност и да не гласуваме за тях на изборите. Те са тези, които ликвидираха 90% от предприятията и оставиха 100-ци хиляди на улицата, те са тези, които управляват "по социалистически на загуба" част от останалите държавни предприятия и те са тези, които управляват "по западен образец" частните предприятия и мислят само за собствения си ... джоб, вместо за подобряването на условията на труд и на жизнения стандарт на своите работници и служители. Моето отношение към тези хора не е по-различно от това на Георги Жеков.
Не считам, че си противореча. Аз съм за прекратяване изтичането на мозъци и създаване на по-добрите условия тук, на място, за защита на всичко родно, протекционизъм, но в същото време съм за търсене на такива икономически партньори и пазари, при които износът многократно ще надхвърля вноса. Достъпът до европейския пазар определено не ни дава това. Един огромен процент от нашата продукция преди 89 обаче успешно се е пласирала на руския и източноевропейския пазар и не виждам защо към днешна дата това да изглежда малко вероятно. Аз съм за достъп до тези пазари, безмитна търговия, но бих бил против пълната свобода на движение на хора и бих бил против постепенното заличаване на границите между държавите.

Така е, бившите партийни функционери носят вина за състоянието ни. Обаче, когато стане дума за руско влияние, ти твърдиш, че партийните функционери съсипват държавата, а когато стане въпрос за западно влияние ти започваш да говориш как американците, европейците, НАТО, МВФ, чуждите капиталисти искат да ни унищожат, спъват развитието ни, държат доходите ни ниски и т.н. Това си е двоен аршин отвсякъде. Затова преди 2 дена спорих с теб и ти обяснявах, че най-виновни сме си самите ние, а не МВФ или американските филми.
При "западния образец" мислиш само за собствения си джоб, обаче свободният пазар налага изискването да помислиш и за условията на труд, жизнения стандарт, мотивацията на хората, качеството на това, което предлагаш. В противен случай твоят конкурент, който помисли за тези неща, веднага печели предимство спрямо теб и твоя джоб остава празен. У нас точно липсата на пазарни принципи в някои сектори и различни по вид останки от социализма позволяват на някои хора да го карат през просото.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 21 сеп 2014 14:50

doktora25 написа:
1982 написа:

Елементи на подобна изкуственост и дирижиране винаги са от полза и са необходими. Разбира се, не изцяло. В момента и в ЕС има квоти, само дето тези квоти не са в наш интерес.

Е как да са в наш интерес,като ти отпускат пари за трактори и да си оправиш фермата,а ти си купуваш яхти и мерцедеси.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Свободна зона”