България ще получи най-много пари в следващите 7 год. от ЕС
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: България ще получи най-много пари в следващите 7 год. от ЕС
Станко (Рафа), в момента какво се опитваш да направиш, да покажеш истината на зле информираните, или просто да дискредитираш ГЕРБ, спомагайки с агитациите за БСП? Определено не съм гербаджия, далече съм от техните глупости, но ти за мен си един популист, псевдо-социалист, вярващ на идеали, съществуващи само в твоята тиква. 
-
dream team
- Контакти:
dunavfc написа:[center]Георгиева: Ние получаваме най-много спрямо това, което внасяме[/center]
България е най-големият нетен бенефициент за следващите 7 години, т.е. ние най-много получаваме спрямо това, което внасяме в ЕС. Това заяви Кристалина Георгиева, която ще е зам.-председател на ЕК и еврокомисар по бюджета по bTV.
Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2014/09/14/ ... vro.238870
Не съм много съгласен с Кристалина.
1. Тя не казва какви са критериите - такива би трябвало да са съотношение спрямо БВП на човек от население, както спрямо територия.
2. Не изнася данни за други държави.
3. България не получи увеличение на парите спрямо 2007-2013 за структурните фондове, а други държави като Румъния и Полша получиха. Вината е основно на правителството на Борисов, защото по негово време бяха срещите на Европейския съвет, когато се определи общия бюджет на ЕС за 2014-2020 и коя страна колко ще получи.
diplomat написа:Станко (Рафа), в момента какво се опитваш да направиш, да покажеш истината на зле информираните, или просто да дискредитираш ГЕРБ, спомагайки с агитациите за БСП? Определено не съм гербаджия, далече съм от техните глупости, но ти за мен си един популист, псевдо-социалист, вярващ на идеали, съществуващи само в твоята тиква.
Къде ме видя да напиша и една думичка за БСП, за да твърдиш че агитирам в тяхна полза
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене
soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.
Rafa написа:diplomat написа:Станко (Рафа), в момента какво се опитваш да направиш, да покажеш истината на зле информираните, или просто да дискредитираш ГЕРБ, спомагайки с агитациите за БСП? Определено не съм гербаджия, далече съм от техните глупости, но ти за мен си един популист, псевдо-социалист, вярващ на идеали, съществуващи само в твоята тиква.
Къде ме видя да напиша и една думичка за БСП, за да твърдиш че агитирам в тяхна ползаНапротив, агитацията е точно обратна
Не го ли виждаш дунавският шаран? Дадеш му малко факти и цифри и той веднага захапва и започва да агитира, как ГЕРБ са най-добрите и е невъзможно картофа да е откраднал и едно левче от тези фондове и как те трябва да разполагат с тези пари, макар реалната цифра да няма нищо общо с реалната сума, която ни отпускат
Авторчето на темата какво иска да ми каже? Че Полша или Германия ще вземат по-малко пари от България ли? Да, да
Не си споменал БСП, по една или друга причина, ако промениш това, може би повече хора ще те взимат на сериозно. В момента, колкото и клиширано да звучи, приличаш на платен агитатор (няма да използвам по-тежки епитети, не е коректно) за определена партия. Почни да мериш с един аршин, ще помогнеш и на себе си.
Колко и да ни дават ние сме крадливо племе.Ако имаме добри и умни политици и без ЕС България може да стане силна и богата държава но за жалост от много време ни управляват полуидиоти.
- Red Warrior
- Контакти:
За троловете във форума разбирам, но другите не знам какво постоянно се опитват да убеждават хората. Само увеличавате надницата на тролчетата. Всеки човек общо взето си има твърда политическа позиция, като тя е обоснована на първо място от неговата интелигентност и на второ - от неговата информираност. Първото е невъзможно да промените в хората, а второто при наличието на интернет също е дискусионно колко може да промените. Губене на време е. А който има глава на раменете знае за кого да гласува. В нито една държава интелигентните хора не са мнозинство. 
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
diplomat написа:Не си споменал БСП, по една или друга причина, ако промениш това, може би повече хора ще те взимат на сериозно. В момента, колкото и клиширано да звучи, приличаш на платен агитатор (няма да използвам по-тежки епитети, не е коректно) за определена партия. Почни да мериш с един аршин, ще помогнеш и на себе си.
Че аз съм си го казал много ясно, толкова ли е сложно да се разбере
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене
soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.
Средното усвояване на въпросни средства в ЕС е някъде 30%, ние, поне така мисля, усвояваме някъде 15%, като само Румънците усвояват по-малко (6-7%).
А 15% от 16 милиарда не е много впечатляваща цифра. Още повече, ако разделим тази сума за седем години.
Демек, даже и да станеме първенец в усвояването (30%), то все още сумата си е малка.
Ако ЕС иска да прогресира трябва стандарта в различните членки да е равен, или поне почти равен.
А 15% от 16 милиарда не е много впечатляваща цифра. Още повече, ако разделим тази сума за седем години.
Демек, даже и да станеме първенец в усвояването (30%), то все още сумата си е малка.
Ако ЕС иска да прогресира трябва стандарта в различните членки да е равен, или поне почти равен.
Rafa написа:diplomat написа:Не си споменал БСП, по една или друга причина, ако промениш това, може би повече хора ще те взимат на сериозно. В момента, колкото и клиширано да звучи, приличаш на платен агитатор (няма да използвам по-тежки епитети, не е коректно) за определена партия. Почни да мериш с един аршин, ще помогнеш и на себе си.
Че аз съм си го казал много ясно, толкова ли е сложно да се разбереЕдните мошеници са по-некадърни от другите мошеници
Това е. Кой, както иска да ме разбира, кой за когото иска да агитира и да гласува
Иначе аз и думичка не съм казал за БСП, ама аз съм бил агитатор и платен трол, а оня се скъса да лиже герберастките, ченгеджийски гъзове, но той е безпристрастен
И той агитира, но поне е очевидно, мисля че всеки го е разбрал.
Във всички партии има кадърни хора, но те са малцинство.
Попаднали сме в много лоша ситуация, на почти всички ръководни позиции (политика, бизнес, спорт)
сме окупирани от бивши кадри, неспособни до краен предел.
Ние сме можещ народ, но така и не успяваме да ги разкараме тези хора.
Окопали са се, а органите които са длъжни да ги отстранят са най-некомпетентните.
Този кръг трудно може да се пробие.
Попаднали сме в много лоша ситуация, на почти всички ръководни позиции (политика, бизнес, спорт)
сме окупирани от бивши кадри, неспособни до краен предел.
Ние сме можещ народ, но така и не успяваме да ги разкараме тези хора.
Окопали са се, а органите които са длъжни да ги отстранят са най-некомпетентните.
Този кръг трудно може да се пробие.
Върни се в “Футбол - България”