Betchualeng Arnaikem написа:BRF написа:Betchualeng Arnaikem написа:bastuna2003 написа:volf написа: Мисля, че ако някой ден "изтрещя" напълно, ще те разбера напълно!
Ако някой ден изпадна в перманентно душевно и ментално безсилие, не виждам изход и нямам надежда, не намирам смислени слова и нямам идея какво става, логиката ми е подтисната от злоба и угризения, липсва ми футбола и го замествам с пиратки димки и факли - ще те разбера и още как?!
Малко ще ми е трудно да изпадна в подобна криза, защото аз почти 40 години съм фен на добрия футбол, а той се практикува от различни отбори в различни периоди, пък и да е в актива на Лудогорец изглежда тенденцията е устойчива.
Каквото и да се случи с мен или Лудогорец, отборът ще е оставил незаличима, ярка като звезда следа в Българския футбол. Ще се помни поне столетие или няколко - повече от един човешки живот, като моя и твоя-непълноценен!
Жалко че няма да сме живи, когато Лудогорец е забравен а твоят отбор( или по-скоро някой друг) е отново на гребена на вълната - Уви!
Ми ти с това трябваше да почнеш - ти си си обикновен глорихънтър! Ти никога няма да живееш с футбола, никога няма да изпитваш истинската радост, ако не си изпитал болката. Ти си със силните на деня и си мислиш, че така е правилно. Никога няма да усетиш тази тръпка да се дереш с пълно гърло, защото от това зависи отбора ти да победи. Никога няма да изживееш своята Тулуза или Лил и да седиш 10 минути безмълвно със сълзи на очи. Няма да усетиш колко емоционален е футбола, защото просто ти си нямаш отбор в сърцето.
Знам, че тези неща, които ти говоря ти изглеждат странно, сигурно никога няма да ги разбереш. Жалко за такива "фенове"

Ако визираш само оцветения от теб текст.. не знам.
Аз също ценя добрия футбол, който и да го играе. Просто винаги когато играе Левски съм за тях, ако ще никакви да ги няма. Просто не виждам това защо трябва да пречи човек да се наслаждава и на истинския футбол.
Прав си,но...
Този човек веднага става ФЕН на отбора практикуващ добър футбол!Не се изразява като страничен наблюдател,а казва ние!Съответно се подиграва на феновете на другите отбори,че били слаби и не играели като неговия отбор

!
Все едно да си от Милан в края на 80-те и началото на 90-те,после леко Юве,да минеш през Барса,оп преди това Реал,мъничко Челси и МанЮ,като вече и Сити!
От времето на Стоичков симпатизирам на Барса и се възхищавах на тити-така,но не съм казвал след победа над Реал-"Ние бихме"!
Е.. това със смените на отборите не го разбирам. Аз преди да стана фен на някого колкото и да е странно малко симпатизирах на ЦСКА, просто около мен следяха предимно тях. Фен не съм им бил, то тогава още щях да съм такъв.
После започнах да следя и Левски, на тях вече им станах фен и според мен станеш ли фен си остава. Да следиш даден отбор, да му симпатизираш, а после да отмине - да. Но да ти влезе под кожата, малко или много в кръвта, в мозъка и после да махнеш с ръка - ддз, едва ли.
А да си фен на някого щото бие па ептен не го разбирам. Може би защото аз често поставям други неща над материалните успехи, така съм в живота въобще.
Още когато Лудогорец бяха в Б група ходех някои от гостуванията им, а на последното им гостуване в Несебър 2010г, когато заемаха 6-тото място в групата, предрекох че този отбор скоро ще бъде шампион на страната и ще ни представя в шампионска лига!
Интересът ми към Лудогорец датира от повече от 30 години, тъй като в този клуб са се играли не малко мои познати и приятели.
Гледал съм ги на препълнения стадион Дянко Стефанов (около 12/15 хиляди зрители) изключая онези по тополите, които опасваха стадиона.
Гледал съм всичките им гостувания в Бургас от началото на 90-те на миналия век.
Така, че аз не само не съм се настанил удобно всред победителите, а благодарение на усета си за добър футбол и неговото развитие съм бил емоционално част и от еволюцията и от апогея на този клуб.
Посещавал съм и много от така рекламираните от феновете на ЦСКА с европейските грандове от онова време, но никога не съм усещал това велико чувство на удоволствие от играта на Българския отбор, така както днес ме предразполагат Лудогорец.
Като широко скроен човек, подчиняващ своите настроения на твърдата логика и здравословната мисъл, аз винаги съм знаел, че рожби на една отминала епоха необвързана с играта като "армейския" клуб бавно но уверено ще крачат към небитието, стенейки в неистова агония на разпадане на материя и дух.
Тревогите кого и защо съм подкрепял са незначителна, но част от тази агония!
Подкрепял съм всички Български отбори в усилията им да играят добър и приятен за сетивата футбол, особено когато са се изправяли срещу отбори от други нации. Истинско и трайно удовлетворение от подкрепата си към някой клуб обаче съм получил само от Лудогорец и то САМО заради играта която играят.
Ако това което разясних, надявам се за последен път, ме прави по някакъв начин фен на Левски, Монтана, Скрита сила, Хасково, Черноморец или който и да е било клуб в страната, значи съм им фен (истински или не оставям на Вас да решите понеже Вие знаете как се разграничават двата вида, а го няма описано в литературата).
Просто я разбирам тази игра и това е причината отбора на който симпатизирам да я изповядва и същевременно да е на върха на "хранителната верига"!