Приходи на Лудогорец в Шампионската Лига сезон 2014/15

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

мили

Re: Приходи на Лудогорец в Шампионската Лига сезон 2014/15

Мнениеот мили » 11 сеп 2014 20:08

viroglav написа:
angelco77 написа:Дрън,дрън,дрън. :lol: Вече 17 години Литекс периодично бие ''грандовете''като брашнян чувал у дувар.Вече 3 години Лудогорец върши същата работа,ама не на периоди,а постоянно. :lol: Трябваше да сте свикнали вече. :mrgreen:
А,и забравете вече титли,купи и тем подобни. :mrgreen:

Моделът в България вече никога няма да е двуполюсен , само с ЦСКА и Левски ... Ако някой така ме е разбрал , то не това съм искал да кажа . И да , Литекс си стана фактор във футбола ни отвсякъде , но за Лудогорец съм скептичен . По скоро другите два фактора в следващите години ще са Берое и Ботев Пд. . И това е много добре . Дано и Лудогорец допълнят бройката , това още повече ще качи качеството на първенството ни . Според мен обаче там ще има един голям срив .

Хей вироглавия, обясняват ти че грешиш, ама ти си пак вироглав. :)
Ще има дълго да чакаш за "срив" във Лудогорец. :) :) :)

ronnie
Контакти:

Мнениеот ronnie » 11 сеп 2014 20:12

viroglav написа:5. Стойностният и много силен отбор на Лудогорец е мит за всеки , който разбира от футбол . Ще дам
един много пресен пример - трансферирания за 1,5 млн. евро футболист , първо че не е закупен за толкова и това е един ПР , второ
че не си струва да се коментират футболните му качества , които са под всякакво ниво за такива силно преувеличени пари .
Взет от никакъв отбор и с много съмнителни качества , каквито са и другите звезди - за Безяк , честно казано не виждам особен
потенциал в него , в Мисиджан също . Анисе е добър футболист , но за нашето първенство , в Европа никой няма да го оставя да
тръгва от едната врата и да влиза с топката в другата . Общо взето Лудогорец няма футболист , който да изпъква над другите ...
Не можеш да чакаш късмета да те покрива винаги , примери бол , а последният е със Стяуа ... дори и с Берое ги покри късмета .
Не маловажно е , че нямат и качествен треньор . Мога много да говоря и по тази тема , но спирам ...

Не бих казал, че това беше някаква ПР акция. Просто там копуването и продаването на футболисти е на едно аматьорко ниво. Веднага ще ми скочат, че там имало някакъв страхотен мениджмънт и т.н, но аз ще дам само един прост пример: След няколкото късметлииски гола на Безяк в ле през миналия сезон, имаше оферти от около милион евро за него. Но домуса искаше 5 милиона евро :o Така се стекоха нещата, че след "бляскавото" му навлизане в този сезон 1 мил. вече ще видят само през крив макарон. Отделно от това има дълъг списък от чужденци, за които са платени пари и са получавали големи заплати без да са допринесли с нищо за отбора. Новото мургаво момче върви уверено по техните стъпки. Списъкът е толкова дълъг, че дори и наш Стойчо изглежда като исински скаут покрай него :lol: Илюзията за добър мениджмънт се създава единствено от неспирният дъжд от пари, заради който щетите от тези разходи остават незабележими. Някой ден наистина късметът ще свърши и ако дотогава не са почнали да продават ще имат големи загуби :idea:

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 11 сеп 2014 20:13

Tommi написа:Обърнете внимание, че ако разглеждаме Лудогорец като инвестиционен проект, то Домусчиев трябва да търси някаква сравнително висока доходност. Примерно ако сега вложи 20 млн. лв., а за 5 години изкара 22 млн. лв., това по-скоро е провал (от инвестиционна гледна точка), отколкото успех, защото същата доходност може да я получи от най-смешния банков депозит, при доста по-нисък риск и без да си мръдне пръста.
А ако Домусчиев гледа на издръжката на Лудогорец като на разходи за реклама и публичен имидж, тогава вече е съвсем друга работа. ;) Няма да го мислим. :lol:

Едно към едно си го мисля същото ! Точно затова според мен там ще има срив ... В момента , в който отбора няма да може да се издържа сам вече ще паднат и целите на Домусчиеви . Те реално досега не вадят почти никакви свои пари , защото изкараха такива от ЕКТ .

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 11 сеп 2014 20:22

viroglav написа:
Tommi написа:Обърнете внимание, че ако разглеждаме Лудогорец като инвестиционен проект, то Домусчиев трябва да търси някаква сравнително висока доходност. Примерно ако сега вложи 20 млн. лв., а за 5 години изкара 22 млн. лв., това по-скоро е провал (от инвестиционна гледна точка), отколкото успех, защото същата доходност може да я получи от най-смешния банков депозит, при доста по-нисък риск и без да си мръдне пръста.
А ако Домусчиев гледа на издръжката на Лудогорец като на разходи за реклама и публичен имидж, тогава вече е съвсем друга работа. ;) Няма да го мислим. :lol:

Едно към едно си го мисля същото ! Точно затова според мен там ще има срив ... В момента , в който отбора няма да може да се издържа сам вече ще паднат и целите на Домусчиеви . Те реално досега не вадят почти никакви свои пари , защото изкараха такива от ЕКТ .

Аз пък си мисля, че Домусчиев приема нещата по-скоро като реклама, поддържане на обществената си популярност и излъскване на имиджа си, затова е готов да дава пари.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 11 сеп 2014 20:23

viroglav написа:

Кой наш се издържа сам и как ако кажеш ДА!Ако Лудогорец няма бъдеще,какво да кажем за грандовете,Ботев, Берое.
СТИГА с тези басни за голяма фенска маса-виждаме по колко ходят на мачовете.Влезналата ти е някаква муха в главата
и се опъваш на логиката,като магаре на мост.

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 11 сеп 2014 20:37

petko.h.markov написа:Кой наш се издържа сам и как ако кажеш ДА!Ако Лудогорец няма бъдеще,какво да кажем за грандовете,Ботев, Берое.
СТИГА с тези басни за голяма фенска маса-виждаме по колко ходят на мачовете.Влезналата ти е някаква муха в главата

Като говоря за голяма фенска маса не казвам , че някой наш отбор ще се издържа от билети . Фенската маса освен на стадиона е и пред телевизорите . Това е комерсиалната фенска маса , която също интересува спонсорите . Хубаво е един стадион всеки път да е пълен , това носи положителен ПР и съответно повече спонсори . Не съм казал никъде , че Лудогорец няма бъдеще . Лудогорец си има бъдеще и то не лошо . Най - малкото защото ще си има вече собствена база и нов стадион . Бъдеще си има , но няма да е основен фактор в първенството , както е сега по обясними причини . Бъдещето на българския футбол като цяло обаче вече няма да е в идеята един човек да издържа сам отбор . Такъв модел е обречен ... Фирмен отбор също е без перспектива у нас , защото ще носи огромни загуби за никакви резултати . А Лудогорец какво рекламира толкова , че някоя фирма да е готова да дава примерно по 5 млн. евро годишно за това ? Нищо ...

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 11 сеп 2014 20:45

viroglav написа:
petko.h.markov написа:Кой наш се издържа сам и как ако кажеш ДА!Ако Лудогорец няма бъдеще,какво да кажем за грандовете,Ботев, Берое.

Като говоря за голяма фенска маса не казвам , че някой наш отбор ще се издържа от билети . Фенската маса освен на стадиона е и пред телевизорите . Това е комерсиалната фенска маса , която също интересува спонсорите . Хубаво е един стадион всеки път да е пълен , това носи положителен ПР и съответно повече спонсори . Не съм казал никъде , че Лудогорец няма бъдеще . Лудогорец си има бъдеще и то не лошо . Най - малкото защото ще си има вече собствена база и нов стадион . Бъдеще си има , но няма да е основен фактор в първенството , както е сега по обясними причини . Бъдещето на българския футбол като цяло обаче вече няма да е в идеята един човек да издържа сам отбор . Такъв модел е обречен ... Фирмен отбор също е без перспектива у нас , защото ще носи огромни загуби за никакви резултати . А Лудогорец какво рекламира толкова , че някоя фирма да е готова да дава примерно по 5 млн. евро годишно за това ? Нищо ...

Почакай и ще видиш.Нали виждаш как ние една година не намираме никакъв спонсор.Софарма май ще ги спонсорира,
освен това играят в Европа,а ние с Хасково.

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 11 сеп 2014 20:57

petko.h.markov написа:Почакай и ще видиш.Нали виждаш как ние една година не намираме никакъв спонсор.Софарма май ще ги спонсорира,

Ние преди една година бяхме мъртви и на командно дишане . Боклуците до там докараха нещата , че никой да не иска да ни става спонсор . Как мислиш , че за една година ще излъскаме всичко , ще изплатим 40 млн. дългове и ще цъфнем и вържем . Не става толкова бързо , въпреки че темповете ни на развитието буквлно от под нулата засега са забележителни и ме изненадват приятно . И спонсор ще дойде ... Ето един Левски върви точно по нашия път . Мтел ги отряза , дълговете им също са за около 40 млн. лева . И тяхното състояние няма да се оправи за една година . На практика те са на нашето дередже от преди година . Като се върнат базите , а аз си мисля че това ще стане и двата отбора ще се стабилизират . Това са марките на България , а не е Лудогорец . Софарма може и да дадат някой лев , ама едва ли ще издържат клуба . Трябват десетки и дори стотици по - малки спонсори , за да вирее български отбор . Друг изход няма ...

Потребителски аватар
angelco77
Контакти:

Мнениеот angelco77 » 11 сеп 2014 22:09

viroglav написа:
petko.h.markov написа:Почакай и ще видиш.Нали виждаш как ние една година не намираме никакъв спонсор.Софарма май ще ги спонсорира,

Ние преди една година бяхме мъртви и на командно дишане . Боклуците до там докараха нещата , че никой да не иска да ни става спонсор . Как мислиш , че за една година ще излъскаме всичко , ще изплатим 40 млн. дългове и ще цъфнем и вържем . Не става толкова бързо , въпреки че темповете ни на развитието буквлно от под нулата засега са забележителни и ме изненадват приятно . И спонсор ще дойде ... Ето един Левски върви точно по нашия път . Мтел ги отряза , дълговете им също са за около 40 млн. лева . И тяхното състояние няма да се оправи за една година . На практика те са на нашето дередже от преди година . Като се върнат базите , а аз си мисля че това ще стане и двата отбора ще се стабилизират . Това са марките на България , а не е Лудогорец . Софарма може и да дадат някой лев , ама едва ли ще издържат клуба . Трябват десетки и дори стотици по - малки спонсори , за да вирее български отбор . Друг изход няма ...

Виж,пич,според мен как стоят нещата.Левски и Цска са минало,били грандове,вече не са.Факт е че са най-подпираните отбори в България,комунистическия режим ги направи такива.Свикнаха на тях да се дава всичко,крадяха най-добрите играчи в първенството-и двата отбора-факт.Режима падна,държавната баница свърши.Двата клуба имаха и продължават да имат собственици от типа хвани единия-удари другия(то всички президенти на клубове са такива).
Левски и Цска без собственици като Домусчиев и Ганчев да наливат пари ще бъдат отбори като Славия и Локомотив-дали София или Пловдив изберете си сами.И тук да поясня за Литекс и Лудогорец-тези отбори ги е имало и преди,ще ги има и в бъдеще.Без Домусчиев и Ганчев те ще бъдат отбори каквито са си били и преди.
Софийските ''грандове''обаче без богат чичко-паричко ще продължават да кретат,ще продължават да карат на спомени по отминали времена.Колкото и да се залъгват феновете им се вижда че с спонсори само не става.Пък за това,че били марките на България,на никой друг освен на феновете им не му пука.
За УЕФА сте чисто нов клуб, за БФС сте си Литекс. А общото е, че за всички вие не сте ЦСКА. :mrgreen:

iliyan

Мнениеот iliyan » 11 сеп 2014 22:21

Всичко е много хубаво , но във всяка една сметка освен приход има и разход. За такива като Домуса е важна печалбата.
Тази сметка само по себе си нищо не означава.Относно 100г господство ще ти кажа , че така се говореше и за Левски през 2006.
Виж ги сега къде само 8г след това.Вземи сметни очакваната печалба и тогава ще видим кой къде ще бъде ;)
До колкото аз имам спомен по изказване на други отбори от ШЛ почва да се печели едва след 2г , а след 1г избиваш само разходите.
Не бързайте да слагате тигана при условие , че рибата е още в морето ;)
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Върни се в “Лудогорец”