13 цитата от Оруел, които са по-актуални от всякога

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Re: 13 цитата от Оруел, които са по-актуални от всякога

Мнениеот Foreigner » 08 сеп 2014 01:22

CTAHKO написа:
“Те няма да въстанат, докато не се осъзнаят, а не могат да се осъзнаят, преди да въстанат.”

http://www.saprotiva.org/13-citata-orwell/

Всеки, сам да прецени в какъв свят живеем в момента :)

Вие по на колко години сте??? Чели ли сте книгата? При комунизма живели ли сте въобще???
Единствената разлика от реалността при комунизма с книгата е липсата на технологии.
...

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 08 сеп 2014 14:34

NOMER14 написа:Книжката бе забранена в България по времето на комунизма. Но благодарение на перестройката съветското списание Новый мир започна да отпечатва съдържанието на романа в началото на 1989 г.

А къде тогава книгата е издавана на български през 70-те години? Първия екземпляр, на който налетях беше от тогава и си взех по нов чак като загубих този...

На всичкото отгоре книжлето беше с предговор, фрашкан с лафове как Оруел е обрисувал капиталистическата буржоазна полицейщина, която може да се сравнява като ефективност с фашистката такава. Аз много се смях, защото в следващото издание, което имах пък пишеше, че разобличава тоталитарните системи на Изток, а ставаше дума за една и съща книга :D
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

седемнамалко
Контакти:

Мнениеот седемнамалко » 08 сеп 2014 15:02

Betchualeng Arnaikem написа:
NOMER14 написа:Книжката бе забранена в България по времето на комунизма. Но благодарение на перестройката съветското списание Новый мир започна да отпечатва съдържанието на романа в началото на 1989 г.

А къде тогава книгата е издавана на български през 70-те години? Първия екземпляр, на който налетях беше от тогава и си взех по нов чак като загубих този...

На всичкото отгоре книжлето беше с предговор, фрашкан с лафове как Оруел е обрисувал капиталистическата буржоазна полицейщина, която може да се сравнява като ефективност с фашистката такава. Аз много се смях, защото в следващото издание, което имах пък пишеше, че разобличава тоталитарните системи на Изток, а ставаше дума за една и съща книга :D

Много удобно - загубил си го :)

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 08 сеп 2014 15:08

седемнамалко написа:

Еми не знаех, че ще попадна на форумец от гонг, който би искал да го види. Ако знаех щях да го прибера в сейфа. Ако ще ме занимаваш с подобни глупости .. обърши си носа и ми се разкарай от главата.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

седемнамалко
Контакти:

Мнениеот седемнамалко » 08 сеп 2014 15:09

Foreigner написа:
CTAHKO написа:
“Те няма да въстанат, докато не се осъзнаят, а не могат да се осъзнаят, преди да въстанат.”

http://www.saprotiva.org/13-citata-orwell/

Всеки, сам да прецени в какъв свят живеем в момента :)

Вие по на колко години сте??? Чели ли сте книгата? При комунизма живели ли сте въобще???
Единствената разлика от реалността при комунизма с книгата е липсата на технологии.

Някъде в диапазона 15-25 ;) Все пак по-активните (и платени) тролове вероятно са пълнолетни, но не много.
Не.
Не, нито минута.
Много точно наблюдение, но все пак отчети, че е писана във времената на научната фантастика и така си е мислил, че ще бъде "техниката" през 1984.

седемнамалко
Контакти:

Мнениеот седемнамалко » 08 сеп 2014 15:14

седемнамалко написа:

Еми не знаех, че ще попадна на форумец от гонг, който би искал да го види. Ако знаех щях да го прибера в сейфа. Ако ще ме занимаваш с подобни глупости .. обърши си носа и ми се разкарай от главата.

Живеем в 2014 година, в интернет има всичко, хайде намери ми нещо от това издание? :) Корица, цитат, издателство, преводач, нещо?

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 сеп 2014 18:34

седемнамалко написа:
седемнамалко написа:

Живеем в 2014 година, в интернет има всичко, хайде намери ми нещо от това издание? :) Корица, цитат, издателство, преводач, нещо?

Първо, дори в интернет няма всичко. Ако толкова държиш ще ти поискам десетина неща колкото да ти гледам сеира. Второ не виждам защо да доказвам нещо на форумен поплювко, който използва темата колкото да спомене комунизма (което означава, че дори не е вникнал в книгата, тя не визира ЕДНА идеология или държава и това е очевидно). Ако случайно налетя някъде на това, което искаш - нямаш ядове. Но да си губя времето заради теб..

Та така. Нататък си пиши колкото си искаш. Ако това ще ти осмисли деня няма проблем.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 10 сеп 2014 00:39

Поздравления на автора за темата!Абсолютно е вярно всичко описано, днешната система в която сивеем се нарича НОВ СВЕТОВЕН РЕД! Целите на Новия ред са глобализация,ядене на изкуствена и некачествена храна, , световно правителство и хората да бъдат следени навсякъде!Той се налага от световните господари планомерно!Не случайно Едуард Сноудън направи фрапантни разкрития пред света какво се случва в уж "демократичен" САЩ , следен си навсякъде!След време ще ни сложат и чипове и тогава ще бъдем следени абсолютно навсякъде!
Най-лошото е , че световните господари искат да наложат Новия световен ред по-целия свят!След 20-30 години ако продължават нещата в същия дух светът ще стане един глобален затвор и едно ужасно място за живеене където ще бъдем следени абсолютно навсякъде! :(
Единствената ми надежда е Путин да подхлъзне световните господари и да се противопостави на тази човеконенавистна система НСР!
Аз ще защитя всяка една страна независимо дали е Бразилия, Русия, Китай , Германия , Испания , Индия , някоя Африканска държава и т.н. която се противопостави на Новия световен ред!
Независимо от къде нещо трябва да се случи , за да бъде спасен света!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
Stahlgewitter
Контакти:

Мнениеот Stahlgewitter » 10 сеп 2014 20:32

Видя ли се сега СТАНКО,гледай какво пишат хората,депресирах се.
Изображение

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 10 сеп 2014 20:56

aleksandrov77 написа:Поздравления на автора за темата!Абсолютно е вярно всичко описано, днешната система в която сивеем се нарича НОВ СВЕТОВЕН РЕД! Целите на Новия ред са глобализация,ядене на изкуствена и некачествена храна, , световно правителство и хората да бъдат следени навсякъде!Той се налага от световните господари планомерно!Не случайно Едуард Сноудън направи фрапантни разкрития пред света какво се случва в уж "демократичен" САЩ , следен си навсякъде!След време ще ни сложат и чипове и тогава ще бъдем следени абсолютно навсякъде!
Най-лошото е , че световните господари искат да наложат Новия световен ред по-целия свят!След 20-30 години ако продължават нещата в същия дух светът ще стане един глобален затвор и едно ужасно място за живеене където ще бъдем следени абсолютно навсякъде! :(
Единствената ми надежда е Путин да подхлъзне световните господари и да се противопостави на тази човеконенавистна система НСР!
Аз ще защитя всяка една страна независимо дали е Бразилия, Русия, Китай , Германия , Испания , Индия , някоя Африканска държава и т.н. която се противопостави на Новия световен ред!
Независимо от къде нещо трябва да се случи , за да бъде спасен света!

Абсолюттно пич!
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Върни се в “Свободна зона”