Предупреждение: Марица може да прелее в Пловдив!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Предупреждение: Марица може да прелее в Пловдив!
Преди 5 години на пети септември 15 българи загинаха в Охридското езеро. Прав е човека за нещастията по празниците. Дано няма повече жертви 

Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН
- Capitan Puyol
Живко6461 написа:Capitan Puyol написа:Най-добре е да свикваме с тези бедствия. Климатът се променя, а държавата както винаги е неадекватна ...
Не е най-добре. Крайно време е да се предприемат превантивни мерки. Почистване и ремонтиране на канализациите, и изграждане на нови. Необходими са в почти всички градове. Почистване и възстановяване коритата на реките. Спиране на безконтролното изсичане на гори и залесяване в участъци, където има опасност от свлачища. Сформиране на екипи, оборудвани с необходимата техника и способни да действат адекватно в кризисни ситуации.
И да стане това ще е еднократно, защото тук се реагира само когато стане някаква трагедия и никога не се взимат превантивни мерки - такива сме си по манталитет. След това евентуално почистване то няма да се превърне в практика и няма да се направи нищо по въпроса до следващото голямо бедствие, когато пак ще си задаваме същия въпрос - защо не са почистени коритата на реките, канализациите и т.н.
Не можем да станем германци, французи, англичани и т.н. впрочем в Русия положението е същото като тук, а уж онези се имат за велика страна.

- Долно уйно
- Контакти:
При положение, че Марица е била плавателна река до Пловдив, какво толкова бедствено може да се случи ми е много интересно. Там където е текло винаги отново може да тече, това че урбанизацията на Пловдив вероятно е свила в различни места коритото на реката е вече съвсем друг въпрос.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan
Долно уйно написа:При положение, че Марица е била плавателна река до Пловдив, какво толкова бедствено може да се случи ми е много интересно. Там където е текло винаги отново може да тече, това че урбанизацията на Пловдив вероятно е свила в различни места коритото на реката е вече съвсем друг въпрос.
Бедственото е, че водата може да вземе жертви, ако не се вземат превантивни мерки.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Долно уйно написа:При положение, че Марица е била плавателна река до Пловдив, какво толкова бедствено може да се случи ми е много интересно. Там където е текло винаги отново може да тече, това че урбанизацията на Пловдив вероятно е свила в различни места коритото на реката е вече съвсем друг въпрос.
Не мисля, че някъде по коритото в рамките на града има особено свиване на реката. Някой да ме поправи, ако греша.
Факт е, че речните корита не се почистват редовно. Факт е, че още по градовете има запушени отводнителни шахти.
Никакви шахти обаче не могат да ни спасят, когато от небето се изсипва порой в продължение на часове.
Не, това не е порой, това е направо потоп !
Защо се появи този потоп ? Кой промени климата ? Как нарушихме естествения кръговрат в природата ? ...
Ако изключим версията за ХААРП, аз смятам, че изсичането на горите стои в основата на тези непрестанни валежи.
Още в началното училище учехме за кръговрата в природата. Като се изсичат горите той се нарушава и ... резултатите са налице.
Едно дърво расте десетки, а понякога стотици години. Сече се за 5 минути.
Разходете се из планините и ще видите как цели склонове са "оплешивели".
Държавата трябва да се намеси ВЕДНАГА !
Само 10 годишен мораториум върху дърводобива може да спре този апокалипсис !
Никакви шахти обаче не могат да ни спасят, когато от небето се изсипва порой в продължение на часове.
Не, това не е порой, това е направо потоп !
Защо се появи този потоп ? Кой промени климата ? Как нарушихме естествения кръговрат в природата ? ...
Ако изключим версията за ХААРП, аз смятам, че изсичането на горите стои в основата на тези непрестанни валежи.
Още в началното училище учехме за кръговрата в природата. Като се изсичат горите той се нарушава и ... резултатите са налице.
Едно дърво расте десетки, а понякога стотици години. Сече се за 5 минути.

Разходете се из планините и ще видите как цели склонове са "оплешивели".
Държавата трябва да се намеси ВЕДНАГА !
Само 10 годишен мораториум върху дърводобива може да спре този апокалипсис !
[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

- Captain Stottlemeyer
Ето и малко информация от тазгодишното пролетно почистване на речните корита в София:
"Голяма част от ненужните вещи столичани изпращат не в кофите за боклук, а в реките. Във водоемите може да се намери дори обзавеждане за дома... От 50-метров участък почистващите фирми изваждат над 12 тона боклук..."!?!?!?...
http://btvnews.bg/article/bulgaria/regi ... ofiya.html
"Голяма част от ненужните вещи столичани изпращат не в кофите за боклук, а в реките. Във водоемите може да се намери дори обзавеждане за дома... От 50-метров участък почистващите фирми изваждат над 12 тона боклук..."!?!?!?...

http://btvnews.bg/article/bulgaria/regi ... ofiya.html
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
"Турският фронт",засега ни щади!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.

- Red_Girl
- Контакти:
В интерес на истината на много места са паднали рекордни количества валежи и положението е притеснително. За Бургас рекордът за 24 часов валеж беше през 89-та, а сега е внушителен. За сравнение ше кажа, че нормата за този район е около 42 л/м2, а за последното денонощие е повече 4 пъти над нея. Ето и карта с местата с най-много валежи

А това е карта на реките, където са отчетени и сравнително високи води

Наистина количествата на реките в южната част на страната ни, особено в Родопската област са потресаващи. Само за р.Върбица и р. Марица при Харманли се наблюдават най-високите води през последните да кажем 7-8 години ( наскоро писах статия и сравних данните). Максимумът на р. Върбица беше 1016 m3/s, а сега е 1536 m3/s. Същото е и за доста други реки.

А това е карта на реките, където са отчетени и сравнително високи води
Наистина количествата на реките в южната част на страната ни, особено в Родопската област са потресаващи. Само за р.Върбица и р. Марица при Харманли се наблюдават най-високите води през последните да кажем 7-8 години ( наскоро писах статия и сравних данните). Максимумът на р. Върбица беше 1016 m3/s, а сега е 1536 m3/s. Същото е и за доста други реки.
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА
Офтопик:

Red_Girl написа:А това е карта на реките, където са отчетени и сравнително високи води
Тази карта към кой момент е?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!