Християнски ли е българският народ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Tatone
Контакти:

Re: Християнски ли е българският народ?

Мнениеот Tatone » 05 сеп 2014 13:42

Балкански Орел написа:Много ясно, че да.Всички, които са против тази религия не са никакви българи.

Ти някакъв българин ли си? Или си малко момченце с късо пишленце, малки топки и още по-малък от тях мозък, събран в мъничка главичка с две приближени кривички очички, подстриган на молив, олигофрен?
Това ли си или те подцених?

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 05 сеп 2014 13:43

Ако кажа, че Велик Ден, Никулден, Гергьовден, Коледа, Йорданов ден, Иванов ден, Петров ден и всички други християнски празници почитащи определен светци нямат освен традиционните християнски църковни обреди и паралелни домашни традиции ще излъжа. Също така ще излъжа, че тези празници имат същите или подобни традиции и в Сърбия, Гърция, Италия, Германия, Холандия, Русия. Домашните традиции не правят празника по-малко християнски.

Понеже останалите ти отговори са просто някакви подхвърления иронични ще отговоря само на това. Всички християнски празници преди това са били езически и църквата ги инкорпорира в християнството. Коледа и Великден са много добър пример.
Inaче статията не съм я писал аз. Долу има линк.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 05 сеп 2014 13:46

Tatone написа:
Балкански Орел написа:Много ясно, че да.Всички, които са против тази религия не са никакви българи.

Ти някакъв българин ли си? Или си малко момченце с късо пишленце, малки топки и още по-малък от тях мозък, събран в мъничка главичка с две приближени кривички очички, подстриган на молив, олигофрен?

Не това си ти.Аз съм син на българи с български традиции и християнска религия, а ти си това в описанието.
[center]Levski & Lazio[/center]

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 05 сеп 2014 13:47

Alexx написа:
Понеже останалите ти отговори са просто някакви подхвърления иронични ще отговоря само на това. Всички християнски празници преди това са били езически и църквата ги инкорпорира в християнството. Коледа и Великден са много добър пример.

Инкорпорира ? Ти ми говориш за българи и българщина. Отделих ти достатъчно време за да ти покажа къде бъркаш. С това мога да ти помогна. Другото. Ако сам не си помогнеш, ние може само да гледаме как изчезваш в дупката изкопана от клишета и предразсъдъци. По традиция, мъжа в България от вкове бие жена си. Надявам се, че никога няма да се ожениш защото си голям традиционалист и ....

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 05 сеп 2014 13:48

Балкански Орел написа:
Tatone написа:

Не това си ти.Аз съм син на българи с български традиции и християнска религия, а ти си това в описанието.

Никой не казва, че не си син на българи. Това какво общо има с малката ти пишка и нищожен мозък. Не очаквам да знаеш, че си прост. Иначе щеше да ми разбиеш описанието.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 05 сеп 2014 13:50

Tatone написа:
Балкански Орел написа:
Tatone написа:

Никой не казва, че не си син на българи. Това какво общо има с малката ти пишка и нищожен мозък. Не очаквам да знаеш, че си прост. Иначе щеше да ми разбиеш описанието.

Турско-циганино, вчера кои скинари те спукаха от бой, че така си набрал тази сутрин ? :roll:
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 05 сеп 2014 13:53

Tatone написа:
Alexx написа:

Инкорпорира ? Ти ми говориш за българи и българщина. Отделих ти достатъчно време за да ти покажа къде бъркаш. С това мога да ти помогна. Другото. Ако сам не си помогнеш, ние може само да гледаме как изчезваш в дупката изкопана от клишета и предразсъдъци. По традиция, мъжа в България от вкове бие жена си. Надявам се, че никога няма да се ожениш защото си голям традиционалист и ....

[offtopic]http://bulgarian.ccg.org/S/P235.html
http://www.parallelreality-bg.com/stati ... 39-47.html[/offtopic]

[offtopic]http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/443-2012-12-25-13-00-32.html
http://www.bgblagovestie.com/download/koleda.pdf[/offtopic]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 05 сеп 2014 14:02

Да, християнски е. Темата вече може да се архивира :arrow:
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 05 сеп 2014 14:02

При нас са се преплели езически ритуали, християнство, мюсюлманство, изродили се в безбожие през атеистичния комунистически период. Например само при християнските народи били под Османска власт има т.нар. "хаджийство" - посещение на Божи гроб. Това е взаимствано от мюсюлманите и техния Хадж. В Западната църква го няма. Чукането на дърво е езически ритуал, който цели да събуди горските духове и т.н. Всичко се е преплитало през вековете, но лошото се е получило, когато дадени хора за лична изгода са проявявали фанатизъм. През Средновековието това са кръстоносните походи и инквизицията. Днес това са самообявилите се мюсюлмански водачи ислямисти.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 05 сеп 2014 14:07

Siegfried написа:Да, християнски е. Темата вече може да се архивира :arrow:

Извинявай, това че ти си християнин и ходиш на църква редовно, не означава,че другите го правят. За това смятам,че българите не сме християни в истинския смисъл на думата!

Върни се в “Свободна зона”