За селяните, гражданите, комплексарите.. и още нещо

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
МЕЦИ

Re: За селяните, гражданите, комплексарите.. и още нещо

Мнениеот МЕЦИ » 30 ное 2009 00:00

Ki Cho написа:Четейки това, май наистина ги държиш в кошара, но имайки предвид особенностите на форума.... ;) Пловдив е по-малък.
Забравих обаче един особен индивид, не влизащ в рамките на каквато и да е нормална дискусия.
СЕЛСКИ, ВЪН ОТ БОТЕВ!

И ги пускам отвреме навреме да ядат вълци :lol: Вие доста се измъчихте с тоя...Лека
РОДЕНИТЕ ДА ПЪЛЗЯТ НЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: За селяните, гражданите, комплексарите.. и още нещо

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 30 ное 2009 11:30

Интересна тема, която предполага разширение и продължение :)
За терминологията: Футболът не е балет, стадионът не е опера, форумът, на който си дават среща фенове на съперничещи си (най-меко казано отбори) не е обсъждане на нова книга в Народната библиотека. Нормално е, ако са те нарекли "говедо", например, или са изкривили името на Апостола по безобразен начин, да отговориш адекватно. Нещо не мога да възприема християнския принцип, че ако те ударят по едната буза, трябва да подложиш и другата, ако ще авторът на темата да се по***е :mrgreen:
За селяните: Съгласен съм с мнението на "Славия" за селския манталитет. Приемам разликата, която прави на друго място лейтенант Дишър (Ранди) за "селски отбор" и "отбор от село". Няма да давам примери за първата категория, за да не засегна някоя по-чувствителна душа :mrgreen: Отбор от село е например "Сокол" - Марково (предградие на Пловдив), който почти ни беше елиминирал преди 9 години на 16-финал за купата (2:1 за "Левски" след продължения) :)
За комплексите и комплексарите: Не съм съгласен с мнението на Меци, че повечето комплексари са хора от провинцията, живеещи в "Обеля" (примерно казано). Населението на комплексите е най-разнородно, например там живеят (включително на квартира) много млади, образовани и интелигентни хора, които не искат вече да са под чехъла на мама и тати. Лично аз съм живял 20 години в столичен комплекс и доста повече - на пъпа на София, но промяната не ме е променила нито йота :) От друга страна, доста от жителите в централната част на София се изнасят, дават апартаментите си под наем за офиси, старите постройки се бутат, на тяхно място се строят нови билдинги - бизнес сгради, хотелчета и пр.
За Цветан Веселинов (Меци): Естествено, че веднага познах патрона, когато видях ника за първи път :) Гледал съм го на живо докато прекрати състезателната си дейност през 1975 год., когато повечето от участниците в този форум май не са били родени :) Наричахме го "конника без глава", но без злоба, напротив, беше един от любимците на синята агитка. За любителите на статистиката, Меци има 193 мача за първенство за "Левски" и 70 гола, 26 мача за купата и 9 гола, 6 мача за националния и 2 гола, 9 мача за младежите и 4 гола. Сребърен медалист от олимпийските игри през 1968 год.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Свободна зона”