Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Крим, Украйна и началото на Втората световна война

Мнениеот CTAHKO » 03 сеп 2014 16:32

[center]Изображение

На първи септември се навършват точно 75 години от деня на нападението на нацистка Германия срещу Полша. Този ден официално се смята за начало на Втората световна война (1939 – 1945). Тази трагедия отне живота на 55 – 57 милиона души (точните загуби още не са изчислени) и изпочупи съдбата на още повече хора.

Историята на тази война още не е дописана. Тя прекрои държавните граници и преобърна представата на добро и зло. Почти веднага след нейното свършване, нейните причини, хода й и последиците започнаха да ги изопачават. Сега, когато живи остават буквално единици участници в онези бойни действия, гаврата с общата памет на загиналите стига до зашеметяващи размери. На цинична ревизия се подлага основно ролята на СССР.

Сега тази война се сервира изключително като битка между Хитлер и Сталин. Може да се чуе, че изобщо нямало да я има, ако не беше пактът „Молотов-Рибентроп“ от 1939 година. А главните заслуги в победата над нацизма се приписват на „втория фронт“ (открит през 1944 година) и англосаксонското оръжие.

Онези, които днес твърдят, че против СССР била воювала само Германия, просто не знаят елементарни факти, напомня руският историк Игор Пихалов:

- Срещу нас воюваха и други страни. Румъния – близо 200.000 войници, Словакия – 90.000, Финландия – две армии, авиация и флота, близо 450.000 души, Унгария – три полеви армии и един експедиционен корпус: 500.000 души, Италия – 200.000 души. Хървати в състава на дивизии на СС. Това са само страните, официално обявили война на СССР. В този „кръстоносен поход“ срещу нас участваха още и стотици хиляди доброволци в частите на вермахта и Waffen-SS от Дания, Холандия, Норвегия, Белгия, Латвия, Естония, Литва, Швеция, Франция, Испания и дори Люксембург.

Онези, които днес сравняват възсъединяването на Крим с Русия през 2014 с аншлуса на Австрия през 1938, също съзнателно изопачават историческите факти. 300-хилядна групировка на Германия нахлу в Австрия на 12 март 1938 година. На 13 март Австрия беше обявена за територия на Германия. И едва на 10 април беше проведен „плебисцит по аншлуса“. Русия не е въвеждала свои войски в Крим. Там над 20 години имаше групировка на Черноморския флот, при това строго съгласно международните договори и при съгласието на Украйна.

Най-ужасното в цялата история на Втората световна война беше липсата на разбиране на последиците и стремежът да се решат текущи задачи. Това е наличието на държавен егоизъм от една страна, и липсата на държавна мъдрост – от друга. Това в края на краищата доведе до драмата, наречена Втора световна война.

Относно съюзниците в борбата за победа, направо е кощунствено да се спори, кой има по-голям принос: прекалено много войници на антихитлеровата коалиция загинаха през военните години. Но за да сме справедливи все пак ще напомним, че Червената армия на Източния фронт от 1941 до 1945 година разгроми 607 немски дивизии на техни съюзници. На Западния фронт и в Средиземноморието съюзниците унищожиха 176 дивизии на Вермахта.[/center]

http://bulgarian.ruvr.ru/2014_09_01/Kri ... ojna-8497/

Малко със закъснение, ама има исторически събития, които трябва да се помнят :!: И хайде отново да не превръщаме темата в Русия vs САЩ 8-) Което не означава, че еврейчетата не трябва да бъдат споменавани 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот CTAHKO » 03 сеп 2014 16:39

Betchualeng Arnaikem написа:
CTAHKO написа:Днес е скука 8-) Нямаме нови котли, нито нови градове под наш контрол...абе скука отвсякъде :lol: АТО нещо замря :lol:

Киев се замисля дали да не о*ебе проблема Източна Украйна па не знам.
Докато не получи инструкции, ПАРИ и техника откъдето трябва, при това с малко вноси украинци властта в Киев ще чака и ще се надява друг да проведе с Путин разговори, които да им облекчат положението. Е, и Порошенко ще се разходи за парлама насам-натам.. в ролята на мострата без стойност.

Значи да очакваме нов "мирен план" на Порошенко, че стария "мирен план", само с 3-4 мобилизации, нещо не сработи :lol:

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 03 сеп 2014 16:41

CTAHKO написа:
Betchualeng Arnaikem написа:
CTAHKO написа:Днес е скука 8-) Нямаме нови котли, нито нови градове под наш контрол...абе скука отвсякъде :lol: АТО нещо замря :lol:

Киев се замисля дали да не о*ебе проблема Източна Украйна па не знам.
Докато не получи инструкции, ПАРИ и техника откъдето трябва, при това с малко вноси украинци властта в Киев ще чака и ще се надява друг да проведе с Путин разговори, които да им облекчат положението. Е, и Порошенко ще се разходи за парлама насам-натам.. в ролята на мострата без стойност.

Значи да очакваме нов "мирен план" на Порошенко, че стария "мирен план", само с 3-4 мобилизации, нещо не сработи :lol:

E aко накрая никой не го спонсорира ще се наложи да си седи на дирника. Особено ако Русия и останалите се разберат без да го питат.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 03 сеп 2014 16:46

Новите управници в Киев показаха на всички нови разбирания за АТО, мирен план, сплотяване на народ и редица други неща.
Най-отвратителното е, че на Запад от Украйна тези неща не могат да се случат според европейските разбирания, но това не им попречи да подкрепят Киев в почти всяко тяхно действие и решение.
Съгласие с Киев от ЕС и САЩ да се гърми по своите, но официално търсят мирно и политическо решение. Баси измекярите.

Показаха също много интересна реакция - казаха, че руснаците са окупирали Крим, а тръгнаха да гърмят в Донбас. Баси и тактиката, баси и феномена.
Синчеца и който друг иска може да разясни каква щеше да е картинката на фронта, ако Крим не беше анексиран и трябваше хохлите да хвърлят хора и техника и там.
Нищо лично към някого, но ми харесва как Синчеца описва нещата - просто, по народному, с псувни. Както си му е редът. :mrgreen:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

dodo7271
Контакти:

Re: Крим, Украйна и началото на Втората световна война

Мнениеот dodo7271 » 03 сеп 2014 16:46

Аз викам да спрете с тази истерия. Днес Путин и Порошенко са се договорили за примирие. Ебахти малоумниците сте. Като се правите на толкова загрижени и начетени, поне да бяхте проверили информационните сайтове....
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 03 сеп 2014 16:48

dodo7271 написа:Аз викам да спрете с тази истерия. Днес Путин и Порошенко са се договорили за примирие. Ебахти малоумниците сте. Като се правите на толкова загрижени и начетени, поне да бяхте проверили информационните сайтове....

+1
Ако му плащат, е на бройка, така че...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 сеп 2014 16:53

dodo7271 написа:Аз викам да спрете с тази истерия. Днес Путин и Порошенко са се договорили за примирие. Ебахти малоумниците сте. Като се правите на толкова загрижени и начетени, поне да бяхте проверили информационните сайтове....

И това какво общо има с началото на ВСВ и нахлуването на Вермахта в Полша :?:
Последна промяна от CTAHKO на 03 сеп 2014 16:54, променено общо 1 път.

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 03 сеп 2014 16:53

metodito написа:

+1

Нали? Разбира се, преклонението пред Съветския съюз не му пречи да си сложи снимка с фашистки поздрав. Дееба тъпака....
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 сеп 2014 16:55

dodo7271 написа:
metodito написа:

+1

Нали? Разбира се, преклонението пред Съветския съюз не му пречи да си сложи снимка с фашистки поздрав. Дееба тъпака....

Тъпака си ти :!: Къде го виждаш този фашистки поздрав :?:

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 03 сеп 2014 16:56

CTAHKO написа:

И това какво общо има с началото на ВСВ и нахлуването на Вермахта в Полша :?:

Говори си, не ми пречиш...

Върни се в “Архив”