parvanoff написа:Важното е да не падаш духом и да правиш всичко възможно да промениш статуквото. Няма да се отказваме сега я
Няма я!Селяни,граждани, комплексари...-всички сме БЪЛГАРИ...Докато не го проумеем,ще сме под опашката на коня...
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
parvanoff написа:Важното е да не падаш духом и да правиш всичко възможно да промениш статуквото. Няма да се отказваме сега я
МЕЦИ написа:parvanoff написа:Меци, на христова възраст съм. И ако ти звучи песимистично, то какво ли ще кажеш за мнението ми, че и децата и внуците ми може би няма да доживеят това, защото виждам как някои майки и бащи в момента си възпитават потомството...
И тук си прав...За съжаление..А ние спорим,кой е селянин...Ако тези с твоята възраст не виждат "свенлина в тунела" какво да кажат тези на моята?!Млад си...
Кашчей написа:
Хах... за възпитание и образование не ми се говори изобщо.Само като гледам как някои пичове тук не знаят кога се ползва "и" и кога "й"... за дуСпите пък....само![]()
И това е бъдещето на България, но си има самочувствието на гражданин човекът и не му пука, че не може да пише на собствения си език..да не говоря за полУвина и още подобни бисери на родния ученик
daniel875 написа:След "Левски" и ЦСКА, "Ботев", Локомотив Пловдив, Локомотив София и в последните години "Литекс" вие сте най - бутаният отбор в България. Какво повече искате?
more написа:Тогава нека всички се замислят дали те всички са прави за отбора си,за живота като виждане да ли винаги са прави в даден спор или не.Или всички смятат тяхното мислене и виждане за единствено и не подлежащо на оспорване.Не сме безгрешни,защото сме хора подвластни на емоциите.Нека не бъдем самовлюбени в себе си.С пълна сила важи и за мен.
МЕЦИ написа:more написа:Тогава нека всички се замислят дали те всички са прави за отбора си,за живота като виждане да ли винаги са прави в даден спор или не.Или всички смятат тяхното мислене и виждане за единствено и не подлежащо на оспорване.Не сме безгрешни,защото сме хора подвластни на емоциите.Нека не бъдем самовлюбени в себе си.С пълна сила важи и за мен.
Отговарям ти.За отбора си съм прав.В момента той е немощен,бледо подобие на това,което трябва да е...За живота си съм прав...Всичко,което съм направил е плод на моите грешки или постижения...За емоциите си прав...Ако нямаме емоции сме просто сиви ...За себе си може би си прав...Не те познавам..За споровете-когато се водят коректно и с аргументи ,не си прав...В спорът се ражда истината...И за финал-ако не обичаме и не уважаваме себе си,не можем да уважаваме и другите...Последните 2 изречения са цитат...
daniel875 написа:След "Левски" и ЦСКА, "Ботев", Локомотив Пловдив, Локомотив София и в последните години "Литекс" вие сте най - бутаният отбор в България. Какво повече искате?
Кашчей написа:Забелязвам, че във форума много често се използва определението(в груба и обидна насоченост) "селяни", "селски".., както и "комплексар".Всеки, който не може да противопостави някакъв смислен довод на опонента си, започва да употребява тези изрази.Не знам що за самочувствие можеш да имаш, и най-вече-с какво е подплатено(особено при тийнейджърите, които дори правописа на родния си език не знаят), за да се изживяваш като султана на Бруней, или поне, като Президент на САЩ или Русия.Със сигурност, повечето от използващите тези изрази са хора, които рядко се замислят върху значението им, да не кажа, че въобще не се замислят.Другият често повтарящ се израз-комплексар, комплекси-също се използва без особено голяма мисъл.Какво общо има несъгласието с теб, да с теб(а може и с мен), за да се обявява опонента за комплексар?Какво означава комплексар?От какъв комплекс страда "комплексарят"?А от какво страда този, който ползва това определение с повод и без повод?
След дългото изложение, да те питам, да теб, именно теб:
Ти гражданин ли си и кое селско не ти е присъщо?А комплексар ли си?От какво имаш комплекс?Ако не си ... защо наричаш другите така?
ПП-Ако някой се припознае, вината не е моя.Приликите с действителни никове е напълно случайна
Ki Cho написа:Интересна тема! Определено, много интересна. И с много изненадващи резултати. Примерно Меци, когото аз лично бях включил в личната си колекция от "селяни със син цвят" успя за за няколко поста да ме убеди, че греша. Извинявай Меци, всички сме грешни.
Все пак относно "селяни", любимото ми "софианци", и разни други неща.
За мен лично "селянин" е обратното на "гражданин", но не като човек живеещ в града. А "гражданин" като човек с ясна и ясно изразена гражданска позиция по различни въпроси. Човек, който не се страхува да гради СВОЯ позиция по един или друг въпрос. Човек,който не се страхува се да изрече позицията си. Човек, който не се страхува да изтъква доводи в подкрепа на своята позиция. Човек, който не се страхува да изслушва доводите на противоположно мислещите и да ПРОМЕНИ позицията си, ако бъде убеден, че греши. Човек, който дори да е убеден в грешката на противника си, ще уважи правото му да греши и който при никакви обстоятелства няма да се опита силово да се убеди противника си в правотата на доводите си. Човек, който е наясно, че понякога самият той може да бъде обект на закачки и чужда веселба, но това няма да промени самоусещането му, защото отдавна е надраснал собствените си страхове и демони ... и накрая човек, който би вдигнал кръстоносен поход срещу хора, опитващи се да "подпалят дома му" /в най-широк смисъл/.
Този селянин често е комплексиран софианец, но често е и долин провинциалист. Често е "говедо", но и "жълтур", "чорбар", "буфер", "латексаджия" и пр. Често е и това, откоето се опитва да избяга, защото го е страх, че когато се погледне в огледалото ще види същия образ, който преди това е оплювал.
И отново към Меци, който успя да ме убеди, че се случва и аз "великият човекопознавач" мога да греша.
Не се страхувай от демони родени в собствената ти глава!
МЕЦИ написа:Ki Cho написа:...
Този селянин често е комплексиран софианец, но често е и долин провинциалист. Често е "говедо", но и "жълтур", "чорбар", "буфер", "латексаджия" и пр. Често е и това, откоето се опитва да избяга, защото го е страх, че когато се погледне в огледалото ще види същия образ, който преди това е оплювал.
И отново към Меци, който успя да ме убеди, че се случва и аз "великият човекопознавач" мога да греша.
Не се страхувай от демони родени в собствената ти глава!
Няма да ти благодаря за мнението ти..Човек греши,дори и да е гражданин;)Шега.За началото на твоето изложение...Прав си за позицията.но това не зависи толкова от месторождението,колкото от манталитета и възпитанието...Гражданин може да се нарече наистина човек ,който знае какво иска,кой е и къде отива и от къде идва..Предполагам,че ме разбираш...Твърде много хора започнаха да се...гражданеят...За комплексиран софиянец не си прав...Хората от този град и от тази категория сме на изчезване,за съжаление...справка-населението на София до 40те години.Както казах-комплексираните предимно живеят в комплексите..Мислех да пусна и такава тема преди време -"За Комплексите и комплексите",но имайки предвид особенностите на форума...се въздържах...А за демоните...напротив,грижа се за тях...Отглеждам ги с любов;)
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта