RedeviL написа:Към този момент не ни трябват такива високи цели като влизане в ШЛ. Групите на ЛЕ също ще бъдат достатъчно силна финансова инжекция за отбора, а и не мисля, че нивото ни е /ще бъде/ достатъчно високо за подобно постижение. Дори отборът на Лудогорец, който е доста качествен за нашите стандарти, едва ли ще бъде някаква реална конкуренция на останалите хищници в групите.
Удоджи, ако станем шампиони, атаката на групите в ЛЕ ще бъдат много по-лесни от тази година! Единствено ни трябва да се доберем до плейофната фаза за ШЛ и оттам автоматично си осигуряваме минимум още 6 шест мача в Европа.
Така е, в ЛЕ реално се влиза по-лесно през квалификациите на ШЛ, отколкото през тези на ЛЕ, що се отнася поне до българските отбори. "Лудогорец" можеше изобщо да не стигнат до ЛЕ миналия сезон, ако по-миналия бяха завършили втори след "Левски", както беше тръгнало, и им се беше наложило да минават през квалификациите на ЛЕ. (Съответно пък ако "Левски" бяха станали шампиони, може би щяха да стигнат до ЛЕ през ШЛ.) Затова и само титлата в А група дава добри възможности за влизане в някакви групи, които и да са. Все пак колегата над мен е прав, че при проблемите, с които трябва да се справяме, не можем да се вайкаме особено, ако добутаме само до калъфка. От друга страна, все повече си мисля, че колкото и трудно да е да сме шампиони, то може би точно през този сезон трябва да се пробваме за първо място, щото от следващия "Лудогорец" може да отворят прекалено голяма пропаст между себе си и другите, ако използват умно средствата, които им влизат от ШЛ.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...