Манчестър Сити - Ливърпул - 25.08.2014 | 3-1 FT
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Манчестър Сити - Ливърпул - 3:1 FT
Няма смисъл от много приказки, както и няма смисъл от много вайкане. Пижамите просто показаха по-висока класа, спокойствие и убийствена ефективност. Надявам се да бием Спърс и дано Роджърс залага повече на Маркович.
Предполагам на всички би трябвало да е ясно, че този сезон Ливърпул няма да е намесен в борбата за титлата, но има класата да се бори за 3-то или 4-то място. Едната причина за това е липсата на Суарез, а другата е участието в европейските турнири, което няма как да не се отрази върху мачовете в шампионата. За отбори от големите първенства, които нямат класна и равностойна резервна скамейка мачовете в Европа винаги влияят много негативно върху представянето в шампионата.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
realist написа:По принцип нито един от головете не е чисто вратарски, спор няма. И в трите случая нападател беше оставен да стреля директно към вратата от близко разстояние. Проблемът на Миньоле не е, че допуска фрапантни грешки, като Рейна например, а че е изключително посредствен. Точно това е разликата между големия вратар и посредствения - спасяването на чисти положения. Миньоле има нелош рефлекс и с това се изчерпват качествата му. Безобразен е при центриранията, несигурен и с чести пристъпи на паника. Пласирането му също е под всякаква критика. При третия гол може да влезе в учебник на тема "как не трябва да се пласира вратар, когато нападател излиза срещу него на скорост". Тук вариантите са два: или излизаш да пресрещнеш нападателя, с което му скъсяваш ъгъла и правиш задачата му доста по-трудна или си стоиш на вратата, още повече, че го гони защитник. Миньоле избра средния вариант - нито излезе, нито си беше на вратата. При това явно загуби представа къде е вратата, защото му остави близкия ъгъл открит и нямаше как да не вкара. На всичкото отгоре не умее да командва защитата пред него, което в голяма степен води и до тези индивидуални грешки. Той е човекът, който има най-добър поглед върху ситуацията и трябва да разпределя защитниците. С две думи: слаб вратар. Не ужасно слаб, но слаб. Аз не знам, при положение, че Чех явно ще е персона нон грата в Челси този сезон, защо не направим една мощна офанзива по привличането му. Ромеро също е вариант - има опит и самочувствие, спокоен е. Онзи мексиканеца Очоа май също е свободен. Според мен трябва да търсим вратар, който е свикнал с напрежение от големи мачове, т.е. титуляр на страната си. При нас само твърди пейки идват. Преди беше третия вратар на Испания, сега втория на Белгия, който при това може да стане титуляр само при смъртен случай или тежка контузия на Куртоа.
Съгласен съм с теб, колега. Защитавах Миньоле, но грешките му взеха да стават повече. За съжаление Очоа вече от месец е в Малага, а Чех Моуриньо абсурд да ни го даде. Ромеро не лпш, но не бива да очакваме твърде много и от него. Бас ловя, че всички си градим мнение от 6-7 мача на Аржентина, но ако беше толкова добър едва ли щеше да струва 2. млн и миналия сезон да търка пейката на Монако за сметка на Субашич. Все пак е по-добре да му се даде шанс, а и за тези пари.
Иначе съжалявам, че не продължихме дискусията за Моуриньо, все още не съм намерил човек, който да ми обясни защо тактиката на Моуриньо се води грозна и ефективна, след като през последните четири сезона, разполагайки с изключителни играчи, той не постигна нищо значително. И още колко сезона трябва да се провали за да кажем, че е "бивш" тактик и настоящ мърморко. Да са живи и здрави феновете на Челси, че го търпят, че даже и му се радват.
1.Страхотен поглед на Насри в дълбочина...Липса на комуникация между Джерард(който изпусна Силва) и Ловрен,който закъсня със старта и впоследствие Морено просто не очакваше(а трябва),че Йоветич е зад гърба му,отделно че изчистването му беше страшно неорентирано.Като цяло:Една колективна грешка на дефанзивното звено,най-вече поради липса на адекватна комуникация.
2.Разсичащ пас в коридор,който остави абсолютно неподготвена защитата на Ливърпул.Отново колективна грешка и липса на адекватна комуникация.А развитието на атаката и гола си бяха като по учебник.
3.Три-четири паса и тотален мат,евала за тази атака от страна на "Гражданите"!
Деян Ловрен със значителна вина за головете на Манчестър Сити,доста неорентиран двубой от негова страна.
А от своя страна голът на Ливърпул си беше по-скоро плод на късмет,отколкото на нещо друго.
Извод:С подобна игра и действия в защитното звено(които в интерес на истината продължават и през този сезон),колкото и организирано/динамично да си играл в атака,просто няма как да се получи необходимия баланс.
Саутхемптън поразкри част от тези проблеми за Ливърпул,докато Манчестър Сити буквално ги изложи на показ и то без да блести особено.
Честотата на Оувърите(2,5/3,5 гола),гарнирана с Гол/Гол е абсолютен индикатор за доста сериозни проблеми в дефанзивен план.
Обратите не могат да се постигат вечно,още повече сега го няма и Луис Суарес,така че Брендън Роджърс определено трябва да помисли доста сериозно за стабилизирането не само в този аспект,но и успоредно с това да наложи(особено при гостуванията т.нар курс на тактическа дефанзивна устойчивост.
Milkoy, това за Очоа съм го пропуснал, жалко. За Ромеро си признавам, че съм го гледал само в националния, но ми изглежда стабилен. Освен това не мисля, че една Аржентина ще разчита на него в две поредни световни първенства, ако няма нужната класа. Все пак говорим за страна, която винаги е сред фаворитите и се слави с доста добра вратарска школа.
Що се отнася до Моуриньо, нарочно спрях да пиша по тази тема, защото не мисля, че този човек трябва да е във фокуса ни. Има си свой отбор, фенове, те да го обсъждат. Само за последно ще отбележа, че бивш тактик няма. Освен това не мисля, че отборите на Моуриньо играят грозен футбол. Нито Порто, нито Челси, нито Интер, нито Реал са играели грозно. Репутацията му на "грозен тактик" се роди от едни десетина мача, които той взе с дефанзивна тактика, но понякога целта оправдава средствата. С Интер нямаше как да се надиграва нито с Барса, нито с Байерн. Единственият му шанс бе да ги излъже и той го направи блестящо. Не забравяй, че когато отстранихме именно неговия Челси през 2005г. не го направихме с особено привлекателен футбол. Това не омаловажава успеха и не прави победата по-малко сладка. Неговите отбори играят подчертано защитно само в определени мачове, но понякога играят доста зрелищно. Да, нас ни би с отвратителна тактика, но как би Арсенал? Това е големият треньор - да избира тактиката си спрямо противника, залога, необходимия резултат и най-вече спрямо развоя на мача. Истината е, че Челси беше най-добрият и балансиран отбор в лигата миналата година и не стана шампион само заради 2-3 много сериозни издънки със слаби отбори. Не съм съгласен и, че се е провалил в Реал. Когато пое отбора, Барса беше абсолютен доминант в Испания и ги биеше под път и над път, даже с разлика. Той успя да уравновеси нещата и даже взе няколко трофея, вкл.шампионския. В ШЛ също излязоха от дупката - да не забравяме, че преди него Реал отпадаха, ако не се лъжа, 4 или 5 поредни пъти на осминафинал. Да, не взе ШЛ, но беше близо и шанса му изневери в решителните срещи. Смятам с това да приключа по темата Моуриньо, нека си гледаме в нашата паница.
Брендън Роджърс ми е крайно симпатичен и не съм против него, напротив. Това, което му липсва е тактически познания. Тук трябва да поработи сериозно и да се учи от корифеите в занаята. Да биеш с 5:3, 4:3, 3:2 (няколко пъти) е зрелищно, но не винаги става. Особено без Суарез. Да повеждаш 3-4 пъти с 2:0 и да те изравнят за 10 минути е признак на слаба тактическа грамотност на отбора. При 2:0 мача трябва да се затвори, а не тепърва да започне.
smoothc, 100% съгласен с коментара ти!
Що се отнася до Моуриньо, нарочно спрях да пиша по тази тема, защото не мисля, че този човек трябва да е във фокуса ни. Има си свой отбор, фенове, те да го обсъждат. Само за последно ще отбележа, че бивш тактик няма. Освен това не мисля, че отборите на Моуриньо играят грозен футбол. Нито Порто, нито Челси, нито Интер, нито Реал са играели грозно. Репутацията му на "грозен тактик" се роди от едни десетина мача, които той взе с дефанзивна тактика, но понякога целта оправдава средствата. С Интер нямаше как да се надиграва нито с Барса, нито с Байерн. Единственият му шанс бе да ги излъже и той го направи блестящо. Не забравяй, че когато отстранихме именно неговия Челси през 2005г. не го направихме с особено привлекателен футбол. Това не омаловажава успеха и не прави победата по-малко сладка. Неговите отбори играят подчертано защитно само в определени мачове, но понякога играят доста зрелищно. Да, нас ни би с отвратителна тактика, но как би Арсенал? Това е големият треньор - да избира тактиката си спрямо противника, залога, необходимия резултат и най-вече спрямо развоя на мача. Истината е, че Челси беше най-добрият и балансиран отбор в лигата миналата година и не стана шампион само заради 2-3 много сериозни издънки със слаби отбори. Не съм съгласен и, че се е провалил в Реал. Когато пое отбора, Барса беше абсолютен доминант в Испания и ги биеше под път и над път, даже с разлика. Той успя да уравновеси нещата и даже взе няколко трофея, вкл.шампионския. В ШЛ също излязоха от дупката - да не забравяме, че преди него Реал отпадаха, ако не се лъжа, 4 или 5 поредни пъти на осминафинал. Да, не взе ШЛ, но беше близо и шанса му изневери в решителните срещи. Смятам с това да приключа по темата Моуриньо, нека си гледаме в нашата паница.
Брендън Роджърс ми е крайно симпатичен и не съм против него, напротив. Това, което му липсва е тактически познания. Тук трябва да поработи сериозно и да се учи от корифеите в занаята. Да биеш с 5:3, 4:3, 3:2 (няколко пъти) е зрелищно, но не винаги става. Особено без Суарез. Да повеждаш 3-4 пъти с 2:0 и да те изравнят за 10 минути е признак на слаба тактическа грамотност на отбора. При 2:0 мача трябва да се затвори, а не тепърва да започне.
Благодаря,Realist! Ще се радвам да дискутираме и занапред събитията не само около Ливърпул,но и всичко по-интересно във Висшата лига.
Големи анализатори тука, чак се чудя как не сте треньори в някой отбор от ВШ 

[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]
- we are the champions
- Контакти:
Еби му мамата !! вие сте едни неблагодарници 3-тата световна ли стана като паднахме от Сити ?? нали ревахте , че собствениците са били стиснати ?? на тях нищо не им пречеше да си сложат парите от Суарес в джобчето и да не вземем нито един играч , ама видяхте , че бяхме един от най дейните английски отбори на пазара и аджеба Морено,Ловрен,Манкинио,Балотели, Ориги,Лалана,Маркович,Ламбърт от тия всички изброени само 3-ма до сега са играли в двата мача като титуляри... не може ние да вземем половин нов отбор и да почнем да газим като валяк Роджърс все още не е станал магиосник.Рано или късно резултатите ще дойдат ще се борим за 3-4 място титлата е забравете просто...
П.П На 99 процента ако Лудогорец бие Стяуа утре са в нашата група за ШЛ така , че утре мощно с зелените шалчета за лудата гора .... а пък после мощно с червеното шалче на стадиона за Ливърпул
П.П На 99 процента ако Лудогорец бие Стяуа утре са в нашата група за ШЛ така , че утре мощно с зелените шалчета за лудата гора .... а пък после мощно с червеното шалче на стадиона за Ливърпул

Здравейте,
Според мен добре играха момчетата. Ще ни трябва още малко време да се поиграят заедно новите попълнения и да се избере малко по-постоянен състав от титуляри. Хубаво е защото се оформя борба за титулярно място на почти всички постове.
Не ме притеснява загубата от Манчестър Сити, те са по-обигран отбор от нас в момента, а и още сме в началото на сезона.
Време е да се мисли за следващия мач!!!
Хареса ми как Ловрен мотивира и надъха съотборниците си преди началото на мача когато се поздравяваха помежду си и последните уточнения с Шкъртъл. Ако остане в отбора за по-дълго време и израстне, мисля че ще се превърне в един от лидерите на отбора скоро.
Следващият мач е с лидерите във временното класиране - Тотнъм, дано да предават мача!!!
Come on MERSEYSIDE REDS!!!
Според мен добре играха момчетата. Ще ни трябва още малко време да се поиграят заедно новите попълнения и да се избере малко по-постоянен състав от титуляри. Хубаво е защото се оформя борба за титулярно място на почти всички постове.
Не ме притеснява загубата от Манчестър Сити, те са по-обигран отбор от нас в момента, а и още сме в началото на сезона.
Време е да се мисли за следващия мач!!!
Хареса ми как Ловрен мотивира и надъха съотборниците си преди началото на мача когато се поздравяваха помежду си и последните уточнения с Шкъртъл. Ако остане в отбора за по-дълго време и израстне, мисля че ще се превърне в един от лидерите на отбора скоро.
Следващият мач е с лидерите във временното класиране - Тотнъм, дано да предават мача!!!
Come on MERSEYSIDE REDS!!!
LIVERPOOL RULZZ
realist написа:Milkoy, това за Очоа съм го пропуснал, жалко. За Ромеро си признавам, че съм го гледал само в националния, но ми изглежда стабилен. Освен това не мисля, че една Аржентина ще разчита на него в две поредни световни първенства, ако няма нужната класа. Все пак говорим за страна, която винаги е сред фаворитите и се слави с доста добра вратарска школа.
Харесва ми как водиш спора, не се палиш и се аргументираш прекрасно. Не мисля, че е проблем да говорим за Моуриньо като контрапункт на Роджърс, това пак е нашата паница. Пак казвам, не отричам успехите му в миналото. Но за мен един треньор трябва да умее да се развива. Резултатите му в последните години говорят, че Моуриньо не се развива.Резултатите на Роджърс говорят обратното. Жозе не стана шамион миналата година не по случайност, а защото треньорите на малките отбори го надиграха тактически. И то с неговите оръжия. Защото издънките срещу слабите отбори също толкова говорят за избор на слаба стратегия, както и издънките срещу силните. Фактите говорят така според мен - през миналия сезон Ливърпул на БР с доста ограничен откъм потенциал състав, с доста по-привлекателна(по всеобщото мнение) игра, се класира пред Челси на ЖМ с доста по-силни изпълнители и доста по-непривлекателна игра. Моуриньо има един огромен недостатък - причината за провалът му в Мадрид(продължавам да твърдя, че е провал и почти всеки фен на Реал ще го каже) е, че изпусна съблекалнята - настрои играчите срещу себе си. Докато Роджърс ги кара да се раздават за него и за отбора. Единственото нещо, което е в полза на Моуриньо в сравнението между двамата е, че има повече успехи, но това е доста субективен фактор предвид разликата в годините и отборите. Не мога да се съглася, че Брендан е слаб тактик. Историята познава стотици случаи на отбори, които излизат за равен и губят. Това, че винаги играе за надиграване на противника е част от неговата философия за футбола. и тя е също толкова несъвършена, колкото тази на Моуриньо. Защото Моуриньо би всички основни конкуренти миналия сезон с тактика, но и загуби от слабаци също с тактика. Ти казваш, че Моуриньо е добър тактик и шанса му е изневерил, за да не спечели мачовете си миналата година, а аз ти казвам, че Брендън е добър тактик и шансът му попречи да спечели титлата миналата година - и не мисля, че имаш повече аргументи от мен.