Ремонт на "Лудогорец Арена"

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

petko.h.markov
Контакти:

Re: Свързана с Домусчиев фирма ще ремонтира стадиона в Разград

Мнениеот petko.h.markov » 12 авг 2014 10:16

BRF написа:
petko.h.markov написа:
bobonikolov написа:Кашчей ти или си сляп или се правиш на такъв. Мисля, че е второто. На лице е явно нарушение на законодателството на България. Фенове на Лудогорец още преди месеци твърдяха, че документацията се пише от юристи на Домусчиев за да може негова фирма да спечели. Разгледах документацията. Заложените критеранрии за оценка на офертите са направо скандални - на 100 процента са субективни, позволяващи на комисията да даде макс. брой точки на "правилната" фирма. Субективните критерии са забранени от ЕК при провеждането на ОП, тъй като нарушават правилата за прозрачност при избора на изпълнител. КЗК също масово отменя решения на възложители заради субективни критерии. За това казах, че шуменци трябва да обжалват. Време е в България бизнесмените да се научат, че държавата не дава нищо даром и че ако искат да спечелят ОП то трябва да се играе честно. И аз искам да има модерни стадиони в Бъкгария. Но искам всичко да става по законен ред. Не искам моите данъци да отиват в джоба на такива като Домусчиев след нагласени поръчки! Изключително съм изненадан от позицията, която заемаш. Ако на мястото на Лудогорец беше ЦСКА друга позиция щеше да имаш, но тук си мълчиш и аз не знам защо.

Ти наясно ли си какви са взаимоотношенията между двете фирми и дали шуменци не играят ролята на "подкрепяща оферта".Това,че търга е нагласен е почти сигурно.Но при обем СМР от 4 млн.лв каква ще е печалбата-6-8 млн.лв?

:shock: Ми той човека за това говори,че не е правилно да се прави така.Ти тук с лека ръка ми пишеш за закононарушение и после ми пишеш за евентуалната печалба от ДЪРЖАВНИТЕ пари :o !
Нищо не разбирам от строителство,но съм сигурен,че ако сега тази поръчка се прехвърли на мен,ще си почивам следващите 10-12 години ;) !

Ти как разбра,че го пиша с лека ръка?Това с подкрепяща оферта е честа практика-виж разлика в цените.Вие говорите
каква щяла да бъде печалбата и строежа щял да му излезе без пари.А шуменци,ако бяха спечелили,без печалба ли щяха да работят?А след като не разбираш от строителство,по-добре да не ти я възлагат,за да не си на загуба накрая.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 12 авг 2014 10:36

petko.h.markov написа:
BRF написа:
petko.h.markov написа:
bobonikolov написа:Кашчей ти или си сляп или се правиш на такъв. Мисля, че е второто. На лице е явно нарушение на законодателството на България. Фенове на Лудогорец още преди месеци твърдяха, че документацията се пише от юристи на Домусчиев за да може негова фирма да спечели. Разгледах документацията. Заложените критеранрии за оценка на офертите са направо скандални - на 100 процента са субективни, позволяващи на комисията да даде макс. брой точки на "правилната" фирма. Субективните критерии са забранени от ЕК при провеждането на ОП, тъй като нарушават правилата за прозрачност при избора на изпълнител. КЗК също масово отменя решения на възложители заради субективни критерии. За това казах, че шуменци трябва да обжалват. Време е в България бизнесмените да се научат, че държавата не дава нищо даром и че ако искат да спечелят ОП то трябва да се играе честно. И аз искам да има модерни стадиони в Бъкгария. Но искам всичко да става по законен ред. Не искам моите данъци да отиват в джоба на такива като Домусчиев след нагласени поръчки! Изключително съм изненадан от позицията, която заемаш. Ако на мястото на Лудогорец беше ЦСКА друга позиция щеше да имаш, но тук си мълчиш и аз не знам защо.

Ти наясно ли си какви са взаимоотношенията между двете фирми и дали шуменци не играят ролята на "подкрепяща оферта".Това,че търга е нагласен е почти сигурно.Но при обем СМР от 4 млн.лв каква ще е печалбата-6-8 млн.лв?

:shock: Ми той човека за това говори,че не е правилно да се прави така.Ти тук с лека ръка ми пишеш за закононарушение и после ми пишеш за евентуалната печалба от ДЪРЖАВНИТЕ пари :o !
Нищо не разбирам от строителство,но съм сигурен,че ако сега тази поръчка се прехвърли на мен,ще си почивам следващите 10-12 години ;) !

Ти как разбра,че го пиша с лека ръка?Това с подкрепяща оферта е честа практика-виж разлика в цените.Вие говорите
каква щяла да бъде печалбата и строежа щял да му излезе без пари.А шуменци,ако бяха спечелили,без печалба ли щяха да работят?А след като не разбираш от строителство,по-добре да не ти я възлагат,за да не си на загуба накрая.

:lol: Живеем в България!Имам си контакти и срещу скромната комисионна от 200 000лв се сещам на кого да я прехвърля ;) !
Ами разлика в цените няма или по скоро е 1000 лв :lol: !
Не знам кои сме ние,но аз казвам следното!
Не смятам за нормално в момента в който олигарха поиска 4 милиона и веднага да му се осигурят!На базата на какво?Защо 4 милиона?Какво ще стане след като му се дадоха?Кога ще вложи другите 16?Ще ги вложи ли?
На мен не ми е все едно дали ще има стадион в Разград!Искам да има!В събота съм там и пак ще съм в онова нещо!Писна ми да се заобикалят законите и богатите да си правят каквото си искат!Всички му са длъжни на тоя!Айде стига бе!Вчера журналист заплаши!После обяснява,че без него няма да има футбол!Къв е тоя бе!

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 12 авг 2014 10:52

Много въпроси си задаваш,на някой от тях си отговаряш.Съдбата ме срещна с Домусчиев през 2001г и нямам добри
спомени,да не кажа отвратен.Но тук сега говорим за нещата от живота в България.Такива са съжаление.Не съм привърженик на празните приказки,размахването на не аргументирани цифри и за това се обадих.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 12 авг 2014 11:02

petko.h.markov написа:Много въпроси си задаваш,на някой от тях си отговаряш.Съдбата ме срещна с Домусчиев през 2001г и нямам добри
спомени,да не кажа отвратен.Но тук сега говорим за нещата от живота в България.Такива са съжаление.Не съм привърженик на празните приказки,размахването на не аргументирани цифри и за това се обадих.

Ами знам,че са такива и затова си изразявам не съгласието!Цифрите са точни и точно това се питам-какви са аргументите да са такива цифрите!Защо струва 20 милиона стадиона?Защо въпросната трибуна струва 4?Кога ще се инвестират другите 16?То тия въпроси трябва да си ги задават феновете на Лудогорец,ама нали това е форум,кво пречи и аз да питам и да си кажа нещата,които не ми харесват!
После може да ме обявяват за какъвто си искат,драгите съфорумци!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 12 авг 2014 11:03

A футболните коментатори кога ще ги ремонтирате?

Потребителски аватар
ELFen
Контакти:

Re: Ремонт на стадион "Лудогорец Арена" - Разград

Мнениеот ELFen » 21 авг 2014 10:25

Мнение Re: Ремонтни дейности ?
"ddc ...Договора за стадиона е подписан вчера 20.08.2014г.
Чака се строителния надзор да даде линя и ново на строителната площадка./Най вероятно другата седмица/
Очаква се строителите да започнат да правят ограждения и демонтаж на седалките другата седмица.
А честито! :zname:"
висша математика:314 :idea:

мили

Мнениеот мили » 21 авг 2014 11:17

bobonikolov написа:
pomiqr163 написа:Построиха ли сектора?

Построиха го.... на приказки. Чака се още да мине обществената поръчка.

Да имате да казвате нещо? Май ще се строи! :)

ELFen написа:Мнение Re: Ремонтни дейности ?
Чака се строителния надзор да даде линя и ново на строителната площадка./Най вероятно другата седмица/
Очаква се строителите да започнат да правят ограждения и демонтаж на седалките другата седмица.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 21 авг 2014 15:10

мили написа:
bobonikolov написа:

Да,имам!Почнете от гостуващия сектор!

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 21 авг 2014 17:11

мили написа:
bobonikolov написа:

Ами а дано :-D

Потребителски аватар
ELFen
Контакти:

Мнениеот ELFen » 26 авг 2014 12:23

...честито !!!! Първа копка на сектора !!! :dance:
Изображение
висша математика:314 :idea:

Върни се в “Лудогорец”