BRF написа:petko.h.markov написа:bobonikolov написа:Кашчей ти или си сляп или се правиш на такъв. Мисля, че е второто. На лице е явно нарушение на законодателството на България. Фенове на Лудогорец още преди месеци твърдяха, че документацията се пише от юристи на Домусчиев за да може негова фирма да спечели. Разгледах документацията. Заложените критеранрии за оценка на офертите са направо скандални - на 100 процента са субективни, позволяващи на комисията да даде макс. брой точки на "правилната" фирма. Субективните критерии са забранени от ЕК при провеждането на ОП, тъй като нарушават правилата за прозрачност при избора на изпълнител. КЗК също масово отменя решения на възложители заради субективни критерии. За това казах, че шуменци трябва да обжалват. Време е в България бизнесмените да се научат, че държавата не дава нищо даром и че ако искат да спечелят ОП то трябва да се играе честно. И аз искам да има модерни стадиони в Бъкгария. Но искам всичко да става по законен ред. Не искам моите данъци да отиват в джоба на такива като Домусчиев след нагласени поръчки! Изключително съм изненадан от позицията, която заемаш. Ако на мястото на Лудогорец беше ЦСКА друга позиция щеше да имаш, но тук си мълчиш и аз не знам защо.
Ти наясно ли си какви са взаимоотношенията между двете фирми и дали шуменци не играят ролята на "подкрепяща оферта".Това,че търга е нагласен е почти сигурно.Но при обем СМР от 4 млн.лв каква ще е печалбата-6-8 млн.лв?
Ми той човека за това говори,че не е правилно да се прави така.Ти тук с лека ръка ми пишеш за закононарушение и после ми пишеш за евентуалната печалба от ДЪРЖАВНИТЕ пари
!
Нищо не разбирам от строителство,но съм сигурен,че ако сега тази поръчка се прехвърли на мен,ще си почивам следващите 10-12 години!
Ти как разбра,че го пиша с лека ръка?Това с подкрепяща оферта е честа практика-виж разлика в цените.Вие говорите
каква щяла да бъде печалбата и строежа щял да му излезе без пари.А шуменци,ако бяха спечелили,без печалба ли щяха да работят?А след като не разбираш от строителство,по-добре да не ти я възлагат,за да не си на загуба накрая.