Бърнли - Челси ; 18.8.2014 ; 22:00 ; ПЛ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Re: Бърнли - Челси ; 18.8.2014 ; 22:00 ; ПЛ

Мнениеот JackPackage » 19 авг 2014 10:43

Pichichi написа:А защо не игра Фелипе Луис?
Това ми беше любимия играч в Атлети и сега ще го следя какво прави и в Челси!

ще дебютира с Лестър у дома според мен...първи мач за сезона, навън срещу новак от ЧШ и Жозе не е искал да го стресира с играта на тези :lol: :mrgreen:

Отделно че пусна 4-ката от миналия сезон отзад заради синхрона :roll:

Добра игра като цяло за 1-ви кръг, можеше да вкараме още, но няма смисъл да се изсилваме от първия кръг като МанЮ - Суонзи миналия сезон и после да забуксуваме...

Доволен съм от Секса и Най-мразения, Хазарта също игра силно, Шурле и той добре, Оскар може повече само...

Ако бяха свирили дузпата на Диего с ч.к. за вратаря ставаше страшно за тях, ама да кажем че "съдиите грешат" - да видим Майк Райли дали ще ни се извини :mrgreen:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 19 авг 2014 13:44

Хубава победа се получи.В началото започнахме малко плахо,но го отдавам на това че беше първи мач за сезона,имахме трима дебютанти,двама от тях недокосвали се до ВЛ досега.А и Бърнли бяха страшно надъхани,публиката им също,което е нормално за новак,искащ да се докаже у дома пред екзалтираните си фенове.Допуснахме една меко казано елементарна грешка след първия корнер,хванаха ни неподготвени от зоната на Бране(не твърдя,че беше негова грешката) и ни поведоха.Куртоа май видя в последния момент топката,иначе можеше да се разтегне.Реагирахме бързо,макар че изравнихме след донякъде късметлийски гол.Оттам-нататък поехме изцяло контрола,движехме много бързо топката с къси подавания,Азар направи няколко хубави дрибъла,но Фабрегас и Матич бяха над всички.Фабрегас беше липсващото звено - внесе необходимото спокойствие,имаше готов вариант за почти всяко подаване,отиграваше достатъчно бързо топката.Въобще,ярко контрастираше с Рамирес,който сме наблюдавали неведнъж на тази позиция.През второто след 65-тата минута сякаш се поумори,но Моу не го извади,сякаш,за да има кой да "успокои нещата".Коста през първото полувреме ми направи доста добро впечатление - борбен,страхотна игра със защитник на гърба.Загуби обаче няколко въздушни двубоя,а през второто полувреме май и нямаше спечелен такъв,докато Дрогба за 10-тина минути спечели 3.Оскар беше разочарованието според мен,губеше се,нищо общо с онзи Оскар,който беше през 2012-2013.Дано да е въпрос само на форма.Между 50-тата и 60-тата минута домакините почти не докоснаха топката,много добре разигравахме.Като цяло се получи много подобен мач на този с Хъл от преди година,пак изиграхме страхотни първи 30 минути и през второто убихме играта.Надявам се Фабрегас да е тази липсваща частица гениалност срещу по-малките отбори,която ни липсваше през миналия сезон,а Коста да е убиецът,който Торес не беше,например по-добра версия на Ето'о.Доволно начало,с нетърпение очаквам гостуването на Гудисън,там ще е първият истински тест.Все пак Бърнли са може би най-слабият от всички отбори във ВЛ,с най-малък бюджет и възможности,тъй че тази победа е приятна,но не и такава,от която да си извадим изводи.Браво на Моу за Фабрегас,видял е острата нужда от подобен футболист.Един голям плюс му пиша :mrgreen:

ПП Забравих и да поздравя Куртоа за спасяването,червеният вратарски екип е готин и му отива :) Жалко за Пешо,но какво да се прави - такъв е животът.10 години служи вярно,беше основна част от златният период на Челси,има още доста години да играе на високо ниво.Явно обаче те ще бъдат извън Челси,дано поне са и извън ВЛ,че няма да понеса да го видя с екипа на МЮ или пък с този на Сити/Пул.Моу следва максимата,че със "стари курви нов бардак не се прави".Малко множко идва това,че за половин година ще се разделим с две от легендите си,както и с двама потенциални такива(поне се взеха доста добри пари),но пък Жозе си иска своя състав.Получава го и вярвам,че ще е за добро.
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 авг 2014 14:08

С тази халфова линия, всеки може да е плеймейкър и всеки може да вкара гол :) Имам предвид, че постоянно могат да си сменят местата и ще е доста трудно за противниците ни да предвидят, в даден момент, кой точно ще гради атаката и кой ще направи извеждащият пас или пък ще вкара гол :) Пък за това как да се затвори мача и да се контролира топката, снощи през второто полувреме направихме показно :) От мача най-много, освен резултата ми хареса и високата преса и агресията на халфовете и нападателите ни още в противниковото поле 8-) Държиш топката далече от твоята врата, за да ти е мирна главата. По-интересно ще ми е обаче да видя и как ще се държим срещу агресивно играещ и атакуващ отбор, защото Бърнли едва ли могат да бъдат някакъв критерий :) Трудните мачове тепърва предстоят, но аз съм оптимист за този сезон 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 19 авг 2014 14:12

Да се надяваме вече и нападателите да вкарват голове,не само тези зад тях :lol:
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 19 авг 2014 14:31

Честита победа!
Признавам,че съм приятно изненадан от подхода и действията на Челси,които сами по себе си загатнаха за страхотния потенциал в този отбор,който тепърва ще бъде развиван.
Основните елементи срещу Бърнли
1.Решителност 2.Креативност 3.Скорост 4.Самочувствие
Бърнли изненадващо поведе в резултата,те наистина влязоха остро в този двубой,но изведнъж нещо в тях се пречупи или по-точно беше пречупено,най-вече от характера на футболистите в сини екипи.
Този гол изигра ролята на своеобразен хендикап,който Челси разби на пух и прах само за 30 минути игра!
Цялата тази надстройка,доста ми напомни за онзи впечатляващ обрат срещу Ливърпул на "Стамфорд Бридж"(2-1).
Еден Азар отново пое щафетата и в типичния за него стил..буквално изработи целия този "блицкриг" за своя отбор,който в крайна сметка се оказа и достатъчен за крайния резултат.
Диего Коща изигра доста силен двубой,най-вече по оношение на т.нар ангажираност на защитниците,което от своя страна отвори прекрасна възможност за креативността на Азар,Фабрегас и за мен лично играчът на мача-Андре Шурле.
Развитието на атаката и комбинацията за втория гол,по-всяка вероятност ще спечелят и приза за гол на кръга-като по учебник.
Оскар в този двубой беше...леко дистанциран от шоуто,но да не забравяме,че това донякъде си има и своята логическа причина.
"Старата команда" в защитата за пореден път изигра своето ключово влияние.Двойнствената роля,която играе тази формация е просто еталон за качество.Както се казва:"Много повече от защита"-защита,която едновременно брани(Брани) и бележи голове за успехите на Челси.
И не на последно място-Спокойствието на Тибо Куртоа,който по всичко личи,че се е адаптирал доста добре към новата обстановка.
Приликите между него и Петър Чех са повече от любопитни,особено в играта с крака...Все едно гледах Чех,особено при изнасянето по въздух и излизането при центриранията.
Като цяло нямаше кой знае колко работа,но в ситуациите които трябваше да се намесва,мисля че го направи повече от отлично.
Разбира се този двубой срещу Бърнли е просто едно добро начало,но най-важното от всичко(по мое мнение) е това загатване и косвено предизвикателство,което Челси отправи към конкуренцията.
Докато за Бърлни...в интерес на истината очаквах доста повече от тяхна страна,но по всичко личи,че те ще бъдат основен кандидат за изпадане.Липсва им разчупеността и разнообразието,а и на фона на скромния си бюджет...това изглежда,че трудно ще се промени в скоро време.
Но все пак заслужават адмирации,особено техните фенове,които не спряха да подкрепят своя отбор!

Потребителски аватар
riak4
Контакти:

Мнениеот riak4 » 19 авг 2014 14:36

Честита победа! Изиграхме стабилен мач. Излязохме с очакван състав (освен Тибо) и очакванията за победа се изпълниха.
Получихме малко лесен гол, но именно заради това после видяхме силен Челси и именно заради това смятам, че победихме толкова лесно. Това е едно от малкото неща, които съм мразел в Челси. Абсурдно е да чакаме първи те да вкарат вместо ние да ги смачкаме от първата минута, така както мачкахме Юнайтед, Сити, Арсенал и Пуул. Надявам се Моу да поработи върху това!
Страхотен първи мач за Фабрегас! Той може да ни направи сам шампион! Определено @Nomer_9 е бил прав за това. Да, Челси имаше добръ деф. халфове в лицето на Рамиреш и Микел, но на Челси липсваше този човек, който да направи последния пас. Креативността , която лъха от Фабрегас ще е ключова за Челси. Определено си личи Барсата в него, а когато отпред имаш футболисти, като Азар, Шюрле и Коста головете ще дойдат със сигурност. Надявам се офанзивните ни футболисти да продължат в същия дух.
Съвсем очаквано беше второто полувреме да бъде лежерно. Все пак не всички са на 100% от физическите си възможности, а и все пак е първия кръг. Единствената ми критика през второто беше, че можехме поне да пробваме за още 1 гол и след 65+ минута да "убием мача".
Знам, че ще прозвучи тъпо, но ако Моу е избрал Тибо да бъде новия #1 на вратата, то по-добре да се разделим с Чех защото за него има още футбол и не трябва да бъде резерва!

Очаквано MoM е Сеск! Дано да е първия от многото!

[offtopic]Ако някой е пропуснал мача и иска да го изгледа:
http://zamunda.net/details.php?id=414734&hit=1 (С БГ аудио)
http://zamunda.net/details.php?id=414743&hit=1[/offtopic]
[center][wrapimg=]http://puu.sh/fjKd5/6ced854970.jpg[/wrapimg]
ONCE A BLUE, ALWAYS A BLUE[/center]

Потребителски аватар
Синичко
Контакти:

Мнениеот Синичко » 20 авг 2014 13:35

Така... Нека и аз да напиша нещо повече за мача.

Това, което ми хареса най-много, е мигновената реакция на отбора след гола на Бърнли. Не се спряхме, докато направим 3:1, а този шампионски манталитет е добре да започне от сега и да го виждаме по-често. За мен в основата на титлите на Юнайтед се крие точно тази мисъл никога да не се предаваш. А в случая нашата реакция беше светкавична. Играчи като Азар, Оскар, Шурле и Матич вече натрупаха опит (колкото и млади да са), в същото време Коста и Фабрегас са си родени шампиони. За защитата няма нужда да говоря. Та ще имаме много мачове през сезона, в които ще се оказваме в губеща позиция. Много е важно да съумяваме да ги взимаме (основно срещу по-слабите), защото миналата година не направихме кой знае колко в този показател.

Второто полувреме си го доиграхме като пичове. Преди мача Моу каза, че трябва да мисли прагматично и съм абсолютно съгласен с него. В този дълъг сезон, който ни очаква (да се надяваме, че и за ШЛ ще стигнем възможно най-далеч), трябва да бъдем максимално ефективни. Общо-взето си направихме една добра почивка през вторите 45 минути и съхранихме силички за мача в събота. Все пак ние играхме в понеделник, а Лестър - в събота. Някой недоволства от защитата именно през второто полувреме. Аз пък не виждам какви положения създадоха Бърнли. Нека да не забравяме, че Шурле и Оскар още не са в необходимата кондиция. Та световните шампиони от Арсенал още не са записали мач, а ние нашите ги върнахме рано-рано... Затова няма да е зле да се отнесем малко по-толерантно към тях. Особено към Оскар - това момче носи надеждите на цяла Бразилия на такъв голям форум - нормално е да бъде изцеден физически и психически след световното. Миналият сезон започна страхотно, но пък тогава нямаше световно. Сега очевидно ще му е нужен по-голям период от време, за да навлезе в необходимото физическо състояние и да почне да ги кърти.

Фабрегас и Коста - просто уникални. Дано бъдат здрави и ненаказани през целия сезон и нещата ще се случат по много по-лесния начин. В момента не виждам слабо място в отбора. Хубав дебют на Куртоа въпреки гола, който пусна.

Както каза и някой преди мен, ще има и тежки моменти през сезона. Тогава трябва не да тръгваме да плюем, а да подкрепим Челси и Моу. Не ми се нрави да виждам мнения, че Оскар не ставал за нищо и вече не бил същия играч.
Изображение
Левскар да си, братко, е дума велика, левскар да си, братко, е чест!

Изображение
Wherever you may be, cause we are the famous CFC!

Върни се в “Челси”