Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Рафаел Надал - Фен тема
Once again Rafa Nadal won the Best Male Tennis Player award at the 22nd Annual ESPY Awards ceremony held in Los Angeles on Wednesday night , congrats King .!.!

Съвсем нормално и справедливо. Миналата година , обра доста титли и стъпи на позиция No.1.
Надал няма да вземе участие в Торонто и Синси заради контузия в дясната китка. Ще загуби доста точки, но.....
Esi написа:Надал няма да вземе участие в Торонто и Синси заради контузия в дясната китка. Ще загуби доста точки, но.....
Жалко , това не е в полза на големия тенис. Дано да бъде готов за U.S. Open.
Наистина е така, но и не знам докога ще поддържа високо ниво с тези травми. Според лекарите му не трябва да играе две, три седмици и е възможно на USO да участва.
Началото на USO е на 25.08
Началото на USO е на 25.08
US Open - Rafa Nadal withdraws from US Open
4000 загубени точки без борба

Така няма как да се бори. Сам го е казал в поредното интервю в което обяснява защо се е отказал от участие на USO
"Нямам никакви шансове да съм конкурентноспособен на турнир от Големия шлем само със слайс бекхенд. Само с него е невъзможно да спечеля. В момента не мога да кажа кога ще се завърна на корта и всичко, за което мисля, е да се оправя. Това, което наистина има значение е, че контузията ми попречи да играя на три много важни турнира (Торонто, Синсинати, US Open). Трудно е, защото възможностите в спорта не са вечни".
Заради тия контузии пропуска адски много шансове за титли от Шлема и Мастърса. Все още е на 28 има и има какво да покаже! Дано за турнирите в Азия е на линия 
На 25.09 ще играе с Цонга демо в Казахстан. Засега е заявил участие в Пекин на турнир от категорията на АТР 500, който започва на 29.09.
Да се завръща Рафа по-скоро, защото без него и USO ми се стори умряла работа!
Да се завръща Рафа по-скоро, защото без него и USO ми се стори умряла работа!
Рафа започна прекрасно в Пекин и победи светкавично за час редовната си жертвичка Гаске с 6-4 6-0! Ришар има с Рафа 13 мача и 13 загуби, а този път хапна и геврек.
Една невероятна точка на Рафа от мача с Гаске:
http://youtu.be/fAyJh6iMqO8
Една невероятна точка на Рафа от мача с Гаске:
http://youtu.be/fAyJh6iMqO8