ВЛ | 1-ви кръг | Манчестър Юнайтед - Суонзи - 1:2 FT

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Как ще завърши срещата?

Анкетата завърши на 15 авг 2014 23:38

Победа за Манчестър Юнайтед
28
76%
Равенство
4
11%
Победа за Суонзи
5
14%

Общо гласове: 37

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Висша Лига | Манчестър Юнайтед - Суонзи - 1:2 FT

Мнениеот smoothc » 17 авг 2014 12:10

Трите коментара(очевидно пропити с комплекси и омраза)...олицетворяват и доказват с пълна сила,всичко това което съм написал по-горе.Перфектен лакмус просто,идващ от двама фенове на Челси и един на...забележете:Ливърпул и Реал Мадрид!
Тройната коалиция :) Хората са казали:"Като не знаеш какво да приказваш,по-добре замълчи",но...сега ще си сърбат попарата.
Let's go!
1.Едно от любимите ми неща е,когато феновете на Челси и Манчестър Сити говорят за пари и трансфери,още повече в контекст свързан с Манчестър Юнайтед.
Колко пари са похарчили Челси от сезон 2006-2007 до сезон 2013-2014?
Отговор:550млн е
Колко титли спечели Челси за този период?
Отговор:1(2010)
Колко пари са похарчили Манчестър Юнайтед за същият този период?
Отговор:350млн е
Колко титли спечели Манчестър Юнайтед за този период?
Отговор:5(2007,2008,2009,2011,2013)
Навярно някой ще попита:" А колко са похарчили останалите конкуренти"?
Отговор:Арсенал:250млн е,Ливърпул:470млн е,Манчестър Сити:740 млн е
Извод:На практика нещата изглеждат така:Манчестър Юнайтед vs 2млрд е = 5 vs 3 титли.
2.Разбира се..За конкуренцията на Манчестър Юнайтед е напълно нормално да играе по двоен стандарт.Нима някой е очаквал друго? Е,разбира се има и някои адекватни хора,но в интерес на истината...те също се причисляват към общият кюп.Трудно е когато си мачкан повече от 20 години да останеш равнодушен,невъзможно е просто.
Когато Юнайтед и сър Алекс мачкаха всичко наред,същите тези хора се изкарваха мъченици,едва ли не жертви на обстоятелствата,но...сега,когато сър Алекс се пенсионира и Юнайтед очевидно премина през т-нар Преходен период(нещо напълно нормално във футболните цикли)...завалиите изкочиха от тъмните си хралупи и ръсят помия наред по адрес на Манчестър Юнайтед.Знаете ли как се нарича това? Избиване на злоба и комплекси!
3.Понеже феновете на Челси са доста активни,нека ги попитам един риторичен въпрос:Откакто Абрамович закупи клуба,колко млади таланти от Академията бяха интегрирани в първия отбор?
А знаете ли,колко младежи интегрира(средносрочно и дългосрочно) Манчестър Юнайтед за същия този период(и продължава да го прави и през този сезон)?
Отговор:18
4.Нека видим как стои въпроса и със т.нар легионери(чужденци).
Манчестър Юнайтед:15
Ливърпул:20
Арсенал:21
Манчестър Сити:22
Челси:23

Колко интересно(очаквано)...Отборите,които пръскат най-много пари за трансфери и за толкова години така и не интегрираха играчи от Академиите ,са на първите места по този показател.
Поздрави и пак заповядайте :)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 17 авг 2014 13:02

злобата и първичните си фенски пристрастия - нещо което ние всички притежаваме като качества.

Виж ако пулци вземат, че спечелят няколко шипа, вече не ми се мисли какво ще ти е на душата.

Това са два от любимите ми моменти,когато става въпрос за оправдание и комплекси при конкуренцията :)
Единият изпълнен със злоба и комплекси,а другият пък се опитва да се самоуспокоява,чрез някакви фикции и предположения...забележете,свързани не с неговия любим отбор(Челси),а с техен конкурент-Ливърпул.
Т.е на практика излиза,че за него са по-важни състоянието и ситуацията при Манчестър Юнайтед,отколкото това на неговия любим отбор Челси...Сиреч,тук имаме перфектно олицетворение на поговорката:Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте(в сл.Манчестър Юнайтед) да му е зле :)
Последна промяна от smoothc на 17 авг 2014 13:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
KingKenny
Контакти:

Мнениеот KingKenny » 17 авг 2014 13:03

Да си призная не очаквах такава игра от Юнайтед. Нищо, ама нищо различно сравнение с предния сезон. Ерера не знае къде се намира още, трябва му време. Въобще само Джоунс бе на ниво през целия двубой. Де Хея през миглите му влезна втория гол... Има доста доста работа да свърши ЛВГ и Роджърс ще се окаже прав, че ще бъде много трудно на вашия човек да се адаптира, защото ВЛ е друго животно. Примери колкото щеш: Манчини,Пелегрини,Роджърс в първия си сезон при нас също не знаеше къде се намира. Ще похабите още много нерви, но дано накрая си струва. ЛВГ не е слаб треньор просто му трябва време явно.
suareshampion написа:Аз съм играл в Б група а ти къде ? Аз съм учил 6 години за треньор а ти може би за дърводелец ? Школуван съм а ти ? Останалото ще си го спестя .

Нека се преклоним пред нашето божество! Всеки един ден доказваш какъв надменен лаик си. Поклон!
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/da2f736dbcf209c0d73c5c921f0abaa5/tumblr_mfy0fk4eyQ1s0disuo1_500.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Синичко
Контакти:

Мнениеот Синичко » 17 авг 2014 13:05

Господин Смут, не харесвам нито вашия отбор, нито този от град Ливърпул. Просто в английската хранителна верига е така... С вас имахме страшно много дерби мачове през миналото десетилетие, а пулци от край време не ги долюбвам. И въпреки това считам себе си за интелигентен и мислещ човек, който разсъждава трезво и реално. И когато коментирам нещата от футболна гледна точка, се опитвам да не съм пристрастен. Затова никога няма да ме видиш да дойда тук след ваш слаб мач, да провокирам и да дразня, ако не видя нещо, наскърняващо името на Челси. Вчера съм коментирал единствено играта и мача като дори повече съм наблегнал на Суонзи. Та след като уточнихме, че не съм поредният "трол, който провокира", нека драсна и аз няколко реда...

Първо, футболът се мени и отборите на върха непрекъснато се сменят. Както Аякс, Милан и Ливърпул са имали в миналото много успешни периоди, а сега меко казано се мъчат. Както отбори като Челси и Сити нямат същите трофеи в миналото, но сега пък са хегемони в Англия. И може след 10 години да не са, но може и да са още по-големи. И току-виж след още 1 век, Челси/Евертън/Сити/Тотнъм/Уест Хям/Астън Вила е на първо място по титли. Злобата към големите отбори винаги я е имало, защото са големи. Така е и в живота... Когато си на върха, е много по-лесно да гледаш надолу. И нещо, за което съм съгласен с теб е, че най-големият проблем на феновете на Ливърпул е Юнайтед. Но пък ако ролите бяха разменени и вие от толкова време нямахте титла, щеше да е обратното.

Знаеш ли... Много ми е интересен факта, че непрекъснато феновете на Ливърпул и Юнайтед обвинявате феновете на Челси, че били глорихънтъри, защото отборът го купил руснак с пари и почнал да печели, а в същото време при всеки спор излизате с аргумента колко купи сте били взели в миналото. А вие какви сте? И като правиш сметки колко титли взели Юнайтед и Челси в последните години, що не почна от сезон 2004-2005, а от 2006-2007? :lol: Май умишлено, а? И стига вече с тези пари... Що не сметнеш и колко пари са взети от продадени играчи, а говориш само за купените? Или то във футбола има само разходи и няма доходи? В Челси (за Сити не съм запознат и не мога да говоря) тепърва ще започва да се разчита на юноши в следващите години. Академията ни е наистина добра и започва все по-често да дава безспорни таланти. Знаеш ли кой спечели младежката ФА Къп миналия сезон? А знаеш ли кой спечели титлата за играчи под 21 години? А знаеш ли на кой стадион и срещу кой се случи това?
[offtopic]Изображение[/offtopic]
Истината е, че след оттеглянето на САФ (не отричам, че е най-великият мениджър в ерата на ВЛ) бъдещето ви е нестабилно и не заради финансовото ви състояние, а защото лигата стана много конкурентна в последно време. И сигурно ще се върнете отново на върха, но не се знае кога ще стане. Може да е още догодина, може и след 10 години.
Изображение
Левскар да си, братко, е дума велика, левскар да си, братко, е чест!

Изображение
Wherever you may be, cause we are the famous CFC!

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 17 авг 2014 13:51

И като правиш сметки колко титли взели Юнайтед и Челси в последните години, що не почна от сезон 2004-2005, а от 2006-2007?

Що не сметнеш и колко пари са взети от продадени играчи, а говориш само за купените?

В Челси (за Сити не съм запознат и не мога да говоря) тепърва ще започва да се разчита на юноши в следващите години. Академията ни е наистина добра и започва все по-често да дава безспорни таланти. Знаеш ли кой спечели младежката ФА Къп миналия сезон? А знаеш ли кой спечели титлата за играчи под 21 години? А знаеш ли на кой стадион и срещу кой се случи това?

Синичко,в интерес на истината изглеждаш малко по-адекватен от някои твои колеги(фенове на Челси),но с някои от тези коментари...си забиваш доста сериозен автогол!
1.Странно е,че не можеш да разбереш,защо съм започнал от сезон 2006-2007...
Защото това беше първият сезон,когато Челси на Жозе Моуриньо загуби титлата,толкова е логично.А и нека не забравяме,че в случая акцентът е върху похарчени пари за трансфери/спечелени титли!
2.Нали се сещаш,че в този аспект има няколко основни точки,които са доста специфични(цел на трансфера,пост-периодизация на трансфера,профит на трансфера,тип трансфер и пр.),а и някои от тях изобщо не са в твой интерес! Отделно,че говорейки за конкуренция...сравнението между продадените играчи(изходящите трансфери) в своята същност,няма абсолютно никакво оношение/влияние върху последвалите процеси.Важни са входящите трансфери,чрез които се търси надграждане и конкурентоспособност.
3.Така ли? Това е доста добра новина,но в интерес на истината не вярвам Жозе Моуриньо да се промени.
Разбира се само времето ще покаже,с интерес ще следя ситуацията в този аспект.
Честито! Гледах директно този двубой,дори и тук коментирахме някои детайли.
Но в крайна сметка,какво променя или показва това изтъкване в случая?
Успехите на Академията сами по себе си не означават нищо,когато не рефлектират пряко върху първият отбор и липсват процесите на интеграция.
Поздрави!

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 17 авг 2014 14:58

Вчера ми направи впечатление, че играчите се стремяха с бързи пасове да преодоляват съперника. Това го нямаше миналия сезон. На този етап обаче се правят и доста грешки. Центриранията бяха предимно от статични положения (фалове и корнери).

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 17 авг 2014 15:25

Синичк, теб те защитавам, личи си, че си свестен. Ама постави се на наше място. Когато някой започне да говори с ирония за отбора ни, няма да му пляскаме я. Много ясно, че ще си защитим отбора и ще говорим против неговия отбор. Убеден съм, че ако вляза във вашия форум и пиша по същия начин, както някои ваши фенове писаха за нас, вие ще реагирате по същия начин.
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
Синичко
Контакти:

Мнениеот Синичко » 17 авг 2014 15:29

1.Странно е,че не можеш да разбереш,защо съм започнал от сезон 2006-2007...
Защото това беше първият сезон,когато Челси на Жозе Моуриньо загуби титлата,толкова е логично.А и нека не забравяме,че в случая акцентът е върху похарчени пари за трансфери/спечелени титли!

И пак не разбрах защо си започнал от 2006-2007. Какво значение има дали Моуриньо спечелил или загубил титлата? Според мен много по-логично е да започнеш от 2004-2005, когато започна всъщност нашата доминация. Да не говорим, че може да включим тук и 2003-2004, защото сезонът на Арсенал тогава наистина беше забележитилен. Като цяло някакво такова разделение от еди си коя година до някоя друга ми се струва глупаво.

2.Нали се сещаш,че в този аспект има няколко основни точки,които са доста специфични(цел на трансфера,пост-периодизация на трансфера,профит на трансфера,тип трансфер и пр.),а и някои от тях изобщо не са в твой интерес! Отделно,че говорейки за конкуренция...сравнението между продадените играчи(изходящите трансфери) в своята същност,няма абсолютно никакво оношение/влияние върху последвалите процеси.Важни са входящите трансфери,чрез които се търси надграждане и конкурентоспособност.

Ще аргументирам трансферната политика на Челси в последните години, която смятам, че е много по-адекватна от вашата, предполагам и ти ще се съгласиш. И тук не става въпрос за похарчените средства, а за приноса и ефекта на играчите върху отбора. Ще разделя времето на ПЕРИОД 1 и ПЕРИОД 2. След закупуването на клуба от Абрамович мисля, че няма какво да говорим. Една ситуация, в която очевидно качеството на играчите не е на нивото на останалите големи отбори и логично се пръскат повечко пари, за да се уравновесим по отношение на класата на футболистите. Всичко това се оправдава и клубът постига най-големите си успехи и стигаме до кулминацията с ШЛ 2012. От там нататък е ясно, че трябва да започне да се подмладява отбора, за да се изгради следващия гръбнак. Какво правим ние? Първия и втория сезон след Мюнхен купуваме качествени играчи като Оскар, Азар, Шурле, Вилиян, като всичко това става постепенно. Първите двама ги купихме преди 2012-2013, а вторите - преди 2013-2014. Зимата купуваме Матич и Салах, това лято пък съвсем шлифоваме отбора с Фабрегас, Коста и Филипе. И видиш ли, май вече имаме ново ядро на отбора, което ще ни радва в следващите години също както Дрогба, Лампси и Тери. За сметка на това изходящата ни политика е повече от добра. И за разлика от ПЕРИОД 1, когато сме купували на килограм, през ПЕРИОД 2 продаваме на страшни цени (Мата, Луиз, Лукаку) и даже финансово сме по-стабилни от всякога. Така да се каже, Оскар, Азар и ко поцъкаха 1-2 сезона и от тук насетне могат само да се подобряват и сработват.
При вас целият този процес тепърва започва. Взехте Шоу и Ерера, очевидно въобще няма да спрете до тук. И какво излиза? Че сме с няколко години напред. Не казвам, че до 2-3 години пак няма да започне нова ваша доминация, особено ако се остави Ван Гаал, но сега започвате да правите това, което ние започнахме преди 2 сезона. И точно затова нямаме титла от 2010 насам. Периодът 2010-2014 беше преходен и с мисъл за следващото голямо десетилетие. Сякаш вашият преходен период започна от миналия сезон.

3.Така ли? Това е доста добра новина,но в интерес на истината не вярвам Жозе Моуриньо да се промени.
Разбира се само времето ще покаже,с интерес ще следя ситуацията в този аспект.
Честито! Гледах директно този двубой,дори и тук коментирахме някои детайли.
Но в крайна сметка,какво променя или показва това изтъкване в случая?
Успехите на Академията сами по себе си не означават нищо,когато не рефлектират пряко върху първият отбор и липсват процесите на интеграция.
Поздрави!

Не те виня, че не знаеш (все пак не следиш толкова изкъсо Челси), но Моу е чуждестранният мениджър, който най-много държи на английските традиции във футбола, английските футболисти и въобще английския футбол. Не случайно толкова много обича ВЛ. Относно налагането на юноши от негова страна : През първия си период той беше човекът, който направи Тери и Лампард това, което са сега за Челси. Досега е в отбора само 1 сезон, не може да твърдиш със сигурност какво и колко ще наложи. A относно английските играчи е по-загрижен даже и от Венгер, който се слави като човек, развиващ младите таланти. И ето изказвания от неговата уста, което доказва думите ми:
-'It is quite funny as sometimes I feel I am more English than some English people"
-'Sometimes I feel I am more English than some English because I defend the country and English football a lot, but I do it because I feel it.'
-My conscience tells me that if, for example, [Lewis] Baker, [Izzy] Brown, and [Dominic] Solanke are not national team players in a few years, I should blame myself
-In this moment I start to have this feeling that our Academy is bringing players to our level.’
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Синичко
Контакти:

Мнениеот Синичко » 17 авг 2014 15:35

vasilnv написа:Синичк, теб те защитавам, личи си, че си свестен. Ама постави се на наше място. Когато някой започне да говори с ирония за отбора ни, няма да му пляскаме я. Много ясно, че ще си защитим отбора и ще говорим против неговия отбор. Убеден съм, че ако вляза във вашия форум и пиша по същия начин, както някои ваши фенове писаха за нас, вие ще реагирате по същия начин.

Така е. И аз ще реагирам срещу вашия отбор. Но ще е в рамките на закачка или нещо такова. Няма да тръгна да пиша "мангали", а ще напиша Манчестър Юнайтед. Това искам и от вас, да не чета "Челски", "португалския преводач" и т.н. Едно нормално уважение не е чак толкова трудно да се постигне.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
riak4
Контакти:

Мнениеот riak4 » 17 авг 2014 17:40

Не знам дали е тук мястото за този спор, но няма как да се сравнят двете политики на двата отбора. Челси са на друго ниво от към този аспект. Взимат се страхотни таланти, а в същото време се продават играчи, които не са нужни на отбора за куп пари(последния пример е Луиз).

На всеки беше ясно, че САФ си е САФ и не всеки треньор може да извади пълният потенциал от даден играч. Сега това се оказва един от най-големите проблеми за Юнайтед. Не може отбора да боксува, а в същото време да не се търси генерално подобряване. Да, Юнайтед направиха добър трансфер с взимането на Мата, но проблемите в дефанзивен план са си същите от 1 година. Не може отбор шампион да разчита на Фелайни и Флечър , а въпреки всичко изглежда, че това няма и да се промени. Не знам кой отговаря за трансферите на Юнайтед, но трябва да започне да работи по-усърдно или просто да бъде сменен. ЛвГ може да направи Юнайтед шампион, но ако има нужните играчи, а с Флечър и Фелайни това няма как да стане.
[center][wrapimg=]http://puu.sh/fjKd5/6ced854970.jpg[/wrapimg]
ONCE A BLUE, ALWAYS A BLUE[/center]

Върни се в “Манчестър Ю”