Нивото на българските отбори е всъщност доста високо.

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

nevinen_autist
Контакти:

Нивото на българските отбори е всъщност доста високо.

Мнениеот nevinen_autist » 16 авг 2014 17:58

Някои хора мислят, че България е от опашкарите по отношение на най-популярната игра. Но ако анализираме статистиката по-задълбочено, ще открем, че това съвсем не е така.

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2014.html

Като видим официалното класиране на европейските страни по представяне в последните години, виждаме, че България е в горната половина на класацията 8-) От общо 54 държви, двайсет и петото място означава, че математически България изпреварва повече държави, отколкото я изпреварват.

Има нещо друго - Местата в групите ШЛ+ЛЕ са общо 80. Първите в ранглистата обаче имат запазени по 6 - 7 места, което означава, че в държавите, които нямат отбор, който започва участието си в европейски групи, съотношението е средно 1 отбор от държава. Тоест, средно силно представяне на страна е 1 отбор, чието участие е свършило в групите.
От половината страни участието на всички отбори свършва най-късно на плейофите в ЛЕ.

А миналата година отбор от България не само влезе в групите, но и ги преодоля.

Ако България запази тенденцията за точно толкова силно представяне, чисто математически би спечелила 17-о или 18-о място, което означава, че само една трета от другите европейски страни биха били по-напред.

И като прибавим това, че Европа е континентът с най-високо ниво по най-популярната игра, излиза, че България има едно от доста силните първенства в световен мащаб. 8-)

[offtopic]Припомням, че Европа поведе в интерконтиненталната класация за най-много световни титли, като Германия и Испания станаха шампиони в континенти, където европейците играят трудно.[/offtopic]

Някои вероятно ще кажат, че тази благоприятна за България статистика се дължи на по-силното предствяне на Лудогорец. Да, обаче другите от Българското първенство ще станат също толкова силни, защото ще имат силен опонент, от когото да вземат пример. А само още 1 отбор като Лудогорец е достатъчен, да може България да се пребори дори за втори представител в ШЛ.

Така че ние, българите, имаме повод за радост - нашата родина е в четвъртината на страните, най-силни в най-популярната игра в световен мащаб.

Българи - юнаци
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Последна промяна от nevinen_autist на 16 авг 2014 19:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Re: Нивото на българското първенство е всъщност доста високо.

Мнениеот shotgun blues » 16 авг 2014 18:10

изключителни сме факт
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
drughi
Контакти:

Мнениеот drughi » 16 авг 2014 18:14

Може да не е някаква класа нащо първенство, и да отстъпва значително по качество от чуждите, но аз лично мачовете от Англия, Гермаия и Франция примерно които сега вървят на живо, не ги гледам с такъв интерес както ще гледам довечера Лудогорец - ЦСКА. И защо е така ли, ами защото повече ме интересува какво се случва в нашата си "градинка", и тя ми е най-интересна. Не ме вълнува чак толкова, какво се случва по "градинките" в Англия, Германия и Италия, щото не живея там.
Изображение

Потребителски аватар
bultras4e
Контакти:

Мнениеот bultras4e » 16 авг 2014 18:18

drughi написа:Може да не е някаква класа нащо първенство, и да отстъпва значително по качество от чуждите, но аз лично мачовете от Англия, Гермаия и Франция примерно които сега вървят на живо, не ги гледам с такъв интерес както ще гледам довечера Лудогорец - ЦСКА. И защо е така ли, ами защото повече ме интересува какво се случва в нашата си "градинка", и тя ми е най-интересна. Не ме вълнува чак толкова, какво се случва по "градинките" в Англия, Германия и Италия, щото не живея там.

Мизерно е , но ни харесва :mrgreen: При мен е същото.Само мачовете на Барса гледам с по-голям интерес.
[wrapimg=]http://static.football24.bg/cache/470x0/assets/2013_novi/a/botev/todor_nedelev1.jpg[/wrapimg]

haha

Мнениеот haha » 16 авг 2014 18:19

Това, че има по- слаби от нас не променя факта, че в България се играе футбол на махленско ниво.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
Бате Кольо
Контакти:

Мнениеот Бате Кольо » 16 авг 2014 18:22

АМи определено бг първенството е по-интересно,но не откъм футбол,а всичко извън него-пари под масата,мафии,агитки и т.н.
ImageImageImage

No One,Likes Us

Потребителски аватар
Megatron_69
Контакти:

Мнениеот Megatron_69 » 16 авг 2014 18:36

... интересно е първенството,както казват специалистите-важно е да си играем нашата игра.Обаче дали нашата игра се казва футбол и има нещо общо със същата игра в нормалните страни-this is question..... :)
Когато си мъртъв,не усещаш нищо-страдат тези около теб...
Когато си тъп е същото....
ЧОВЕК СЕ УЧИ ОТ ПРОВАЛА СИ,ОТ УСПЕХА НЯМА КАКВО ДА НАУЧИ....
4и4ковите 4ервенотри4ков4ета......

Потребителски аватар
caci

Мнениеот caci » 16 авг 2014 18:45

Тия дето са правили класацията са много объркани хора.
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!
А аз мразя тази грешка цска!

nevinen_autist
Контакти:

Мнениеот nevinen_autist » 16 авг 2014 18:48

caci написа:Тия дето са правили класацията са много объркани хора.

Не са. Те се основават на обективни и конкретни критерии, като е изяснено по какъв начин се изчисляват точките за сила на представянето и този начин е еднакъв за всички страни.

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 16 авг 2014 18:49

Като се замисли човек, по тази логика, жизненото равнище в България всъщност е доста високо.
Ние сме страна от ЕС, а той е една от най мощните икономически системи с висок жизнен стандарт.
Което ни прави една от най-мощните икономики и с най-богато население в света, че даже и в околностите. :lol: :lol: :lol: :lol:
Бре вие мислите ли, като пускате такива т`пи теми, само и само да се самозаблудите, че изкуственото отборче на платнохода е велико? :mrgreen:
Изображение

Изображение

Върни се в “Футбол - България”