Цветан Василев отговаря

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Експерти: Няма данни, които да налагат КТБ да бъде обявена в

Мнениеот za nas e toj religiq » 15 авг 2014 16:08

Tommi написа:
za nas e toj religiq написа:А защо никъде не споменаваш акционерите, те не са ли вариант и то най безболезнения :?:

Теоретично са най-добрият вариант. Практически не е сигурно, че може да се мине без държавна подкрепа. Да не говорим, че реално погледнато до 20 октимври лицензът на КТБ "виси", едва тогава ще има яснота за капиталовата адекватност на банката.

Капиталовата адекватност я оповестиха още предния месец! Дупката е в размер на около 700м, защо вече не са предприети действия, а още се чудят и маят? Ти как предполагаш ще разберат дали акционерите са най добрия вариант , след като никой не ги пита :?: Аз ли да ги питам ?

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 15 авг 2014 16:10

Tommi написа:
za nas e toj religiq написа:
Кои нужни средства, нали банката е в добро състояние, и ще се придобива срещу сумата за която е закупена :shock:

Тя нека си е в добро състояние, ама трябва ликвидна подкрепа.

И защо трябва държавата да я осигурява ? А не акционера или други банки ?

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 15 авг 2014 16:10

za nas e toj religiq написа:Финансистът Емил Хърсев .........................

Това изчерпва темата. :lol:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 авг 2014 16:21

za nas e toj religiq написа: Капиталовата адекватност я оповестиха още предния месец! Дупката е в размер на около 700м, защо вече не са предприети действия, а още се чудят и маят? Ти как предполагаш ще разберат дали акционерите са най добрия вариант , след като никой не ги пита :?: Аз ли да ги питам ?

Нещо не си разбрал. :) Нещата ще станат ясни след 20-и октомври.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 15 авг 2014 16:25

Tommi написа:
za nas e toj religiq написа: Капиталовата адекватност я оповестиха още предния месец! Дупката е в размер на около 700м, защо вече не са предприети действия, а още се чудят и маят? Ти как предполагаш ще разберат дали акционерите са най добрия вариант , след като никой не ги пита :?: Аз ли да ги питам ?

Нещо не си разбрал. :) Нещата ще станат ясни след 20-и октомври.

И кво ще првят хората и фирмите които си чакт парите, до 20 октомври :roll:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 авг 2014 16:28

za nas e toj religiq написа:И защо трябва държавата да я осигурява ? А не акционера или други банки ?

Както вече ти казах, това е вариант. А кой е оптималният вариант по определен критерий (няма как да се вземе решение, което да е най-добро по всички критерии и което задоволява интересите на всички) вече е въпрос на анализи и гледни точки. В примера, който ти дадох, португалците избраха същият вариант.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 авг 2014 16:31

za nas e toj religiq написа:И кво ще првят хората и фирмите които си чакт парите, до 20 октомври :roll:

Не е приятно такова забавяне, не казвам че е хубаво, но това е положението. По принцип това разделяне на банките на добра и лоша трябваше да ускори процедурата и да даде достъп на хората до парите си, но явно проверките нещо се омотаха.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 15 авг 2014 16:34

Мистри написа:
za nas e toj religiq написа:Финансистът Емил Хърсев .........................

Това изчерпва темата. :lol:

Не е само той !

"Според Валери Димитров, също член на съвета и бивш председател на Сметната палата, поставянето на КТБ под специален надзор означава, че целта на този надзор е банката да бъде оздравена. Идеята е "замразяването" да е кратко и навременно да бъдат предприети оздравителните мерки, а обикновено в страните с добри надзорни практики това се случва за дни и седмици, но не по-късно, отбеляза той.

Той посочи, че не е предложено на акционерите да осигурят капиталова и съответно ликвидна подкрепа на банката. Не се използва опцията за евентуално увеличаване на капитала с поканата на други банки, не се търсят други финансови институции. Вариант е Фондът за гарантиране на влоговете да стане мажоритарен акционер в КТБ и да се опита да я оздрави, за да може, ако е възможно, той да си спести плащането на гарантираните влогове, а те да бъдат поети от друга банка."

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 15 авг 2014 16:44

Bourgas написа:Ми че той е един от тези, които са виновни за ситуацията в момента като цяло. И аз не дрънкам, аз говоря, в случая пиша. Умело цитираш думите на омбудсмана, но не всички. Той човекът си каза, че КТБ е била една бутикова банка, средна хубост и се разраснала в определени периоди от време. А ако имаш сметки в КТБ, колега, начинът мисля, че е друг, а не спорния форум на Гонг. Успех в сезона и успех за сметките.
П.П. Аз лично не познавам нито един със сметки там, за което много се радвам, явно имам мислещи приятели.

През 2001 г партията на г-н Симеон Борисов Саксбобурггитски спечели 1 952 513 гласа,или 42% от гласувалите.Две или три години по-късно един политолог на майтап казваше по телевизията: "Който и да попитам,всеки отрича да е гласувал за тази партия,от къде са дошли тези гласове,не знам :) "
Та и сега така.ЛИЧНИТЕ/не фирмени/,депозити в КТБ са 4 000 000 000,обаче който и да питаш,ще ти каже,че не е той ;)
Ще ти дам един съвет, да се позабавляваш.Сега направих справка и видях,че в Бургас ,КТБ има два клона:на ул.'Хан Аспарух" 3 и на ул."Васил Априлов" 8 Когато я отворят,отиди на един от тези адреси и наблюдавай.Сигурен съм,че ще видиш някой от твоите познати.И ще си прекарате много весело. :)
Последна промяна от botevist_75 на 15 авг 2014 16:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 15 авг 2014 16:46

Tommi написа:
za nas e toj religiq написа:И кво ще првят хората и фирмите които си чакт парите, до 20 октомври :roll:

Не е приятно такова забавяне, не казвам че е хубаво, но това е положението. По принцип това разделяне на банките на добра и лоша трябваше да ускори процедурата и да даде достъп на хората до парите си, но явно проверките нещо се омотаха.

Омотаха се щото търсят под вола теле, и БНБ реагира възможно най неадекватно в ситуацията, без никво желание нещата да се оправят бързо :x

Върни се в “Архив”