Тема за работническата класа и отстояване на правата й

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
badboy95

Re: Тема за работническата класа и отстояване на правата й

Мнениеот badboy95 » 13 авг 2014 19:22

South_Park написа:Попринцип фирмата е точна и няма забавяне на заплатите, най-вероятно ще изкарам до края на септ, с цел спестяване.Тогава ще си позволя по-лека работа.
А и имаш безплатна храна , което ти е още.поне 150-200 месечно.
Също така работата е основно вечер , а до това време правиш заготовки и можеш да почиваш.и скатаеш.

Ти хем искаш добра заплата, хем искаш да се скатаваш, е не, вие НЕ сте мързели, ама искате само! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 13 авг 2014 20:09

badboy95 написа:
CTAHKO написа:
badboy95 написа:
South_Park написа:Браво , аз още 1 година да завърша ТУ и се махам с пълна газ от тимаджийската кочина 8-)

Добре ще направиш. Съгласен съм с теб за заплатите, но ти знаеш ли колко разходи имат компаниите в България? Държавата постоянно ги поставя под натиск, трябва да се плащат кредити с безумни лихви, отделно другите търговци не си плащат често за стоката, отделно служителите те молят за пари напред, отделно трябва да храниш поне още 5-10 човека в системата, ако искаш да оцелееш, иначе те спукват от проверки, взимат ти стоката и какво ли още не. Просто в България си е ****о майката и дори и да искаш да си добър работодател, много е трудно да го постигнеш.

Да не би да са по-големи от компаниите в Англия, Германия, Франция или която и друга европейска държава се сетиш ;) Разходите на БГ компаниите опират до там, шефа да си купи последният модел джип на гърба на работниците си ;)

Моля ти се, бе, пич! Ти си мислиш, че всеки който има бизнес, кара най-новите джипове и лимузини, това са тия с големите бизнеси, които са около 5-10% от всички компании в България, не знам защо приказваш за всичко, като има неща, които явно не разбираш.

Да бе, ти щото много ги разбираш, за това не ми отговори на въпроса ;) Пак те питам, по-ниски ли са им разходите на чуждите компании 8-)
По-малко данъци ли плащат отколкото в България, по-ниски заплати на работниците ли...кое :?: Кои разходи на българските фирми са по-големи от тези на чуждите 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 13 авг 2014 20:13

А ти отговори дали си на заплата или на милостинята на пияндетата в кръчмата? 8-)

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 авг 2014 20:16

South_Park написа:Тъкмо се връщам от 1 интервю , бачкаш по12 часа , 6 дена седмично за около 1100 месечно.Ако до края на деня не излезе по-добра оферта , мисля да почвам там.
Много часове са , но поне ще спестявам като ям там по цял ден.
Също така има безплатно такси след работа.
Евентуален проблем може да се окажат лекциите ми ,които почват на 8-ми септ, но най-вероятно ще ходя за 2 часа и после пак на работа

Малиий, тия са те върнали в края на 18-и и началото на 19-и век. :mrgreen:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
angelco77
Контакти:

Мнениеот angelco77 » 13 авг 2014 20:28

Tommi написа:
South_Park написа:Тъкмо се връщам от 1 интервю , бачкаш по12 часа , 6 дена седмично за около 1100 месечно.Ако до края на деня не излезе по-добра оферта , мисля да почвам там.
Много часове са , но поне ще спестявам като ям там по цял ден.
Също така има безплатно такси след работа.
Евентуален проблем може да се окажат лекциите ми ,които почват на 8-ми септ, но най-вероятно ще ходя за 2 часа и после пак на работа

Малиий, тия са те върнали в края на 18-и и началото на 19-и век. :mrgreen:

Не е смешно.
За УЕФА сте чисто нов клуб, за БФС сте си Литекс. А общото е, че за всички вие не сте ЦСКА. :mrgreen:

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 13 авг 2014 20:30

CTAHKO написа:Да бе, ти щото много ги разбираш, за това не ми отговори на въпроса ;) Пак те питам, по-ниски ли са им разходите на чуждите компании 8-)
По-малко данъци ли плащат отколкото в България, по-ниски заплати на работниците ли...кое :?: Кои разходи на българските фирми са по-големи от тези на чуждите 8-)

Да, спрямо стандарта са по-големи, при нас има много недекларирани разходи, които отиват директно в държавните институции и некое джобче, и ако имаш 2 кредита и ипотека, не можеш да си позволиш да ги игнорираш, защото иначе фалираш, това е простата истина. Отделно, в България е много трудно да се сключи читав договор с търговците, защото те също не искат да плащат редовно и пак се правят компромиси. Има още много и много неща, които не предвиждаш в твоите сметки. ;)

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 авг 2014 20:33

angelco77 написа:Не е смешно.

Смешно е, че през 21-ви век има такива работодатели. Не е смешно, че на някои хора им се налага да работят в такива условия.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 13 авг 2014 20:35

badboy95 написа:
CTAHKO написа:Да бе, ти щото много ги разбираш, за това не ми отговори на въпроса ;) Пак те питам, по-ниски ли са им разходите на чуждите компании 8-)

Да, спрямо стандарта са по-големи, при нас има много недекларирани разходи, които отиват директно в държавните институции и некое джобче, и ако имаш 2 кредита и ипотека, не можеш да си позволиш да ги игнорираш, защото иначе фалираш, това е простата истина. Отделно, в България е много трудно да се сключи читав договор с търговците, защото те също не искат да плащат редовно и пак се правят компромиси. Има още много и много неща, които не предвиждаш в твоите сметки. ;)

Абе отговори ми конкретно на въпроса ;)Толкова ли е сложен :roll: Стига с това АКО 8-) В България ли са по-ниски данъците и заплатите или в чужбина :?:

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 13 авг 2014 20:39

CTAHKO написа:
badboy95 написа:

Абе отговори ми конкретно на въпроса ;)Толкова ли е сложен :roll: Стига с това АКО 8-) В България ли са по-ниски данъците и заплатите или в чужбина :?:

Пита ме за разходите в началото, просто си виж коментара по-нагоре. Но да, в повечето страни данъците са по-високи, и заплатите също, но данъците не са ти единствения разход, както много добре ти обясних, и пак ще ти кажа, трябва да се вземе предвид стандарта на живот, с тия пари какво може да си купиш тук и какво в Германия, например. Учил съм и бизнес управление, и икономика, грешиш щом ме подценяваш толкова. :)

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 13 авг 2014 20:47

badboy95 написа:Абе отговори ми конкретно на въпроса ;)Толкова ли е сложен :roll: Стига с това АКО 8-) В България ли са по-ниски данъците и заплатите или в чужбина :?:

Пита ме за разходите в началото, просто си виж коментара по-нагоре. Но да, в повечето страни данъците са по-високи, и заплатите също, но данъците не са ти единствения разход, както много добре ти обясних, и пак ще ти кажа, трябва да се вземе предвид стандарта на живот, с тия пари какво може да си купиш тук и какво в Германия, например. Учил съм и бизнес, и икономика, грешиш щом ме подценяваш толкова. :)[/quote]
Ами той и чужденеца ги има същите разходи в неговата си държава и те са също по-високи ;) И какво излиза, чуждите фирми имат 5 пъти по-високи разходи, ама ти жалиш българските работодатели. Интересна логика :roll: Що се отнася до стандарта и цените, ето ти да видиш, къде, какво и колко струва (има си таблица). Сам си направи сметката какво можеш да си купиш в България с една средна заплата и в Германия с една средна немска заплата :) Можеш да прочетеш и статията 8-)

http://profit.bg/news/Kolko-struvat-osn ... 15611.html

Върни се в “Свободна зона”