Понякога се питаме: Защо съм тук? Откъде дойдох? Какво ще се случи когато умра?
Един от начините да погледнем към тази тематика е като изследваме процеса на спане, сънуване и събуждане. Той много прилича на този на умирането, междинното състояние и прераждането. Когато спим дълбоко на другите им изглеждаме сякаш сме умрели, а накрая, когато се събудим, нормалните ни сили на паметта и менталния контрол отново се възвръщат и нашия сънуван свят ни напуска, оставяйки ни по начина, по който възприемаме света в будно състояние. Подобен процес се получава когато умрем, казват някои. Изпитването на ясната светлина при смъртта може да е подобна на изпитването при дълбокия сън.
Прераждането е вярата, че когато някой умре, той се преражда в друго тяло. Хората имат различни вярвания относно прераждането. Някои смятат, че не е задължително да се преродим в човешко тяло. Някои може да са били паяци в предишния си живот, а други - моркови или папагали. Затова се постарайте да сте внимателни към това, което третирате в бъдеще.
Някои монаси медитират в продължение на цял ден, за да могат да достигнат състоянието на върховно блаженство (нирвана) с цел да могат да избягат от колелото на прераждането. Според някои вярващи трябва да се опитате да сте възможно най-безгрешни в този живот, за да можете да се върнете в човешко тяло в следващия.
С Карма прераждането може да обясни защо добрите неща се случват на лошите хора, а лошите неща - на добрите. Дали е затова, че сме били наградени или наказани за действия от минал живот?
За мен е доста практично да мисля по този начин, така смъртта не ми изглежда толкова плашеща.
Как се постига връщането към минал живот?
Връщането към минал живот може да се постигне чрез техника на хипнотерапия, която може да ви свърже с един или повече предишни живота. Целта на връщането в предишен живот е да бъдеш в позицията на тръгване на пътешествие към достигането на скрити спомени от подсъзнателно ниво. Не става въпрос за спомени само от този живот - съхранени са и такива, които са от предходния ни живот. За да действа терапията, клиентът трябва да вярва във връщането назад.
Хроничните медицински проблеми, като астма, алергии, мигрена и много други, могат да отговарят много точно на терапията на миналия ни живот. Една от причините хората да искат да се върнат назад е да се елиминира физическата или емоционалната болка, а друга - желанието да се намали страха от смъртта или може би да се обясни повторението на необясними сънища.
Причината да избера да хвърля бегъл поглед на прераждането и връщането към предишен живот се таи в това, че като малка страдах от неизмерим страх от смъртта (както и повечето хора). Затова днешната ми стратегия е вярата в този начин на живот, което ме кара да се чувствам по-уверено и ми дава някакво обяснение.
Когато стила на миналото ни поведение се третира с освобождаване на блокирани емоции или вина, предоставяйки ни се възможност да изпитаме самопознанието и свободата, можем дори да успеем да станем господари на собствената си съдба.
Затова - пазете се от кучето ви - то може да е вашата мащеха от предишен живот!
Прераждането и връщането към минал живот
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Бижутера
- Контакти:
Re: Прераждането и връщането към минал живот
абе тарикат, кво те е прихванало тая сутрин с тия мистични теми? 

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.
Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.
Бижутера написа:абе тарикат, кво те е прихванало тая сутрин с тия мистични теми?
Попаднах на един сайт

- Бижутера
- Контакти:
tarikat написа:Бижутера написа:абе тарикат, кво те е прихванало тая сутрин с тия мистични теми?
Попаднах на един сайт![]()
Почвам да си мисля ,че не съм много в ред ...
![]()
ке те вземат и тебе за мезе, както мен за извънземните

1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
- ..Локо Пловдив
- Контакти:
Хаха... Бижутера с "живия човешки МАТЕРИАЛ" ... нали така беше ?
Много лош смъртен враг имаш

fr3ak_boy написа::shock:А аз се чудех защо кучето на съседите ме лае всеки път като ме види, та това може да е смъртния ми враг от миналия ми живот.
Много лош смъртен враг имаш

- Левски София
Голяма простотия. Особено впечатление ми направи, че може да се "преродиш" в морков! 

България е нашата родина, Апостола е нашия баща !

- ..Локо Пловдив
- Контакти:
Левски София написа:Голяма простотия. Особено впечатление ми направи, че може да се "преродиш" в морков!
Ами ако някой те изяде,к'во прайм ?
- Бижутера
- Контакти:
Левски София написа:Голяма простотия. Особено впечатление ми направи, че може да се "преродиш" в морков!
нали знаеш, че енергията никога не се губи - просто преминава от едно състояние в друго...
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
- Cesc Fabregas
- Контакти:
..Локо Пловдив написа:Левски София написа:Голяма простотия. Особено впечатление ми направи, че може да се "преродиш" в морков!
Ами ако някой те изяде,к'во прайм ?
А сещаш ли се в кво се прераждаш след храносмилането на моркова

Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !