joro65 написа:Обиколил съм не малко държави,бил съм на футболни мачове в много държави и наистина,там където се играе истински футбол са джентълмени......селяния ,като тази в сряда,никъде не видях.Но и не се учудвам....в нашият футбол вирее простащината и селянията.Футболисти,ръководители и журналисти,барабар с фенове-навсякъде е на почит закона на джунглата!Едмите искат да се накаже съдията(той е за наказание,но не заради това за което си мислят те),другите искат да се накаже Левски,ама какво е виновен клуба ,че някакви идиоти от факултета са нападнали хора по трибуните или пък други ,че им се мятат бомби.Навсякъде по света виновниците ще бъдат открити от полицията и ще се озоват зад решетките или ще заплатят подобаваща глоба и няма да стъпят с години на стадион.Абе какво да ви открехвам....какъвто футбола,такива и запалянковците.....та и ръководители.Дълго ще дълбаем още към дъното....за съжаление!:(
Ако ти си обиколил доста държави и си зяпал, аз съм се състезавал сигурно на два пъти повече стадиони. И на базата на
дълголетен опит мога да ти кажа, че провокацията на вчерашния
мач беше замислена далече преди да започне срещата. Черно-дрешковият палячо, беше един обикновен треторазреден изпълнител, който дори и не можеше да оцели подходящия момент за да нанесе своя удар.
Ферплеят на терена и уважението към съдията не се уреждат
с безброи жълти и червени картони, а с респект. Как англий-
ските арбитри с няколко думи могат да въдворят ред, и
дори "луди глави" като Скоул, Рууни, Джейми Карагър, Михаел
Балак, Дрогба, Джон Тери, Уилям Галас, да се превръщат в
кротки агнета.
И как нашите съдии ще могат да въдворят ред, като за всеки
футболен специалист е видно, че те нямат познания, качества и
най-важното отговорност. И че за допуснати от тях груби грешки и провинения, съдийските началници не взимат адекватни мерки.
Та какъв респект те създават на терена, като прякорите им са Баничката, Пастата, Момата, Пеликана и т.н.
Та какъв респект могат да произведат в играчите, съдии,
които се дънят мач след мач и пак продължават да свирят,
или публично са обвинени за получаване на подкупи.
Та какъв съдия може да бъде Пастата, ако е вярно, че се
е оправдавал пред състезателите за свирената дузпа. И какъв
наглец трябва да е председателят на съдийската комисия, като
се мъчи да оправдае съдии като иженарицаемия и клоуна от
мача между Левски и Литекс.