Бесите и Пловдив - коментари

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Тривелий
Контакти:

Re: Бесите и Пловдив - коментари

Мнениеот Тривелий » 09 авг 2014 16:18

za nas e toj religiq написа:Много яки доводи изтъквате! От къде знаеш след 250 години, дали няма лудите да са тези, които сега твърдят това :mrgreen:

Не бе, след 250 г. може да се окаже, 1-то българско царство не е съществувало! :mrgreen:

za nas e toj religiq написа:И пак да питам, какъв точно трябва да съм, за да подлагам нещо на съмнения

Зарзаватчия с чугунена глава! :mrgreen: Питай бе, няма лошо, лошото е, че не осмисляш писаното в предните постове! Толкова от мен!

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 09 авг 2014 16:34

Кефи че търсиш от сто кладенеца вода за да оспори нещо написано от нас. Де да влагаше същите усилия да докаже, че отбора му е създаден 1912, че тези твърдения са по-недоказани от писмеността на траките :)
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
Тривелий
Контакти:

Мнениеот Тривелий » 09 авг 2014 16:46

Пловдив1926 написа:Кефи че търсиш от сто кладенеца вода за да оспори нещо написано от нас. Де да влагаше същите усилия да докаже, че отбора му е създаден 1912, че тези твърдения са по-недоказани от писмеността на траките :)

Хубавото на темата е, че ги кара малко или много да четат! :mrgreen: А съвсем тъпо е, да правят някаква проекция от сегашните си пристрастия към времена от преди 2000 и повече години, само защото сме кръстили проекто-обект с антично име. Това е културно наследство на цяла България, така както древната Елада за гърците, ама трудно явно се схваща, щом ние сме някакви инициатори! ;)

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 09 авг 2014 17:12

За съжаление тези неща не значат много за тях. Ако си сложим знаме с Хисар капия ще дойдат да ни обясняват, че не е пловдивска и Владо си я е измислил...
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 09 авг 2014 17:31

Тривелий написа:
za nas e toj religiq написа:Много яки доводи изтъквате! От къде знаеш след 250 години, дали няма лудите да са тези, които сега твърдят това :mrgreen:

Не бе, след 250 г. може да се окаже, 1-то българско царство не е съществувало! :mrgreen:

za nas e toj religiq написа:И пак да питам, какъв точно трябва да съм, за да подлагам нещо на съмнения

Зарзаватчия с чугунена глава! :mrgreen: Питай бе, няма лошо, лошото е, че не осмисляш писаното в предните постове! Толкова от мен!

Никой не говори за първото българско царство, тук говорим за бесите и Пловдив :mrgreen:

Питам, ама явно не знаете отговорите :lol: Пак ще пробвам!

Ако тезата беше издържана и доказана , щях ли да имам повод да се съмнявам в нея :?:

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 09 авг 2014 17:37

Пловдив1926 написа:Кефи че търсиш от сто кладенеца вода за да оспори нещо написано от нас. Де да влагаше същите усилия да докаже, че отбора му е създаден 1912, че тези твърдения са по-недоказани от писмеността на траките :)

Какво е написано от вас :? Щото рама казва, че той нищо не е писал и нищо не твърди! Ти какво твърдиш и какво си написал :mrgreen:
Пък и ако обясниш, защо след като вашата история е доказана, я отричате, ще ми се издигнеш в очите :mrgreen:

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 09 авг 2014 17:52

Написаното от нас във форума. Нашата история е доказана, описана и издадена. С неуспорими доказателства. Само такива като тебе форумни терористи останаха да я успорват и то само защото трябав да противоречат, защото това ви е живота.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 11 авг 2014 10:51

za nas e toj religiq написа:Не мога да разбера, многото думи които използваш ли те объркват така, че очакваш на всеки твой въпрос, да ти отговарям по 2-3 пъти :lol:
И все пак ще си направя труда да ти отговоря отново!
По горното:
Мисля, че темата е БЕСИТЕ и Пловдив, да Страбон не споменава Пловдив, но пък за сметка на това споменава БЕСИТЕ и къде живеят те :!: Явно съвсем точно си забелязал, че НЕ споменава Пловдив ;)

По долното:
След като си отворил тема за коментари и очакваш дискусия, защо не отговаряш на въпросите, а си се заел да обясняваш, че ти, нищо не твърдиш ?
За какво я пускаш тогава тая тема, и то във вашия форум ?
След като си "ПОСЛЕДОВАТЕЛ" на теорията (значи и ти си съгласен с тях и го твърдиш), защо не я защитаваш, ами се измъкваш с "аз нищо не твърдя" ???? Нямаш глава на раменете, за да помислиш и отговориш сам на някой въпрос ли ????
За пореден път ти казвам, че НЕ настоявам и НЕ твърдя, че съм прав ! ТИ ТВЪРДИШ, ЧЕ ТЕЗИ ХОРА СА ПРАВИ :!:
Обаче вместо да получавам отговори, четейки тяхната теза, в мен изкачат само въпроси ???????????????????????
И ти вместо да се опиташ да отговориш на поне някои от тях (понеже си привърженик на тяхната теза) , единственото което правиш е да обясняваш, как аз съм никой, нямам нищо насреща, подлагам на съмнение авторитета на авторите и т.н. ..... Според теб, трябва ли да съм нобелов лауреат, за да получа някакви отговори по темата и на кой да ги задам, след като ти я отваряш ??????

Ами като искаш да говорим конкретно, по това, което ти поставяш като въпроси... ето ти...

Откъси от Страбон и неговата "ГЕОГРАФИЯ"!
.... VII, 5, I. Остава да опишем тази част на Европа, която e разположена отсам Истър и морето, което я обкръжава, и се простира от ъгъла на Адриатическия залив до Свещеното устие на Истър. - - - При Понта се издига планината Хемус, най-голямата и най-високата от планините в тази област; тя дели Тракия току-речи на две половини.....
.... После идват народите, които живеят около Хемус и под него чак до Понта, а именно: корали, БЕСИ, някои от медите и дентелетите. Всички тези племена са много разбойнически; особено БЕСИТЕ, които заемат по-голямата част от Хемус и се наричат разбойници от самите разбойници; те живеят в колиби и прекарват оскъдно. Бесите граничат с Родопите, с пеонците и с илирийските автариати и дарданци. - - -

Ето, това е откъс от "География" на Страбон, в който той описва, къде живеят (според него) БЕСИТЕ!
Странно, но той определя БЕСИТЕ като племе, което заема "по-голямата част от Хемус" и че "граничат с Родопите"!

Е, как ще го коментираш това, при положение, че като цяло за бесите винаги се е говорело като племе от Родопите, а Страбон, който (това трябва задължително да се отбележи) е живял ПРЕДИ пълното покоряване на траките ги определя като племе обитаващо Хемус и ГРАНИЧЕЩО с Родопите?!
Изображение

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 11 авг 2014 13:13

Za_nas_e_toj_religiq,
верно ли сте ходили при К. Кисьов за мнение по въпрос?!! :) В Пловдив така се говори!!! :) Браво!!! Похвално... Все пак си ме послушал...

plovdivram на 08 Авг 2014 23:13
Т.е. като имаш някакви виждания различни от тези, просто можеш да ги насочиш към К. Кисьов например и да доразвиете вижданията му за Одриса (примерно)! Казвам го без грам ирония... съвсем сериозен съм... Аз лично уважавам много К. Кисьов, за да си позволя ирония или каквато и да е подигравка, в това, което съм написал!!!

Разбрах, че ПРЕД ВАС той е отрекъл "версията" за връзка на Бесите с Пловдив!!! Ами ОК!!!
А, иначе разказа ли ви как преди време представители на Клуба на привържениците на Локомотив Пловдив (между, които ЛИЧНО и АЗ) + Йордан Детев бяха на ОФИЦИАЛНО насрочена среща (т.е. такава, която бе направена по реда си с входирана молба от страна на КПЛП), в която ТОЙ НЕ СПОДЕЛИ НИЩО ОТТОВА, КОЕТО Е СПОДЕЛИЛ ПРЕД ВАС...ДАЖЕ, НАПРОТИВ!!! Каза, че ЗАСТАВА ИЗЦЯЛО ЗАД ПРОЕКТА и ЧЕ ДОРИ - АКО СЪЗДАДЕМ ДОБРИ УСЛОВИЯ МОЖЕ ДА ПРЕДОСТАВИ ЧАСТ ОТ ОРИГИНАЛНИТЕ АРТЕФАКТИ ЗА ДА БЪДАТ ИЗЛОЖЕНИ ТАМ?!!

Каза ли ви за тази ни среща?! Или просто обича пред едните да говори по един начин, а пред другите по друг?!
Изображение

Wildbunch
Контакти:

Мнениеот Wildbunch » 11 авг 2014 16:44

Каквото и да им е казал К. Кисьов, едва ли е могъл да го подкрепи с исторически доказателства покриващи техния критерий. :) :)

А иначе, самият факт че подобна среща се е сътояла е достоен за отделна дискусия сам по себе си...но този път с цитати от видни имена в психологията.

Върни се в “Локо Пловдив”