Звезда-Партизан (28.11,всичко за мача)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Re: Звезда-Партизан (28.11)

Мнениеот niki87 » 26 ное 2009 22:56

Madridist написа:
pas написа:Мислех да не пиша повече, за да оставя и на други да си кажат мнението, но не мога да подмина някои тези, които прочетох:

Първо и най-важно: Правете разлика, защото има и тя е огромна между бивша Югославия, състояща се от няколко републики и днешна Сърбия! Столицата все е Белград, но разликата започва и свършва там. Например, в най-големите отбори на Звезда и Партизан половината от футболистите са били хървати. Когато Звезда станаха европейски шампион голмйстор на отбора беше македонеца Дарко Панчев, а голяма част от титулярите също не бяха сърби. По същото време най-добрия играч на Партизан беше хърватина Бокшич.

Второ - да се сравняват футболните постижения на държавата Сърбия и България е смешно. Че какви постижения имат сърбите? Май веднъж се класираха на СП и там ги отнасяха със шестици, който ги хване. След разпадане на бивша Югославия със сериозни успехи може да се похвали само Хърватска. Дори и на клубно ниво имаше един мач Кроация (тогава) - Цървена звезда 5:0.

Като ми говорят за история, нека са спомене наистина кога са създадени тези отбори, от кого, с каква идеология, защо толкова години само белградските отбори доминираха в бивша Югославия и също - какво са постигнали след обособяване на Сърбия като самостоятелна държава?

п.п. И ако обичате стига сте ми давали за пример мача на Цървена звезда с грузинските смешници от Динамо. Те и тук имаше едни оди във възхвала, едни преклонения... а никой не писа как са се оставили такъв слаб отбор да ги бие с 2:0. След това пък, доколкото си спомням отнесоха 3:0 от някой чешки отбор и отпаднаха, но тогава никой не пусна отделна тема, да каже, че всъщност далеч не са толкова неземни, колкото сме ги изкарвали 2 седмици по-рано във форума.

Имаше една контрола между Сърбия и България от миналата година. Какъв беше резултатът :? ? Тогава сигурно не си писал коментари за слабите комунисти. Казваш,че сърбите са нямали успехи. Финал на европейско, какво е тогава? И не мисля, че Динамо(Т) са по-слаби отбори от Дери Сити,Дебрецен или Жилина.

От отбора на Звезда през 1991 двама играчи не са сърби-Панчев и Просинечки. Всички останали са сърби. И какво значение има от каква националност са играчите-все едно сега в Реал(М) играят само испанци или пък в Манчестър англичани. Изводът е един - Звезда е най-успешният балкански отбор за всички времена,единствения с два финала в евротурнирите, спечелена КЕШ и Междуконтинентална купа. На който това не му харесва си е негов проблем ;)

Забравяш Стяуа,която за разлика от Звезда има 2 финала за КЕШ-86 и 89г. ;)

Потребителски аватар
kambata
Контакти:

Мнениеот kambata » 26 ное 2009 22:58

Чуждопоклоннци братче.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 26 ное 2009 22:58

niki Югович е сърбин, а Савичевич е роден в Черна гора, но е със сръбско самосъзнание 8-) Звезда стана шампион, когато на пркатика Югославия беше във война и се разпадаше. Бих помолил повече да не се отделяме по темата. Форумът е спортен и не трябва да смесваме политиката тук. Да говорим за дербито ;)

pas Ти не харесваш сърбите,това си е твое право. Аз пък имам приятели, които са ми помогнали в най-тежките моменти в живота и не мога да кажа нищо лошо за тях. Има много други места,където може да спорим с теб, но аз лично бих писал тук само и единствено за футболните отбори Звезда и Партизан.
Последна промяна от Madridist на 26 ное 2009 23:03, променено общо 3 пъти.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 26 ное 2009 22:59

Колега pas не знам какво толкова са ти направили сърбите та си толкова озлобен срещу тях. В темата говорехме за Звезда и Партизан, обаче ти включи политиката, комунизма, международния тероризъм и т.н. Не можеш да отречеш славната история на тези два клуба. А за политиката си има други теми...
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Hq-team
Контакти:

Мнениеот Hq-team » 26 ное 2009 23:00

Доста прави неща казва pas. Вече не са тези отбори, които бяха преди Партизан и Цървена Звезда. И малко преувеличава автора на темата, като казваш, че това е дербито на Балканския полуостров ;)

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 26 ное 2009 23:03

Madridist написа:niki Югович е сърбин, а Савичевиче роден в Черна гора, но е със сръбско самосъзнание 8-) Звезда стана шампион, когато на пркатика Югославия беше във война и се разпадаше. Бих помолил повече да не се отделяме по темата. Форумът е спортен и не трябва да смесваме политиката тук. Да говорим за дербито ;)

pas Ти не харесваш сърбите,това си е твое право. Аз пък имам приятели, които са ми помогнали в най-тежките моменти в живота и не мога да кажа нищо лошо за тях. Има много други места,където може да спорим с теб и лично аз бих писал само и единствено за футболните отбори Звезда и Партизан.

Да,за Югович си прав,обърках се-сори ;)

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 26 ное 2009 23:06

petrof написа:Колега pas не знам какво толкова са ти направили сърбите та си толкова озлобен срещу тях. В темата говорехме за Звезда и Партизан, обаче ти включи политиката, комунизма, международния тероризъм и т.н. Не можеш да отречеш славната история на тези два клуба. А за политиката си има други теми...

Донякъде си прав, но моето мнение е като контрапункт на прекаленото превъзнасяне на сръбските футболни отбори. А славната история на тези отбори в голямата си част е резултат точно от политиката, комунизма и т.н. Когато с партийни нареждания най-добрите футболисти от 8 републики се пращат в Белград, това няма как да се подмине. Защото ако ги нямаше тези фактори днес можеше да коментираме славната история на Динамо Загреб, например, а не на Цървена звезда.

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 26 ное 2009 23:09

Madridist написа:pas Ти не харесваш сърбите,това си е твое право. Аз пък имам приятели, които са ми помогнали в най-тежките моменти в живота и не мога да кажа нищо лошо за тях. Има много други места,където може да спорим с теб, но аз лично бих писал тук само и единствено за футболните отбори Звезда и Партизан.

Ако е излязло, че не харесвам сърбите, значи не съм се изразил достатъчно добре. Нито ги обичам, нито ги мразя. Не понасям само сръбските поклонници в България. А приятелството винаги и навсякъде е нещо хубаво.

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 26 ное 2009 23:11

pas написа:
petrof написа:Колега pas не знам какво толкова са ти направили сърбите та си толкова озлобен срещу тях. В темата говорехме за Звезда и Партизан, обаче ти включи политиката, комунизма, международния тероризъм и т.н. Не можеш да отречеш славната история на тези два клуба. А за политиката си има други теми...

Донякъде си прав, но моето мнение е като контрапункт на прекаленото превъзнасяне на сръбските футболни отбори. А славната история на тези отбори в голямата си част е резултат точно от политиката, комунизма и т.н. Когато с партийни нареждания най-добрите футболисти от 8 републики се пращат в Белград, това няма как да се подмине. Защото ако ги нямаше тези фактори днес можеше да коментираме славната история на Динамо Загреб, например, а не на Цървена звезда.

Така беша навремето и у нас с ЦСКА и Левски... И в крайна сметка какво от това? Нас ни интересува това което става на зеления килим, а не извън него. PS. Републиките бяха 6, а не 8.
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 26 ное 2009 23:13

pas написа:

Еми тя историята на Динамо си е славна-първият Югославси отбор който печели европеиска купа!Да не забравяме и другия югославски гранд-Хайдук(Сплит),който също е засегнат от преференциите за белградските грандове.

Но много се отклонихме от темата-дербито си е класика и дано стане хубав мач в събота!

Върни се в “Футбол - Свят”