ivan56 написа:FLANKER написа:Станко, имаш ли информация дали макака е започнал въздушните удари над Северен Ирак?
Атаката с 500-килограмови бомби с лазерно насочване е извършена от два самолета F/A-18
Благодаря Ванка! Значи и там се започна.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
ivan56 написа:FLANKER написа:Станко, имаш ли информация дали макака е започнал въздушните удари над Северен Ирак?
Атаката с 500-килограмови бомби с лазерно насочване е извършена от два самолета F/A-18
sin4ec написа:v.r.s. написа:Синчец, който в един коментар от вчера казваше, че ако е на мястото на Русия ще ни спре газта и да се оправяме. Като използва на няколко пъти обръщението "вие"- "демократите" и "пиндосовците", като че ли него няма да го засегне подобно решение и ще стои от страни и ще ни гледа сеира. Няма как да стане така и всички ще сме потърпевши, независимо какви русофили, русофоби, "рубладжии" и "пиндосовци". Това, както казах вече, не е зрелище за да стоим и да се кефиме на бунтовниците или украинците, кой колко танка и самолета унищожил или колко бунтовници и "сепаратисти" са убити, а е война в която умират хора. Война, която ако не се овладее може да въвлече и нас, засега косвено, а да не дава Господ и пряко.
Нещата са сериозни и не разбирам как може да има подобни коментари и от двете страни във форума.
Аз казвам какво лично бих направил. Че ще теглим от това написах преди месеци, ама кой да слуша тогава? Сега какво ще пиша е вече без значение. Да, казвам ВИЕ, защото мен никой не ме попита за НАТО, нито за ЕС( ние сме единствената страна без референдум по въпроса), нито дали искам санкции за Русия. Винаги съм казвал-политиката от 1992 насам на конфронтация с Русия е най-голямата идиотия на България. Осрахме десетилетни разработени пазари и традиции. Срещу паница жалка леща. Подобна идиотия правят сега и ЕС, защото тези пазари за храни могат спокойно да ги забравят. И да паднат санкциите-други ще са там, гледам Бразилия се е подготвила перфектно! Аз не знаех, че бразилците са сред най-големите производители на всякакво месо-вече знам. Проблемите тепърва започват, и злоядо ще заявя, че Путин беше подценен за пореден път. ЕС имаше шанс да стане фактор, вместо това се превърна в пиндостански прирастък. Вместо да гледат интересите на европейците, гледат тези на Обонго. И по каква причина? Подкрепят една откровено фашистка и незаконна хунта, искайки Русия да не се меси, докато избиват руснаците в Донбас... Потресаващо! Обвиниха ги за Боинга, а сега мълчат гузно и гледат да прикрият работата!
И ние сме с тези палячовци? Не, аз не съм с тях. Вие сте с тях!

batceko написа:http://clubz.bg/6833-ruski_zam_ministyr_poiska_proshka_za_glupostite_na_kremyl_uvolniha_go
Вероятно ще дойде време ..някога ... когато нещата ще се разберат в тяхната цялост или поне до някъде . За уж загубената студена война , загуба която всъщност май е била стратегически ход , за добре организираните мераци 20 години по късно да почне рестартиране на нещо като СССР - съюз от буферни държави около Русия , естествено с цел да превърне Русия във възлов играч на световната сцена , за отказа на управляващата в Русия пост КГБ върхушка да използва възможността да се интегрира в света като нормална държава , а вместо това да се чака удобния момент за връщане към миналото противопоставяне , за нестихващия залп на Аврора в ушите на власт имащите в Москва , за възловата роля на Украйна в плана за възраждане на новия СССР и за драпането със зъби и нокти това да стане , дори и с цената на нова война , на този етап студена , после ...знае ли човек ..и всичко това ще бъде платено от руския народ , само дето последния ще го осъзнае много късно , ако въобще го осъзнае .
45 години целия соц блок се издържаше от Русия за сметка на мизерията , в която живееше народа и - сега нещата пак натам отиват , но пропагандната машина е толкова добре смазана , че народа не просто нищо не усеща - напротив , путин е с рекордни рейтинги и утре като почнат да им вдигат цените на хранителните стоки , щото Русия ''мъжката'' е наложила ембарго на внос от ЕС и САЩ рейтинга му пак ще се вдигне , защото машината ще е обяснила , че това е в името на родината и трябва да се изтърпи всичко .А путин е хитър - не налага ембарго на износа на газ и нефт защото знае , че това означава край на кинтите от лошия Запад , но налага ембарго , което ще удари най вече собствения му народ , но както знаем от историята няма руски управленец , който да се е притеснявал особено за народа си защото на народа се гледа като на добитък .
А Русия е северна страна - там зеленчуци и прочие почти не виреят - почти всичко е внос , а най евтин е от ЕС и САЩ . А какво е Украйна освен всичко друго - житницата на бившия СССР - следователно и на новия - затова е толкова важна за плановете на путин и Русия . Щото ако и хляб няма става лошо - дори и по десет естрадни програми на ден с Киркоров и Ала да им пускат народа ще почне да се усеща - глада си е глад ...и всичките тия простотии заради мераците да си велика световна сила вместо народа ти да е добре .. 25 години по късно след като си загубил една студената война пак поради подобни причини и мераци .
Нормално е Запада да е притеснен и да пречи по всякакъв възможен начин на възможността за нов СССР - 45 години са се борили срещу него и знаят за какво иде реч . Защото колкото и да е кофти еднополюсен свят със САЩ като доминатор , той е в пъти по безопасен от двуполюсния свят от времето на студената война .Има ли два полюса винаги има опасност от сблъсък - за това може да се досети и ученик от 2 клас .
А всичко можеше да е друго . Можеше Русия да е в НАТО и ЕС и всички да са поне привидно доволни - упс ...май не може ... в ЕС не може - там има правила ... правила според , които огромната част от руските олигарси начело с путин са директно за затвора за присвояване в особено големи размери ..упс - май и в НАТО не може - няма как да си в НАТО и да изграждаш същевременно нова империя около себе си с буферни държави и прочие шитни , които да те правят велика сила ..лошо ... но както знаем от историята ,малките хора застанали начело на държавите си доста често са причинявали най големите вреди - Наполеон , Ленин , Хитлер ..путин ..дребни , но вредни както е казал поета .
...майната му на всичко ...
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост