plovdivram написа:za nas e toj religiq написа:
Явно не случайно темата се пусна във вашия форум, за да може все пак, когато почнете да издишате, да се намесят, жълтите и бултрас! .....
.....
За пореден път ти казвам, че всичко което твърдиш, НЕ Е ПОТВЪРДЕНО с НИКАКВИ доказателства! Всичко си остава теории, догадки и предположения!
......
Така и не стана ясно кой твърди, че във Филипопол живеят Беси ? Кой и къде го казва ?....
Нека не звучи обидно, но изобщо не ми дреме как се наричате и определяте... Ако беше така, щях да правя по цял ден това, което ти правиш по нашите форуми и теми....Това по първото ти изречение!
.........
По второто .... АЗ НИЩО НЕ ТВЪРДЯ.... ТВЪРДЯТ го хора, които са ПРОЧУВАЛИ РЕГИОНАЛНАТА ИСТОРИЯ И АРХЕОЛОГИЯ!!! Нещо много СЪЩЕСТВЕНО, което ти ПОСТОЯННО пропускаш!!!
.......
КОИ са хората (или поне една част от тях), които твърдят, че Пловдив е свързан с бесите им пише имената, но аз почвам да се съмнявам дали ти изобщо си си направил труда да прочетеш нещо от пуснатото в ОСНОВНАТА тема?! - http://forum.gong.bg/lokopld/viewtopic.php?f=10&t=181353
Но!!! С УПОРИТОСТТА и "завидната" ЛОГИКА, която ни демонстрираш можеш, със същия "размах" да поставиш под съмнение произхода на името на "Лацио" или пък това, че видиш ли едва ли някой може да докаже, че е видял СЪС СИГУРНОСТ как Ромул и Рем сучат от вълчицата, че сега тези от Рим да са го превърнали в символ на града и основаването му, а отбора на Рома за своя емблема!!! Тези примери ти ги давам, за да не се ЗАСЕГНЕШ пак, че се занимавам с вас.... Просто с примера за вас ми се искаше да ти покажа, колко "странно" (да не кажа друга дума) звучиш тук с "размислите и страстите" си, но за да не говориш пак, че "все за "жълтите" говори", ти давам сега друг пример.... Дано пъ' той те накара малко да се замислиш, ама надали!!!
Не изглежда да си тъп, обаче не знам защо се правиш на такъв???
По първото, във ваши теми влизам от дъжд, на вятър, и на никой не съм обяснявал какъв е !
По второто, ей тук в пълна сила важи първото ми изречение! Да някви хора твърдят, а къде са им доказателствата ???? Къде са намерили надпис, "Филипопол- градът на бесите"

Разбирало се, че щом живеят в околията, живеели и в града - ПО КАКВО СЕ РАЗБИРА ???? Къде са тия сведения които упоменават, че живеят и в града, щото на няколко места е упоменато, че живеят около него ??????
По третото, Подлагал съм на съмненеие авторитета на учените, дрън, дрън, ами да подлагам го, като твърдят нещо без доказателства е съвсем логично да го подлагам

Не се опита да ми отговориш, бил ли е сигурен града за Реметалк, за да се скрие в него и да чака подкрепление ?
Какво общо имат римските стратегии, с това къде са построени, кой са управлявали и какви имана са им дадени? Някво тъпо основание, бил ли е Филипопопл , админстративен център на област Бесия! Да бил е, обаче римляните са го направили такъв, и те са дали името, не бесите !!!!!
След като града е населяван от Беси, толкова ли е трудно според теб, да се намерят достоверни доказателства за това, а да не се оповаваме на теории, слухове и догатки ????