Порошенко праща българи на война

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Порошенко праща българи на война

Мнениеот CTAHKO » 06 авг 2014 11:20

THE G.A.M.E написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Жертва да, но ако не си приготвен само като пушечно месо или буферна зона. Ако начина да се избегне побой над България е да се покаже навреме среден пръст на който и да е - нека. Па бил той и съюзник. Знам, че звучи подло и цинично, но хората са подли същества, оформили подло общество в подъл свят, който е движен от подли ходове.

Е, то нас, едвали главното командване на НАТО би ни пратило в най-горещата точка.
Щото просто, нямаме ресурс... Не човешки, а технологичен.

Най-вероятно ще сме в "обоза" ( тила - плацдарм, с бази, както и "поддържащ" персонал ) ... И като се говори за наше участие във военен конфликт срещу съперник на НАТО, пък бил той и Русия, е важно да се знае, че ако същият някак си успее да дебаркира с войски на наша територия, тогава вече говорим, освен за съюзни задължения, но и за нашият морал.
Едно такова действие, преди всичко, ще означава просто, че чужди войски са на наша територия.
Не на НАТО-вска, а на българска.
Колкото и някои да считат руснаците за братя... Сигурен съм че същите, не биха одобрили едно нерегламнентирано посещение на някой свой много добър приятел, да речем, посред нощ, в дома им.

Ами то това е ролята на добрия политик ;) Да лавира м/у интересите на големите и да прокарва българските, предвиждайки и последствията за нас 8-) Стигне ли се до разполагането на наша територия или дебаркиране на каквито и да е войски, значи този е некадърен и не си е свършил работата, за която му се плаща. Или по-точно казано, продал се е за лична облага и то за жълти стотинки. Е, сори, ама аз нито децата си ще пусна, нито аз ще отида да се бия срещу когото и да е, само заради продажен политик. И игра, не си прав за нашите войски. Винаги ни изпращат в горещите точки. Защо, сам можеш да се сетиш. Нали бяхме в Ирак и в Афганистан, макар и под полско командване, поляците не стават за никакъв ***, италианците са същите, янките им махаш оптиката и им гледаш сеира. Това е НАТО. Случи ли се нещо, директно сме на първа линия, като пушечно месо. Не ние, те имат нужда от нас, макар и да сме малобройни като войска 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 06 авг 2014 18:07

THE G.A.M.E написа:
Betchualeng Arnaikem написа:
THE G.A.M.E написа:Въпроса е, щом всеки се чувства истински българин, скача, и защитава всичко българско, пък ако ще и да е заради глупав съюзник.

Моля моля, аз нямам нищо против глупавите съюзници да вървят по дяволите. За глупава България - ок, ама за глупав Еди кой си.. аре сега, кой е по-важен: България или съюзниците и? Тоя въпрос едно време дразнеше русофилите когато им го задавах между другото :D

Във всички конфликти трябва да гледаме, България да извлече някакви позитиви.
Или най-малкото, да не катастрофира, но поне да си запази достойнството.

Ест. че България е по-важна от всеки съюзник.
Но нещата са навързани... Ако откажем да си изпълняваме съюзните задължения, колко ще сме важни ?
Понякога трябва да се направи някаква жертва, за да имаш шанс да получиш нещо в замяна. ;)

В Ирак направихме жертва и получихме-среден/не оценка/.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 авг 2014 10:34

icko65 написа:В Ирак направихме жертва и получихме-среден/не оценка/.

Заради нашите собствени политици.

Не заради Съюзниците. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 08 авг 2014 11:12

THE G.A.M.E написа:
icko65 написа:В Ирак направихме жертва и получихме-среден/не оценка/.

Заради нашите собствени политици.

Не заради Съюзниците. ;)

Демек участваме в инвазия, политиците ни не се оправят в ситуацията и за България остава х*я.
По същия начин може ако инвазията е на наша територия да се окаже, че политиците пак са се издънили и отново за нас да е х*я.
Е че тогава за чий ни е този съюз? За нищо ! Поне докато политиците ни са от такава "класа".
А разбира се нито НАТО нито Русия ще седнат да ни дават и защита и облаги ако нашите политици не са ги спазарили.
Е.. освен ако намерят лична изгода от подобен ход де. Ама познайте тогава на кого ще оставят пак х*я..

И намирам използваната думичка, с която описвам придобивките на България за идеално подхождаща...
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 авг 2014 11:42

Ами аз от как се присъединихме към ЕС и НАТО мнението ми е, че хората ни взеха, щото ще имат някаква полза от нас.

Но в същото време, тези две организации предоставят никак не-малки възможности за наше облагодетелстване, но ние ( политиците ни ) ... Не знаят ( или не желаят ) ... България да се възползва.

Все си мисля, че не бива да бягаме от сделки, само защото сме неспособни да се възползваме.
По-скоро подхода ни трябва да е - с мисъл към извличането на позитиви.
Не ме интересува колко е трудно... За т'ва тея мизерници, политиците ни, вземат толко кинти, и имат също толкова облаги.
Да го измислят... Д'ет се вика - "ЗА това им плащаме".
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Нико
Контакти:

Мнениеот Нико » 08 авг 2014 16:55

THE G.A.M.E написа:Ами аз от как се присъединихме към ЕС и НАТО мнението ми е, че хората ни взеха, щото ще имат някаква полза от нас.

Но в същото време, тези две организации предоставят никак не-малки възможности за наше облагодетелстване, но ние ( политиците ни ) ... Не знаят ( или не желаят ) ... България да се възползва.

Все си мисля, че не бива да бягаме от сделки, само защото сме неспособни да се възползваме.
По-скоро подхода ни трябва да е - с мисъл към извличането на позитиви.
Не ме интересува колко е трудно... За т'ва тея мизерници, политиците ни, вземат толко кинти, и имат също толкова облаги.
Да го измислят... Д'ет се вика - "ЗА това им плащаме".

Условията на тези сделки са такива ,че ние да няма как да се възползваме! Това нещо е подписано от "нашите" политици , които за това пък получиха големи лични ползи... Просто тези уроди ни продадоха. Не са виновни ЕС и НАТО в случая. Виновните сме само и единствено ние , защото позволяваме да се гаврят с нас тези национални предатели! Мача е свирен и сме в поза партер при това голи...

Върни се в “Свободна зона”