БФС ще иска по 6 българи титуляри в А група!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Re: БФС ще иска по 6 българи титуляри в А група!

Мнениеот MoNteSo » 05 авг 2014 19:01

Тук има един друг тънък момент от който после доста фенове и клубове ще изревете. Да речем, че се приеме това правило, Лудогорец в момента е единствения платежноспособен тим. Просто вместо да фърля пари за заплати на чужденци, ще събере елита от цялата А група и после както казах ще падне яко реване!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 05 авг 2014 19:09

За съжаление правилото няма да промени коренно ситуацията. Българските водещи отбори ще уреждат играчите с български паспорти и на терена ще са същите играчи ама с BG лична карта. Останалите отбори с по-скромни възможности така или иначе ползват предимно нашенци та за тях няма да има значение такава наредба.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Reckless

Мнениеот Reckless » 05 авг 2014 19:14

Има доста чернокожи, които са родени в България и имат български имена. Аз познавам поне петима. Те за какви се водят, след като говорите за другите държави ?
Също има и много бели българи, които са с турски, руски, френски...имена. Те не са ли българи ?

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 05 авг 2014 19:18

Reckless написа:Има доста чернокожи, които са родени в България и имат български имена. Аз познавам поне петима. Те за какви се водят, след като говорите за другите държави ?
Също има и много бели българи, които са с турски, руски, френски...имена. Те не са ли българи ?

Доколкото знам има ли съответното поданство.. отговаря на изискванията и е българин. Гледат се документите дет се вика.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 05 авг 2014 19:38

Betchualeng Arnaikem написа:
Reckless написа:Има доста чернокожи, които са родени в България и имат български имена. Аз познавам поне петима. Те за какви се водят, след като говорите за другите държави ?

Доколкото знам има ли съответното поданство.. отговаря на изискванията и е българин. Гледат се документите дет се вика.

От БФС, ако решат ще го направят да е живял 5 години в страната примерно, или 10, или 15.. не е такъв проблем да го измислят.

Потребителски аватар
Bate_Mitko
Контакти:

Мнениеот Bate_Mitko » 05 авг 2014 19:46

Tommi написа:
Bate_Mitko написа:
Tommi написа:
Bate_Mitko написа:Колкото до европейското законодателство, кажи ми как работи тогава това правило от години в Германия?

Бат Митко, сигурен ли си за това, което пишеш? Защото аз не съм много сигурен. В Германия има правило за броя на играчите извън ЕС, такова правило има и у нас.

Томи публикувах преди няколко дни една статия за" немският модел и има ли почва у нас" прочети я моля те , да напълно съм сигурен за това което пиша!
Ако не можеш да я намериш ще ти я копна тук ама след час , просто трябва да излезна!

Публикувал си я, ама май не си я разбрал. Става въпрос за изискване всеки клуб да има в състава си, а не задължително на терена, няколко locally produced players, или иначе казано играчи, които между 15 и 21 години са били картотекирани за поне 3 сезона в клуба. И няма изискване за тяхната националност.

Прав си , моя грешка става въпрос за бройката играчи с немски паспорт в клубът, а не на терена и това е свързано с лицензирането им!
При нас си знаем че всяко нещо ще се побългари, но от някъде трябва да се започне! Ние с Германия не можем да се мерим, чужденците които отиват да играят в тяхното първенство не са свободни агенти от плажовете! :) При нас за да има ефект мисля че това е добро решение,макар че бройката съм сигурен че ще се редуцира до 3-4 максимум!
Ако не можеш да подкрепяш любимият отбор когато губи, не го подкрепяй и когато печели!
Бъди толерантен, битката е долу на терена!
Само БОТЕВ ПЛОВДИВ !

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 05 авг 2014 19:58

Само да напомня:
Миналата сряда Партизан пристигна със 17 футболиста със сръбски имена. Изключението е Волков, чийто деди са дошли в Сърбия преди един век.

Мишок

Мнениеот Мишок » 05 авг 2014 20:01

Долно уйно написа:
batmanlevski написа:ами значи ги увеличават ,досега можеше да имаш 3-ма футболисти които не са българи или са извън евросъюза,а сега ги увеличават на 5

Здраво не си в час.
Относно предложението, то е добро и трябва да се отнася за футболисти родени в България, а не такива които са с наши паспорти. Водещите отбори като ги е страх, че ще станат по-слаби да вложат повече сили в школите си.
matrix написа:Хайде да не говорим за Германия бат Митко, че не мога да преброя колко натурализирани играчи имат в националния ;)

Ти правиш ли разлика между натурализиран и роден в самата държава?

Добър отговор!А фенчетата на разни отборчета,крепящи се само на чужденци вдигат голям рев,защо ли :o

Потребителски аватар
злато1234
Контакти:

Мнениеот злато1234 » 05 авг 2014 20:39

Във връзка с притесненията, че английските клубове предпочитат да купуват евтини чуждестранни играчи, вместо да развиват свои футболни школи, през 1999 г. Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство налага силно ограничен режим за издаване на работни визи на футболисти извън Европейския съюз.Кандидат за подобна виза трябва да докаже, че е взел участие в минимум 75% от официалните мачове на националния си отбор в предишните две години. Единственият друг начин е клубовете да докажат, че въпросният чуждестранен играч има огромен талант и би помогнал много за развитието на играта в Англия.
Това е добра идея, само, че национали едва ли ще идват в България. :)

мили

Мнениеот мили » 05 авг 2014 21:03

злато1234 написа:...
Това е добра идея, само, че национали едва ли ще идват в България. :)

Ще идват, как няма да идват.
Скоро беше дошъл един от Ирак, ама Лудогорец не го харесаха. :roll:
Не да идват, ами даже ги връщаме. :lol:
А може и от Афганистан, Индия, Занзибар... :)

Върни се в “Футбол - България”