Турне и предсезонна подготовка 2014

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Предсезонна подготовка 2014 (Юнайтед - Валенсия|12.08|21:30)

Мнениеот smoothc » 05 авг 2014 16:59

Честит първи трофей,дяволи!
Първият етап от плана на Вангелис завърши по възможно най-добрият начин,какво по-хубаво от това :)
За двубоят с Ливърпул могат да се коментират доста неща и детайли,но по-скоро реших да направя едно пост-резюме на всичко по-важно от турнира "Гинес къп".
Играта
1.Динамика 2.Движение без топка 3.Комбинативност 4.Гъвкавост 5.Колективност
Играчите
Своеобразен микс от промени,нагласи и поведение! Хубавите изненади като цяло бяха доста повече от разочарованията(имаше и такива в крайна сметка).
Основните акценти,които оставиха своя отпечатък върху настройката и характера на играта-дефанзивното звено и халфовата линия.Обективно погледнато за първи път от доста време,се наблюдаваха толкова добри взаимовръзки и игра със самочувствие в тези две звена!
Халфовата линия отново се превръща в т.нар движеща сила на отбора,като основният индикатор за всичко това са асистенциите и головете,които тя отбеляза.
Защитната формация-Най-силно впечатление ми направи борбеността и поведението,с които се действаше във всеки един двубой!
Всеки един играч отлично знаеше своите функции и отговорности-от Джони Евънс до Блекет.
Разбира се,имаше и известен брой грешки,но по-важното е също така,че постепенно комуникацията и взаимоотношенията между Давид Де Хея и хората пред него става все по-ясна и адекватна. Особено в снощният двубой срещу Ливърпул-този синхрон се наблюдава повече от ясно,което мен лично страшно много ме радва!
Самият факт,че 3/4 допуснати гола бяха от дузпи,също говори красноречиво за всичко това,което коментирам-за този прогрес и положителна промяна в защитното звено.Друг е въпросът вече,че тази значително висока честота на наказателни удари...трябва да се преустанови,т.е да се изследват и изкоренят причините,които довеждат до това.
Акценти и оценки
Де Хея-Срещу Ливърпул той изигра много добър двубой,най-вече като поведение и адекватност в отделните ситуации.
Изградените връзки между защитата и особено в пасовете назад към него,стават с едно сравнително спокойно поведение,действа се без излишно напрежение.На 2-3 пъти действа ала Мануел Нойер-при едно боксиране в наказателното поле и при едно бързо излизане и изчистване,с което предотврати по-опасни действия за нас.
Комуникацията и това непрекъснато говорене(което винаги съм коментирал) също започва да се наблюдава,което е още по-добра новина за всички нас.Единствената ми забележка(на този етап) е по отношение реакцията и действията при дузпите.
Липсва пъргавината и отскокливостта,с което косвено се забавя и времето за реакция.Самото хвърляне е доста лежерно,което го прави и страшно ненадежден при изпълнение на дузпи.
[offtopic][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BnD3zj6lzyY[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZFKnYn8umWc[/youtube]
Срещу Арсенал и на 1,36 са идентични спасявания,но не това е еталонът за хвърляне,а реакцията на 4,35.
Разбира се,тук е важно и самото изпълнение,но акцентът тук е върху самите действия/отскок/хвърляне.[/offtopic]
Фил Джоунс/Джони Евънс/Крис Смолинг-Нивото на всички беше много високо,определено.Но аз лично на много съм впечатлен от играта на Крис Смолинг,който във всеки един двубой изигра ключова роля за стабилността в отбраната.
Тук определено има прогрес,това е вън от съмнение.
Откритието в защитата:Младокът Тайлър Блекет,който показа хладнокръвие присъщо на ветеран.Единственият играч от защитата,който спази абсолютно детайлно поставените му задачи,много съм доволен от този младок! Единствено Дани Уелбек може да му бъде конкуренция в това отношение.
Дарън Флетчър:Каквото и да кажа за него ще е малко! Ключова роля и катализатор за взаимовръзките между защитата-халфовата линия и нападението.Да,той направи повече грешки(като пасове) от почти всички останали халфове,но борбеността и непрекъснатото му движение по терена,буквално компенсираха всичко това.Той показа на всички играчи-модела и пример за подражание,чрез своят огромен опит и отдаденост към клуба.Всеки един играч от Манчестър Юнайтед,трябва да има частица от "Дарън Флетчър",да се стреми и следва неговия пример!
Ашли Йънг-Най-приятната изненада на това турне.Този(като игра и поведение) Ашли Йънг,със сигурност има място в отбора,но най-важното от тук нататък,е да запази и надгради всичко това,което демонстрира до момента.
Един от голмайсторите и играчът с най-много асистенции на това турне,браво!
Уейн Рууни-Той показа нагледно,какво е да носиш отговорността и да помагаш на отбора във всеки един момент.
С представянето си на това турне,той доказа,че е готов за капитанската лента в Манчестър Юнайтед!
Положителни игри:Дани Уелбек,Антонио Валенсия,Андер Ерера,Хуан Мата
В развитие:Люк Шоу,Джеси Лингард
Критика и под въпрос:Нани,Клевърли,Кагава,Чичарито,Кийн,Джеймс,Заха,Амос
Важното е също така,че във всеки един двубой,Манчестър Юнайтед получи своя урок и нещо ново,върху което да надгради!
Сега следва етап II,който ще включва селектирането на резултатите и показателите на всеки един играч.Етапът на промени,обновяване и трансферни операции.
Поздравления за Вангелис и целият екип за прекрасно проведената предсезонна подготовка! :)

Потребителски аватар
Eric_Cantona
Контакти:

Мнениеот Eric_Cantona » 05 авг 2014 17:06

Alonso_Massa написа:
Tobacco написа:Не че нещо,ама:
Manchester United-54 418 636 likes

Liverpool- 21 764 512 likes :lol:

А от тези 54 милиона колко от тях са серионзи фенове като вас във форума и следят отбора? :) Погледнах от моите приятели кои са харесали страничката и мога да ти кажа, че над половината са или женски, дето са харесали страничката ей така, или някои, които гледат по 2 мача в година. Айде спирам, че не обичам така да пиша в чужд форум. И още веднъж честит трофей!

Ти си един от малкото фенове на Ливърпул който е добре дошъл тук :mrgreen:. Поне разбираш от майтап за разлика от доста твои съфорумници. :mrgreen:
[offtopic][wrapimg=]http://i.imgur.com/12qu710.png[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/novcCUX0wU6Ri/giphy.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Предсезонна подготовка 2014 (Юнайтед - Ливърпул|05.08|03:00)

Мнениеот smoothc » 05 авг 2014 17:30

MuFc1878 написа:Официално лятната приказка за Юнайтед приключи с трофей :) Сега всеки ще разбере как е минал 5-те изпити при Ван Гаал!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dzsvbRROBCk[/youtube]

0,25-Уникален пас на Андер,точно това липсваше толкова време в халфовата линия! Любимите ми "разсичащи" пасове в дълбочина.
Асистенцията на Чичарито обаче беше доста необичайна,а вече завършващият удар на Рууни си беше майсторско изпълнение.
Гол 2-Добър поглед на Клевърли,още по-добро овладяване и действие на Шоу,а вече движението на Мата и удара(без да гледа към вратата)...са просто негова запазана марка.
Гол 3-От паса на Смолинг до завършващия удар на Лингард...просто красота! Уникални комбинации и действия на контра атака :)

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 05 авг 2014 18:45

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IqHSuWktTuw#t=115[/youtube]

На линия
Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 05 авг 2014 18:59

Между другото, чак сега видях, че нямаше дузпа за Ливърпуул. По-късно в мача пък съдията пък не им свири дузпа, така че нито ние, нито те са ощетени.
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 05 авг 2014 19:03

vasilnv написа:Между другото, чак сега видях, че нямаше дузпа за Ливърпуул. По-късно в мача пък съдията пък не им свири дузпа, така че нито ние, нито те са ощетени.

Според мен си има дузпа, нацелва му крака :?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8vMIZJT8nC8[/youtube]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 05 авг 2014 19:12

Нека бъдем обективни!
Нарушението на Джоунс е абсолютна дузпа,това на Андер Ерера срещу Стърлинг-също е 100% :)

На линия
Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 05 авг 2014 19:19

Имаше едно повторение, на което се вижда как Джоунс играе с топката. Ама не съм сигурен, може и да не съм видял или преценил правилно.
Ситуацията, когато Ерера(ако не се лъжа) преспъна играч на Ливърпуул, е кристална дузпа. Чак се учудих, че съдията не я свири. Според мен второто полувреме играхме чудесно.
Трябва и да отличим Де Хея. На няколко пъти ни спаси през първото полувреме, а и през второто. Според мен, това, което ни трябва в момента е дефанзивен халф. Но и да не вземем, Флетчър се представя на доста добро ниво, поне в контролите.
Очаквам да ни напуснат Нани и Фелайни, а за Заха не съм сигурен, предполагам, че ЛвГ ще му даде шанс през сезона.
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
Eric_Cantona
Контакти:

Мнениеот Eric_Cantona » 05 авг 2014 19:48

Изображение
[offtopic][wrapimg=]http://i.imgur.com/12qu710.png[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/novcCUX0wU6Ri/giphy.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 05 авг 2014 19:57

Eric_Cantona написа:Изображение

Съперниците също бяха доста различни :) Играта също няма смисъл да се споменава. Обаче всички трябва да забравим, защото започва Висшата лига, а там място за експерименти вече няма. Борба за всяка една точка и никакво отстъпление. Не мисля, че Флетч може да издържи цял сезон. Карик не се знае в каква кондиция ще е. Трябва още класа в центъра!

Ще се радвам, ако играчи като Блакет, Лингард, М.Кийн, Уилсън, Пауъл, Джеймс намерят място в състава на Луис ван Гаал! Да няма сигурни 11 титуляра, а да имаме стабилна група от поне 20-25 човека. Именно класата на "резервите" правят разликата с останалите.

Manchester United made around £8million from their two-week pre-season tour of the US.

Добри парици :twisted:

[wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/BuQoosXIgAApkZs.jpg[/wrapimg]

Върни се в “Манчестър Ю”