Какво е снукър и има ли почва у нас ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Ticha
Контакти:

Re: Какво е снукър и има ли почва у нас ?

Мнениеот Ticha » 26 ное 2009 13:59

Ето топ 16 от ранглистата в момента:
1. Ronnie O'Sullivan
2. Stephen Maguire
3. Shaun Murphy
4. John Higgins
5. Allister Carter
6. Ryan Day
7. Mark Selby
8. Marco Fu
9. Neil Robertson
10. Stephen Hendry
11. Mark Allen
12. Joe Perry
13. Ding Junhui
14. Peter Ebdon
15. Mark Williams
16. Mark King

Потребителски аватар
redrOck
Контакти:

Мнениеот redrOck » 26 ное 2009 14:25

и аз съм фен на снукъра, любимия ми играч е Рони О'Съливан :) 8-)

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 26 ное 2009 14:31

Аз съм за Хендри, ама нещо в последните години никаква радост :(
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
SkArY_9
Golf Fan
Контакти:

Мнениеот SkArY_9 » 26 ное 2009 14:36

Тема за снукър :P :P
Да, има почва у нас, всяка седмица има турнири по снукър в Стара Загора, а и не само снукър и билярд, аз мисля да се пусна скоро в някой турнир, но по билярд, защото го практикувам всяка седмица, а и имам нужните работи ;)

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 26 ное 2009 15:24

Всички около мен са страшно зарибени на тема снукър. Лично аз, съм играл малко билярд но така и не ми хареса. Знам,че о'съливан е легендата в тази игра и е любимеца на феновете, което се вижда и от тази тема ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 26 ное 2009 15:50

Любимците ми са Рони О`Съливан, Питър Ебдън и Али Картър :) Снукара е скъп спорт, в които трябва да се наливат пари, да се тарсат млади таланти и най-важното да се популяризира спорта..... Като цяло обаче в България никoй не го грее за спорта.... По комунистическо време всичко беше безплатно, залите бяха пълни, стадионите също и бяхме СИЛА на олимпийски, световни и европейски първенства...Тогава спорта се е развивал ! Далеч съм от мисълта, че н ещата бяха уредени на 100% и тогава се живееше най-добре.... Но, факт е, че сега спорта е в една меко казано КРИЗА..... И затова е виновна държавата според мен....Неможе за цял квартал от 20 000 човека да е направено едно футболно игрище и една циментова площадка за някаква спортна дейсност....Звучи някак си нелогично.... Ако тръгне човек да тренира, то в повечете случаи излиза скъпичко....Ще дам пример: Играех преди (и сега играя с колеги за удоволствие) тенис на корт.... Сина ми е фен на този спорт и иска да тренира...Хубаво, записах го и там ми предложиха 2 варианта: единият- да се учи в група с други деца 10 пъти месечно по 1 час за 60 лв на месец и втори- индивидуално занимание с треньора- 1 час, когато е свободно детето на цена 30 ЛЕВА !!!!!!! Е, как мои мили сънародници искаме да имаме спорт.....Ако детето ми иска да се занимава по-задълбочено със спорта нали трябва да му се обръща повечко внимание следователно да играе сам с треньор.... За да тренира трябва да ходи МИН 3-4 пъти в седмицата. Това значи, че за месеца трябва да отиде мин. 12 пъти и след проста сметка стигаме до извода, че за 1 месец аз трябва да подсигура НАЙ-МАЛКО 360 лева !!! За какво говорим ? :shock: :shock: :shock: Колкото и с прилични доходи да е човек, 360 лева само за тренировки според мен са много....Ами нали и 2 ракети трябва (2х 70лв) да му се вземат, накитници (20лв) и т.н..... И те станаха мин 550 лева....Е, после 1 година примерно няма да му взимам ракети, но..... Та си мисля, че по този начин трудно ще имаме КЛАСНИ спортисти независимо в кой спорт... Григор Димитров и Цветана Пиронкова са добри млади спортисти. Родителите им са се занимавали с треньорска дейност и разбират, положили са им основата и са достигнали някакво ниво.... Аз колкото и да му обяснявам на детето си, немога да му обянса нещата така, както може 1 ТРЕНЬОР.... За всичко се плаща, от всичко се пълнат джобовете......Пускат се рекламите по телевизията с Бербатов, събират се пари от ДАНОН и за момент всичко е ОК, но със събраните пари няма да се направят 1 000 площадки в цяла БГ.... Държавата трябва да удари по едно рамо на спортните клубове и да може пак да се хвалим и да сме горди, че сме сред първенците по отличия на международни състезания !!! :)

fena_1912
Контакти:

Мнениеот fena_1912 » 26 ное 2009 17:36

Тая неделя играх снукър.Много добър спорт попринцип съм фен на Ракетата,Стивън Лий и Джон Хигинс.В Пловдив има най-много маси за снукър в България,като тук се намира и най-модерната снукър маса у нас в Клуб 147.Шампион на снукър е Симеон Райков, той е от Пловдив и е футболист в Спартак Пловдив играл е и в Сливен и Локомотив Пловдив.Определено Пловдив е център на снукъра в България.

http://http.www.blitz.bg/sport/article/23671

http://sport.plovdiv24.com/112896.html

снимки и от най-модерната снукър маса:

http://www.plovdiv24.com/pic/3038/1.html

Върни се в “Други спортове”