Край Ново село изровиха гроб на племето Беси

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Thunderheart
Контакти:

Re: Край Ново село изровиха гроб на племето Беси

Мнениеот Thunderheart » 01 авг 2014 21:47

гражданин от село написа:Абе,Филибето нали беше основан от Фичо Македонски,че и паметник има.Какви беси и траки,най-много да са били в околните села,паланки и пастирски навеси.

"Фичо" е завоевател на Пловдив, а не основател ;)

А това, че някой кмет-идиот му е вдигнал паметник е съвсем друг въпрос.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 01 авг 2014 21:48

гражданин от село написа:Абе,Филибето нали беше основан от Фичо Македонски,че и паметник има.Какви беси и траки,най-много да са били в околните села,паланки и пастирски навеси. :lol:

Дано не си от Пловдив наистина, че с такова "твърдение" титлата ни за "най-стар европейски" град отива "на кино"... Остава сега да кажеш, че стените на Небеттепе са ги направили ИЗВЪНЗЕМНИТЕ и в следващите хиляда години (т.е. до идването на Македонски) на това място никой не е живял!

Thunderheart
На тази карта пише "Бесика" точно върху района, който бях споменал още преди да я постнеш, а именно на юг от Филипополис - тоест, Родопите.

Е и? Още не мога да разбера накъде биеш, а и май никой от четящите темата, щото все някой щеше да се включи.

Около, на юг, на север, изток или запад от Пловдив... без значение - ПИШЕ ЛИ ДО ПЛОВДИВ БЕСИКА или не?! :) Стига си се "гънал"... На едно ДА или НЕ сме оттова да продължим, а ти се чудиш какво да напишеш!!! :) :) :)
Изображение

Thunderheart
Контакти:

Мнениеот Thunderheart » 01 авг 2014 21:57

plovdivram написа:На едно ДА или НЕ сме оттова да продължим, а ти се чудиш какво да напишеш!!! :) :) :)

"Да", "не", "около", "в близост", "под"... Вижда се, че е ИЗВЪН Пловдив, нямам шублер да меря колко точно е извън. Вече 4-та страница пишем, а ти още изпитваш затруднение да си изложиш тезата :lol: Вече се съмнявам, че изобщо имаш такава и обмислям сериозно възможността(поне за днес) да се оттегля от спора, който дори не знам за какво е и очевидно не води наникъде.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 01 авг 2014 22:02

Thunderheart написа:
plovdivram написа:На едно ДА или НЕ сме оттова да продължим, а ти се чудиш какво да напишеш!!! :) :) :)

"Да", "не", "около", "в близост", "под"... Вижда се, че е ИЗВЪН Пловдив, нямам шублер да меря колко точно е извън. Вече 4-та страница пишем, а ти още изпитваш затруднение да си изложиш тезата :lol: Вече се съмнявам, че изобщо имаш такава и обмислям сериозно възможността(поне за днес) да се оттегля от спора, който дори не знам за какво е и очевидно не води наникъде.

Ха- ха.... абе не те питам за мястото, а дали пише ДО Пловдив БЕСИКА?! Толкова ли е трудно да кажеш "ДА, ВИЖДАМ, ЧЕ ПИШЕ БЕСИКА!!!" или "НЕ! НЕ ПИШЕ ТАКОВА НЕЩО!".... Като дадеш един от тези отговори ще ти кажа и защо толкова настоявам да съм сигурен, че СИ ВИДЯЛ, ЧЕ ТАМ ПИШЕ "БЕСИКА", а не нещо друго!
Изображение

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 01 авг 2014 22:02

Не съм от Пловдив,ама вие май не разбирате от ирония(не към вас,разбира се),А ние до Булбанк си имаме паметник на Алиса Софиянска. :)

Thunderheart
Контакти:

Мнениеот Thunderheart » 01 авг 2014 22:05

plovdivram написа:
Thunderheart написа:

Ха- ха.... абе не те питам за мястото, а дали пише ДО Пловдив БЕСИКА?! Толкова ли е трудно да кажеш "ДА, ВИЖДАМ, ЧЕ ПИШЕ БЕСИКА!!!" или "НЕ! НЕ ПИШЕ ТАКОВА НЕЩО!".... Като дадеш един от тези отговори ще ти кажа и защо толкова настоявам да съм сигурен, че СИ ВИДЯЛ, ЧЕ ТАМ ПИШЕ "БЕСИКА", а не нещо друго!

Очевидно ДА, пише Бесика в близост до Пловдив. Мисля, че го казах найсе пъти. И?

uppercut
Контакти:

Мнениеот uppercut » 01 авг 2014 22:06

Темата е пусната за провокация :idea: .......всички историци са на едно мнение за бесите ;) не виждам защо спорите с хора които умишлено крият годината на създаването си само и само да са най стария клуб :mrgreen: .......крадена емблема ,крадено име бултрас знака 12 също е крадено .......какво ти разбират те от история ? преди това изобщо не са чували за бесите ...... спряха им кранчето и стюардите им тръгнаха да охраняват Лудогорец :mrgreen:
BULTRA-100 написа : Твърдо зад Н.Бареков който обича Ботев трябва да го подкрепи !
forever1912 написа : Vsi4ki vzimat pari, nqma mqsto za ugrizeniq.
Лудата банда написа : И помнете - Ботев шампион = Бареков ББЦ номер 28

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 01 авг 2014 22:13

Thunderheart написа:
plovdivram написа:
Thunderheart написа:

Очевидно ДА, пише Бесика в близост до Пловдив. Мисля, че го казах найсе пъти. И?

ЕЕЕЕЕЕЕ!!!! :) 'що трябваше толкова постове да изпишем, за да напишеш с думи това, което да покаже, че със СИГУРНОСТ си видял, че там пише БЕСИКА?!
Настоявах толкова много не за друго, а за да съм сигурен, че вече сте наясно, че това БЕСИКА не е ИЗМИСЛЕНО от нечии "болни мозъци", а си е РЕАЛНО СВЪРЗАНО С МЕСТНАТА ИСТОРИЯ... пъ' вие си я наричайте "Джесика" като искате!!!

Толкова, за сега - за БЕСИКА!!! Сега за ТРИХЪЛМИЕТО!!! Нали много настояваше да говорим за него... Та!!! Според теб Трихълмието каква роля е играело в античния Пловдив?! Ако ти нямаш представа - кажи, за да не губим време... тогава аз ще ти кажа каква е моята представа?! Важно е да минем и през това, за да продължим по-нататък!
Изображение

Thunderheart
Контакти:

Мнениеот Thunderheart » 01 авг 2014 22:25

plovdivram написа:Настоявах толкова много не за друго, а за да съм сигурен, че вече сте наясно, че това БЕСИКА не е ИЗМИСЛЕНО от нечии "болни мозъци", а си е РЕАЛНО СВЪРЗАНО С МЕСТНАТА ИСТОРИЯ...

:shock:

Ти сериозен ли си или нещо се бъзикаш с аудиторията? Кой и кога е твърдял, че такова нещо като "Бесика" не било съществувало и че някой мЪкедонист от Лаута го е измислил???

Ти някакъв майтап си правиш. Досега разговорите с теб никога, до нищо не са водили и сега пак сглупих да повярвам, че тоя път ще е различно и ще кажеш нещо смислено, а то кво - четири страници, за да чуем мъдрото "Бесика не сме го измислили ние..." :shock: А съвсем отделен въпрос е, че "местната история", или поне древната такава и "Локомотив" нямат нищо общо!

Трихълмието. Било е укрепено селище, наречено от траките Евмолпия (Сладкозвучен, на името на митичния тракийски герой, цар и певец).

През 342 г. пр. н. е. Филип II завладява селището и го кръщава Филипополис (град на Филип). Македонското управление трае около половин век. След смъртта на Александър, син на Филип II, траките и по-точно одрисите(а НЕ бесите!!!) и техния цар Сеутес III вдигат въстание и възстановяват тракийското царство.

Друго?

Рам, нали знаеш, че не съм на изпит? Наистина за ПОСЛЕДЕН път за днес те питам дали имаш нещо КОНКРЕТНО да казваш, или ако не, да ставам, че взе да ми писва от едно и също.
Последна промяна от Thunderheart на 01 авг 2014 22:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 01 авг 2014 22:38

Thunderheart написа:
plovdivram написа:Настоявах толкова много не за друго, а за да съм сигурен, че вече сте наясно, че това БЕСИКА не е ИЗМИСЛЕНО от нечии "болни мозъци", а си е РЕАЛНО СВЪРЗАНО С МЕСТНАТА ИСТОРИЯ...

:shock:

Ти сериозен ли си или нещо се бъзикаш с аудиторията? Кой и кога е твърдял, че такова нещо като "Бесика" не било съществувало и че някой мЪкедонист от Лаута го е измислил???

Ти някакъв майтап си правиш. Досега разговорите с теб никога, до нищо не са водили и сега пак сглупих да повярвам, че тоя път ще е различно и ще кажеш нещо смислено, а то кво - четири страници, за да чуем мъдрото "Бесика не сме го измислили ние..." :shock: А съвсем отделен въпрос е, че "местната история", или поне древната такава и "Локомотив" нямат нищо общо!

Трихълмието. Било е укрепено селище, наречено от траките Евмолпия (Сладкозвучен, на името на митичния тракийски герой, цар и певец).

През 342 г. пр. н. е. Филип II завладява селището и го кръщава Филипополис (град на Филип). Македонското управление трае около половин век. След смъртта на Александър, син на Филип II, траките и по-точно одрисите(а НЕ бесите!!!) и техния цар Сеутес III вдигат въстание и възстановяват тракийското царство.

Друго?

Рам, нали знаеш, че не съм на изпит? Наистина за ПОСЛЕДЕН път за днес те питам дали имаш нещо КОНКРЕТНО да казваш, или ако не, да ставам, че взе да ми писва от едно и също.

Не става въпрос дали си на изпит или не, а за това, че ПРАВИШ някакви ТВЪРДЕНИЯ, а досега НЕ СИ ДАЛ НИТО ЕДИН ИЗТОЧНИК, който ДА Е В ПОДКРЕПА на твърдението ти, че ПЛОВДИВ НЕ Е БИЛ БЕСКИ ГРАД!!! В крайна сметка и аз съм един "сервитьор", но поне си правя труда да ЧЕТА и да се ИНТЕРЕСУВАМ от историята на града ни!!!

Сега... конкретно!!!
Точно така, УКРЕПЕНАТА част на трихълмието е най-старата такава (укрепена) в границите на днешния град!!! Ако трябва да се вярва на хората, които са я изследвали още от преди Освобождението ни... то там са открити следи от дворец и олтари.... което ще рече, че поне 'щом се отнася до онези разбирания за нещата, то това ЛОГИЧНО е била ПЪРВИЧНАТА административна част на града.... все пак, 'щом е била ОГРАДЕНА, значи, че там е имало нещо, което трябва да се пази от нашественици... Нали?!
Последна промяна от plovdivram на 01 авг 2014 22:39, променено общо 1 път.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”