Red Warrior написа:vaskonti написа:Red Warrior написа:vaskonti написа:GOLEADOR написа:Venko123 написа:Апата не е десен бек. За Венци Василев също не съм напълно сигурен, че е бек.
Ние в момента истински десен бек, който да се включва в атаките, да дублира крилата и тем подобни нямаме...А това е нещо доста важно в днешния футбол.
Бековете не бяха особено важни едно време - 80те и 90те...
Лудогорец защо не играят с Терзиев или Моци като бекове, ами си търсят истински такива, като Кайсара и Ангуло?
Като имаш пари търсиш най-доброто и купуваш.Като нямаш караш на свободни агенти и запушваш дупките с каквото имаш.Миналият сезон Младенов направи НАЙ-ДОБРАТА защита в А група. Без да даде нито лев за селекция.сега е на път да стори същото.За това са и тези напъни срещу Младенов.Защото след време няма да има как да се спре ЦСКА.Сега е момента.Отмине ли,не се знае до къде може да стигне ЦСКА.И нищо чудно догодина ЦСКА да се бори за влизане в групите на ШЛ.
Е какво, няма бекове свободни агенти, та за това се напълнихме с централни защитници?
Ами представи си, че има, но нищо не става от тях и сме решили да караме с наличния ресурс от играчи. Като се взимат играчи - защо се взимат толкова много. Като не се взимат - защо не се взимат. Няма угодия.
Да не ми казваш, че всички, които сме взели до момента стават? Аз по принцип нямам проблем с това, че взехме 13 човека. Имам проблем с това, че допуснахме да си тръгнат толкова, при това все ключови. А най-големият ми проблем е фактът, че имахме точно два типични бека и ги освободихме ей така. И сега си имаме 8 централни защитници - верно, 1-2 от тях имат опит и като бекове.
И кой е виновен, че са напуснали толкова футболисти? И изобщо има ли виновник, или моментното ни състояние е такова? Не вярвам Стойчо да не иска типични бекове, които да дублират фланга, но не ми се вярва да има много свободни класни агенти на пазара. Според мен всичко оптимално в тази ситуация, която е ЦСКА е било сторено. Снощи късно вечерта слушах Стойчо, че 50 футболиста са му били отказали да дойдат в ЦСКА. 50
Кой обяви за ненужни единствените ни два бека? Томов ли? Колко шансове се дадоха на Здравко Илиев? Поне един има ли? Не, че той е най-добрия бек на тоя свят, но в Берое се справяше прилично и в защита и особено в нападение. Да ти кажа ли какъв му беше проблемът? Елементарно - Апостол, който както и да го гледаме, не става за бек. Не, че става и за централен защитник, но все пак това му е обичайния пост. Въобще, няма как да ме убедиш, че пазара е пълен с централни защитници свободни агенти, докато бекове нямало. В крайна сметка да ти припомням ли мнението на един наистина разбиращ човек, че който не става за друго, става бек.
Състоянието на клуба ми е ясно какво е, отчитам го. Аз не искам от Стойчо да вземе Кейсара. Очаквам обаче на дадения пост да си играе съответния човек, пък бил той Здравко Илиев или Ереро, а не да се преквалифицират хора, които и без това са си дупки, като Апостол, примерно. Очаквам и да съобразява елементарни неща, като например, че няма как да ти върже с милион центрирания срещу защита, висока над 190см. Искам да кажа, че тези неща нямат пряка връзка със състоянието на клуба. Не може очевадни и крайно елементарни тактически и селекционни грешки да се оправдават с тежкото състояние на клуба. Яд ме е на Стойчо защото в един момент демонстрира наистина добри треньорски умения, а в следващия прави фрапиращи грешки, които оправдава с "международното положение" - ето това ме ядосва най-много в него.