doktora25 написа:Bate_Mitko написа:doktora25 написа:И все пак какво мислите за формат пролет-есен?
Според мен, това е невъзможно! Кога ще приключва първенството, декември ли? Кога нашите отбори ще се включват в ЕКТ, или няма да участваме? Просто не ми се връзват нещата някак! Кажи как го мислиш за да има какво да коментираме!
Календарът ще е горе-долу същият, сезонът ще започва в края на февруари, ще има кратка лятна пауза и ще продължава от юли до декември. Който стане шампион през декември ще се включва в ЕКТ от предстоящото лято. Преходът ще стане плавен с един по-дълъг сезон от 3 части (евентуално с пропускане на 1 година участие в турнирите ако няма друг начин). В началото на темата се аргументирах. Предимствата са голямата селекция, въпросът с лицензирането, финансирането, всичко това да се решава през дългата зимна пауза, а през лятото да има само 2 седмици море, още толкова тренировки и 1-2 контроли. Идеята е преди най-важните мачове отборите да са максимално сработени, да не се правят почти никакви корекции и трансфери.
Точно за това си мисля, че е трудно да се осъществи, просто трябва да има една нулева година откъм футбол и в ЕКТ и в нашият шампионат!
Сега първенството свършва в краят на май, а какво трябва да правят отборите до краят на февруари когато ще започне евентуално новото първенство по новият формат пролет-есен? Сложно е, това са играчи които имат договори и трябва да им се плащат заплати, а една година трябва да не играят никъде! Просто не виждам как може да се завъртят нещата, иначе идеята не е лоша, така отборите ще са в по-добра форма за ЕКТ, определено!