Финансово неграмотни роби на капитализма

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Re: Финансово неграмотни роби на капитализма

Мнениеот Foreigner » 26 юли 2014 13:26

South_Park написа:Живееш в 21 век. Мислиш си, че живееш в съвременно общество, в един модерен свят с уредена (или не дотам) социална политика; че имаш социални придобивки; плащаш си осигуровки с надеждата, че някога ще имаш пенсия, заслужена почивка и охолен живот.

Ти мислиш, че живееш в една съвременна и работеща система, наречена Капитализъм…

ТИ грешиш. ТИ живееш в робство. ТИ СИ ЕДИН РОБ.

Съвременните роби се принудени да работят безспирно да края на живота си и умират бедни. Това се реализира с помоща на някои скрити механизми. Ето някои основни:

1. Псевдо-необходими стоки

2. Кредитна система

3. Заплащане

4. Образование

ДЪЛГ, който постоянно виси над главата на съвременния роб, много добре го стимулира към работа дори и за минимално заплащане.

Много подобни роби има по света, не само в България, но това си е техен избор, кофти но все пак избор.
За съжаление при комунизма нямахме избор - всички бяхме роби (освен "избраните" робовладелци)
За радост при капитализма имаш избор:
1. Не купуваш "робски" стоки.
2. Не взимаш "робски" заеми за да си купиш "робски" стоки.
3. Не работиш за робовладелци.
4. Самообразоваш се.
Дълг? От теб си зависи. ;)
...

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 26 юли 2014 13:35

Финансово безработни по-скоро! Неграмотни още не сме, да се пукат душманите!

Бойко който избере, ще е най-големият малоумник за мен-то не бяха подслушвания, магистрали и все другите правителства му виновни! :lol: :mrgreen: Пълен идиот е тоя бе, как може да го избирате? :mrgreen:
По-добре Азис да избереме, отколкото бат Бойко или онзи фалирал телевизионер- Ники Бареков, поне като ни е гадно на душите, ще си пускаме новите му хитове за успокоение.. :)

Газпром нема да дойде, ако затова мислите да гласувате- Русия не им разрешава да изнасят кинтите зад граница. :)

Аз викам пак да не гласувам, не са го заслужили все още! :P
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

love_hurtz
Контакти:

Мнениеот love_hurtz » 26 юли 2014 13:44

Поредния плач на мързеливата рая. Като искате да сте уважавани, трябва да се развивате всекидневно и да имате усета да е в правилната област. Като 99.99% от хората могат да вършат работата ви нормално да не сте високо платен. Аз не уважавам никого, докато не се докаже пред мене. Така, че стига плач, плач и вземете нещо напревете да се развиете.

Ето ви и решение, може да се образовате и безплатно. Мога да ви изреда поне още 3-4 сайта.
https://www.ted.com/
https://www.coursera.org/

При вас който и да дойде на власт ще сте на дъното, онзи ми пише да си ловя риба и т.н. Да не съм 700 година бе аграр, тука интелектуалното ниво е толкова ниско, че се плаша ! Всеки на думи ще си лови риба и т.н, ми ходи стани един овчар горе в Рила да видиш дали е лесно и как се храни семейство с това.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 26 юли 2014 14:13

South_Park написа:ТИ си един съвременен роб и сега ще ти кажа защо е така.

Съвременните роби се принудени да работят безспирно да края на живота си и умират бедни. Това се реализира с помоща на някои скрити механизми. Ето някои основни:

1. Псевдо-необходими стоки

Първият механизм за скрито принуждаване на съвременните роби към постоянна работа е създаването на изкуствена нужда за псевдо-необходимите стоки. Това става с елементарни средства като рекламата, пиара и разполагането на определени стоки в точните места по щандовете в магазина. Съвременният роб е въвлечен в безкрайна надпревара с останалите роби за „хитове на сезона / годината / технологията”. Той постоянно иска да има, да има, да има, и затова е принуден постояно да работи, да работи, да работи…

Знаех си, че това ще е някакъв тъпизъм, но тази част ми надмина всички очаквания: "Създават ни някакви изкуствени нужди за псевдо-необходими стоки чрез рекламата, пиара и разполагането на определени стоки в точните места по щандовете в магазина." И по този начин ни превръщали в рая.
Що за идиот може да измисли подобна глупост. :shock:

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 26 юли 2014 15:50

Балкански Орел написа:
badboy95 написа:Системата е много скапана, ама дори и да сме в анархична система, пак трябва да работиш, за да си изкарваш яденето, иначе откъде ще ядеш и пиеш, сигурно Господ ще хвърля храна на "свободните"? :? :lol:

Който може ще си хваща животни, който не може ще си сее и ще лови рибка кво ?
Ти да не мислиш, че храната идва само от Лидъл и компания.

Добре, това не е ли пак работа, приятел? Да ловуваш, да сееш, да жънеш, да преработваш, да готвиш, да строиш подслон, да си чистиш мръсното, всичко това си е труд и то доста стабилен. Отделно, научното развитие не е същината на проблема, човешкото развитие е в застой, душевните му ценности не се променят към добро, а към лошо. Смяна на системата не трябва да означава връщане към първичното, развитие винаги трябва да има, но да води до положителни неща.
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
модерабе

Мнениеот модерабе » 26 юли 2014 16:09

South_Park написа:
Балкански Орел написа:
doktora25 написа:Казвал съм го и друг път: капитализмът е една система в която за да спечели някой, поне четирима трябва да загубят. Познайте ние в момента от кои сме. По-лошото е, че все още много от нас доброволно търпят това. Доброволно търпят ролята, която нашите "западни приятели" отдавна са ни я отредили и чрез пропаганда, медии и сатанински организации като МВФ контролират да не кривнем от пътя. Всичко в статията е абсолютно вярно.

Хората са прости и не го осъзнават (говоря за голяма част), не са прости в буквалния смисъл, те са осакатени духовно ! Те нямат воля, не знаят какво е свобода.Такива като нас са принудени да живеят по тази система без право на глас, така е било от както човек се е родил.За това аз писах още когато станаха случаите с банките-к*р за банките !
Демокрация ? Кой ми я натрапва тази система ? От къде на къде аз трябва да й робувам ? Полиция, политици, корпорации, банки, пари, заеми, мизерия, тиня, мърша, тъга...
Най важното демокрацията е:
Да ти дадат право да пискаш и недоволстваш пред прозореца на президента и да мислиш, че имаш някакъв глас.Всъщност нямаш.Всъщност идват ченгетата и те прибират.Същите тези ченгета, които работят работа която не харесват за да дадат вечеря на детето си.Ама за кво ли ги пиша тези неща, като само слепците не ги виждат.

Единственият начин малко по малко да се оправим е , когато всички се обединият и никой да не иска да продава трудът си , дори и за най-елементарната работа за под 600 лв на месец.
Но това никога няма да стане , тъй като българинът е индивидуалист и е прекалено страхлив , готов е да бачка като вол дори и за 300 лв ,от страх да не умре от глад.
Мога да гарантирам на всички , че е много по-добре да НЕ работите скапана работа и да стоите гладни (лично аз съм карал 15 дни на хляб и вода) , отколкото да се заробвате.
Дори и сега при над 500 лв дългове ,не се хванах на каква да е работа , а отхвърлих 9 кочиноподобни робоплантации, сегашната ми работа не е високоплатена , но е важното че там ме уважават и се чувствам добре 8-)

Иди с това уважение до някой произволен магазин,да видиш какво ще получиш срещу него.Бас държа че ще е само един среден пръст.

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 26 юли 2014 16:52

Майната ти 8-)
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

mirodes
Контакти:

Мнениеот mirodes » 26 юли 2014 17:07

Тези дето плюете капитализма-живели ли сте през комунизма?Аз съм роден 1975г и поживях някоя и друга годинка през комунизма.Мога да ви кажа,че сегашният живот в България е в пъти по-добър от тогавашният.В магазините нямаше стоки от първа необходимост,а за да се доредиш до дефицитна стока трябваше магазинера да ти е познат.Имах един съсед магазинер и той беше като бог-всички му се мазнеха.За покупка пък на хубави електроуреди и дума не можеше да става.Имаше някакви скапани руски телевизори,които струваха по 2 средни месечни заплати,а като пуснаха за първи път телевизори"Велико Търново"хората щяха да се избият за тях,защото имаха японски кинескопи.Единствено в"Кореком" имаше що-годе свестни стоки,но там се пазаруваше само с долари.А пък беше забранено да се купуват долари.Долари имаха само комунистите работели в Либия или международните шофьори.За съветски коли"Лада" и "Москвич" се чакаше по 10 години.Имаше само две програми по телевизията и даваха основно съветски филми,а в петък задължително излъчваха новините на съветската телевизия вместо българската.

love_hurtz
Контакти:

Мнениеот love_hurtz » 26 юли 2014 17:44

mirodes написа:Тези дето плюете капитализма-живели ли сте през комунизма?Аз съм роден 1975г и поживях някоя и друга годинка през комунизма.Мога да ви кажа,че сегашният живот в България е в пъти по-добър от тогавашният.В магазините нямаше стоки от първа необходимост,а за да се доредиш до дефицитна стока трябваше магазинера да ти е познат.Имах един съсед магазинер и той беше като бог-всички му се мазнеха.За покупка пък на хубави електроуреди и дума не можеше да става.Имаше някакви скапани руски телевизори,които струваха по 2 средни месечни заплати,а като пуснаха за първи път телевизори"Велико Търново"хората щяха да се избият за тях,защото имаха японски кинескопи.Единствено в"Кореком" имаше що-годе свестни стоки,но там се пазаруваше само с долари.А пък беше забранено да се купуват долари.Долари имаха само комунистите работели в Либия или международните шофьори.За съветски коли"Лада" и "Москвич" се чакаше по 10 години.Имаше само две програми по телевизията и даваха основно съветски филми,а в петък задължително излъчваха новините на съветската телевизия вместо българската.

На всеки здравомислещ е ясно, че сега е по-добре. Но за да ти е добре трябва да се трудиш, не да стоиш и да си бъркаш в дупето по цял ден. Аз 87 година роден и съм си предоволен сега.

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 26 юли 2014 18:49

Поредна малоумна тема в тоя стил. Не ви ли писна да търсите пишка под кравата?
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Върни се в “Свободна зона”