Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Re: Борисов: Ако нямам 121 депутата, оставям ви пак на ДПС и БСП

Мнениеот Pichichi » 23 юли 2014 11:49

Абсолютно изказване на комунист е това!!!
Мога да управлявам само ако аз съм премиер, всички ме слушат, гледат ме в очите с влажен поглед и не ми развалят настроението.
Така ми звучи на мен!!!
Ало нали е демокрация бе трябва да търсите решения а не да се правите на "генерали"!!!
Намалете депутатите на 99 общо а не да ми вика задължително аз трябва да имам 121 депутата!
Намалете държавната администрация наполовина, намалете раздутия брой служители в полиция и армия ама не бичкийте
дато вършат мръсната работа а стоящите на топло в канцеларии които се ползват също с привилегиите на бичкиите!
Резнете им малко привилегиите на горните!!! Защо да не се пенсионират с 5 г. по-късно защо 98%-та от пенсионираните
военни и полицаи работят и след като се пенсионират не е ли това знак че рано им връчвате многото кинти наведнъж!!!
Намалете си заплатите г-да депутати и министри, върнете всички бонуси които сте взимали последните 15 г.!

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 23 юли 2014 11:50

RedeviL написа:
BRF написа:
RedeviL написа:
BRF написа:
foetuss написа:Когато ни управляваха ГЕРБ положението беше много по зле от сегашното. Въобще, ако се правят тези парарлели кой е по голямото зло дали ДПС и БСП или ГЕРБ, без съмнение това бяха ГЕРБ.
Ако РБ направят колация с тази престъпна шайка, няма да гласувам за никой.

:lol: И кое е по-доброто днес!По-високи са заплатите и пенсиите ли?По-ниски са цените на ток,вода,парно ли?

В такава политическа нестабилност много малко правителства биха се справили добре и биха направили някакви по-сериозни реформи. Далеч съм от мисълта да оправдавам това правителство, но е факт, че поне във финансово отношение се справи много по-добре от отритантия от Борисов - Симеон Дянков! Оставят 2 милиарда повече във фискалния резерв, което на фона на всичко опоскано от ГЕРБ си е цяло постижение. Последното емитиране на ДЦК е при много по-добра доходност от това на Дянков и това се отчита от всички финансови експерти, така че приказките на Борисов са финансов колапс са една голяма опорна точка, с която се опитва да манипулира обществото. Вярно е, че в другите сектори практически няма ниакво подобрение, но нима нещата не бяха влошени преди това!? Хаосът в енергетиката и цените на тока бяха сериозен проблем още от управлението на Борисов. Здравната каса, заради която в момента протестират лекарите беше ограбена с 1.4 милиарда през 2010-та от Дянков! На фона на тези пари, искането за актуализация с 320 милиона е като прашинка.. В крайна сметка точно това е моят въпрос - с какво ГЕРБ доказаха за тези години, че заслужават отново да управляват!?? Нито една реформа, нито един подобрен сектор, разбита икономика и 4 милиарда по-малко фискален резерв. Новите пътища и пуснатите ефрофондове, с които толкова много се хвалеше Борисов се оказаха един мит! Нито е построил толкова много километри, колкото го изкарва, нито 30% усвояване означава пуснати еврофондове.. Самият факт, че продължаваме да сме под мониторинга на ЕК и получаваме едни и същи препоръки и критики е достатъчно красноречив.

Не знам!Не разбирам от макро икономика за да давам оценка на Чобанов или Дянков.Самото раждане на това правителство беше грозно.
1.Допускането на "онова нещо",което направи Бареков в деня за размисъл.Аз мисля,че още тогава трябваше да се отменят изборите.
2.Правителство на дпс,подкрепено и съществуващо заради атака :o !Това е прекалено.Ш.баната атака влезе и се застоя в парламента заради национализма си и накрая предаде избирателите си на турци.Грозна работо.
3.делян пеевски-няма нужда от коментар.
Може и да са събрани 2 милиарда повече,не знам,но нищо не се разви в тази държава.НИЩО!Напротив-ограби се.Появи се lafka и се предизвика финансов колапс в банките.

По повечето от нещата съм напълно съгласен и няма да влизам в подробности по казаното от теб, но има една много важна подробност - България трябва да има работещо правителство! Как я вижда, тая работа Борисов - БСП и АТАКА да му направят шпалир, за да управлява!? Та нали същият този консуматор, едва не разби партията на Сидеров, а в предното народно събрание навря БСП в трета глуха.. Още от времето си на кмет не спираше да се оправдава със Станишев! Мисълта ми е - как очакваше в това съотношение на силите да се състави работещо правителство и действащ парламент!? Сега отново се изтипосва и казва, че видиш ли, ако нямал 121 депутати нямало да управлява.. Еми, извинявай, ама коя е последната партия, която е имала такова мнозинство, защото честно казано не си спомням! Разберете го, с това общество, което непрекъснато е разделяно от медиите и политиците, няма как да има здраво правителство, без широка коалиция! Идващите избори също не са по-различни. В този ред на мисли подобно безотговорно и недържавническо поведение от страна на Борисов е просто неприемливо. Всички много често даваме за пример Германия, която за втори пореден път се управлява от коалиция между социал-демократите и христиан-демократите на Меркел, но дори най-големите противници в Германия не се замерят, а сядат на масата за преговори в името на своята страна! Ако слушаме изказванията на Борисов, това просто няма как да стане. Този човек е толкова вманиачен във властта, че се е самозабравил!

Ако съм те оставил с впечатлението,че съм привържаник на Герб,не е така.Никога не съм гласувал за тях,не виждам причина да го правя и сега.Ще гласувам както винаги за СДС,следователно РБ.
Готов съм на всичко за просперитета на България,но не виждам никой да се опитва да го прави.Прекалено е лесно(в предвид природните ни дадености) да живеем спокойно и сигурно в нашата Родина.Просто трябва да работим,а управниците да управляват.Това нещо няма да стане и понеже единствено децата ми ги обичам повече от България,се замислям сериозно да живея в друга държава.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: RedeviL

Мнениеот Странджата » 23 юли 2014 11:50

Значи ако някой ти каже - върви да пасеш овцете, понеже е не ителигентен, ти като интелигентен, ще му отговориш - ти си по-прост, върви ти ? По този начин само можеш да си изкараш боя, а не да стигнеш до някакво разбиране с неителигентния. Така мисля, но може и да греша, защото мисля, че съм интелигентен и не мога да бъда сигурен в нищо докрай.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 23 юли 2014 11:51

Zaash написа:Много ти разбира главата, само дето кредита дето покри беше на Милен Велчев, но по същественото беше че изтегленият кредит беше с много по голям размер, къде е остатъка за пенсии ли???? 5 лв
Или за да си повишат пак заплатите, които по времето на Герб бяха замразени а меси фен ???? по 300 лв на тримесечие, повечето хора си мечтаят за тези пари на месец, а тези си вдигаха с толкова заплатата на тримесечие!!!
Отговори!

Аве ей, смешник. Като не разбираш не се обаждай, че всички във форума ти се смеем. Бил на Милен Велчев. хахаха. Първо, това не е така, а си е точно на вожда ти Бойко. Второ, дори да беше (чисто теоретично) на Милен Велчев, това пак е в ущърб на шефчето ти от Банкя. Я познай Велчев от кои беше. А сега се сети и Боко чия слуга беше. ;) Хахахах сляпо спазваш спуснатите ти опорни точки и в опита си да измиеш вожда от лайната, само го закопаваш повече и повече в тях. А да, и трето, слабо ме вълнува дали са си увеличавали заплатите. Аз пари си имам. Другите да се спасяват. А и още нещо, ако предприемем, че са си увеличавали сами заплатите, то къде се опитваш да избягаш по тъча ? Увеличението е общо за всички. В това число и за господарите ти от дясното крило на комунягите - ГЕРБ. ;)
Тука много тънко се опита да се направиш на "ама ние не сме от тия", но не ти се получи. ;)

Потребителски аватар
sostenere
Контакти:

Мнениеот sostenere » 23 юли 2014 11:51

Празни приказки, които омръзнаха на всеки вече... едно и също се повтаря 24 години, никой не го интересува как този път ще си разделят властта и на кой обръча от фирми ще изпълнява държавни поръчки, субсидирани от еврофондовете, които половината се "усвояват"...
Животът ми без Левски е безмислен
животът ми без Левски е провал
Левски е това, което имам
Левски е моят идеал !

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 23 юли 2014 11:52

Странджата написа:Да, за това си заслужава човек да се замисли, а не за това, какъв бил овалът на главата на Бойко Борисов.
Сега покрай «постиженията» на Бойко трябва да се пставят и «постиженията» на Орешарски и тогава да се търси отговор на въпроса какво да се прави. Защото ние не сме изкушени от креативното счетоводство, което в една държава на нечестни управляващи и на липса на прозрачност може да докаже, че умиращият от глад успешно върви към края наизбраната от него здравословна диета.
Колкото до здравната каса – навярно държавниците ни имат голям принос за нейното състояние, но и самото медицинско воинство не е без приноси – например необходимостта да лежиш в отвратителните болници по три дни, за да може болницата и съответно лекарите, да получат пари. Или сътворилият този идиотски парадокс е имал предвид, че по този начин могат да се измъкват най-лесно пари – отиваш си, а те пишат за лежал, или лекарят решава да накаже човекът, който има нужда от нормалнаобстановка, за да си вземе парите, които му се полагат ...

Как смееш да обвиняваш лекарите за системата, а да не поставяш въпроса, че работят за жълтите стотинки и в мизерни условия на труд!? А това, че всеки ден са дърпани и бити!? Заради такива като теб, заслужаваме да не остане нито една болница и лекар в тази жалка държава!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 23 юли 2014 11:53

BRF написа:
RedeviL написа:
BRF написа:
RedeviL написа:
BRF написа:
foetuss написа:Когато ни управляваха ГЕРБ положението беше много по зле от сегашното. Въобще, ако се правят тези парарлели кой е по голямото зло дали ДПС и БСП или ГЕРБ, без съмнение това бяха ГЕРБ.
Ако РБ направят колация с тази престъпна шайка, няма да гласувам за никой.

:lol: И кое е по-доброто днес!По-високи са заплатите и пенсиите ли?По-ниски са цените на ток,вода,парно ли?

В такава политическа нестабилност много малко правителства биха се справили добре и биха направили някакви по-сериозни реформи. Далеч съм от мисълта да оправдавам това правителство, но е факт, че поне във финансово отношение се справи много по-добре от отритантия от Борисов - Симеон Дянков! Оставят 2 милиарда повече във фискалния резерв, което на фона на всичко опоскано от ГЕРБ си е цяло постижение. Последното емитиране на ДЦК е при много по-добра доходност от това на Дянков и това се отчита от всички финансови експерти, така че приказките на Борисов са финансов колапс са една голяма опорна точка, с която се опитва да манипулира обществото. Вярно е, че в другите сектори практически няма ниакво подобрение, но нима нещата не бяха влошени преди това!? Хаосът в енергетиката и цените на тока бяха сериозен проблем още от управлението на Борисов. Здравната каса, заради която в момента протестират лекарите беше ограбена с 1.4 милиарда през 2010-та от Дянков! На фона на тези пари, искането за актуализация с 320 милиона е като прашинка.. В крайна сметка точно това е моят въпрос - с какво ГЕРБ доказаха за тези години, че заслужават отново да управляват!?? Нито една реформа, нито един подобрен сектор, разбита икономика и 4 милиарда по-малко фискален резерв. Новите пътища и пуснатите ефрофондове, с които толкова много се хвалеше Борисов се оказаха един мит! Нито е построил толкова много километри, колкото го изкарва, нито 30% усвояване означава пуснати еврофондове.. Самият факт, че продължаваме да сме под мониторинга на ЕК и получаваме едни и същи препоръки и критики е достатъчно красноречив.

Не знам!Не разбирам от макро икономика за да давам оценка на Чобанов или Дянков.Самото раждане на това правителство беше грозно.
1.Допускането на "онова нещо",което направи Бареков в деня за размисъл.Аз мисля,че още тогава трябваше да се отменят изборите.
2.Правителство на дпс,подкрепено и съществуващо заради атака :o !Това е прекалено.Ш.баната атака влезе и се застоя в парламента заради национализма си и накрая предаде избирателите си на турци.Грозна работо.
3.делян пеевски-няма нужда от коментар.
Може и да са събрани 2 милиарда повече,не знам,но нищо не се разви в тази държава.НИЩО!Напротив-ограби се.Появи се lafka и се предизвика финансов колапс в банките.

По повечето от нещата съм напълно съгласен и няма да влизам в подробности по казаното от теб, но има една много важна подробност - България трябва да има работещо правителство! Как я вижда, тая работа Борисов - БСП и АТАКА да му направят шпалир, за да управлява!? Та нали същият този консуматор, едва не разби партията на Сидеров, а в предното народно събрание навря БСП в трета глуха.. Още от времето си на кмет не спираше да се оправдава със Станишев! Мисълта ми е - как очакваше в това съотношение на силите да се състави работещо правителство и действащ парламент!? Сега отново се изтипосва и казва, че видиш ли, ако нямал 121 депутати нямало да управлява.. Еми, извинявай, ама коя е последната партия, която е имала такова мнозинство, защото честно казано не си спомням! Разберете го, с това общество, което непрекъснато е разделяно от медиите и политиците, няма как да има здраво правителство, без широка коалиция! Идващите избори също не са по-различни. В този ред на мисли подобно безотговорно и недържавническо поведение от страна на Борисов е просто неприемливо. Всички много често даваме за пример Германия, която за втори пореден път се управлява от коалиция между социал-демократите и христиан-демократите на Меркел, но дори най-големите противници в Германия не се замерят, а сядат на масата за преговори в името на своята страна! Ако слушаме изказванията на Борисов, това просто няма как да стане. Този човек е толкова вманиачен във властта, че се е самозабравил!

Ако съм те оставил с впечатлението,че съм привържаник на Герб,не е така.Никога не съм гласувал за тях,не виждам причина да го правя и сега.Ще гласувам както винаги за СДС,следователно РБ.
Готов съм на всичко за просперитета на България,но не виждам никой да се опитва да го прави.Прекалено е лесно(в предвид природните ни дадености) да живеем спокойно и сигурно в нашата Родина.Просто трябва да работим,а управниците да управляват.Това нещо няма да стане и понеже единствено децата ми ги обичам повече от България,се замислям сериозно да живея в друга държава.

Напротив! Привъжениците на ГЕРБ си личат от километри. ;)

Потребителски аватар
Astarot
Контакти:

Мнениеот Astarot » 23 юли 2014 11:54

RedeviL написа:
Astarot написа:Народът, който гласува, а това в мнозинството си са ниско-квалифицирани, ниско-образовани, слабо-информирани хора, които си живеят по малките населени места, иска кебапчета, чалга, 20-50 лева на ръка и сладки обещания, за да гласува за теб :)
Огромната част от осъзнатите индивиди, които работят в по-големите градове и които трудно имат възможност/желание да гласуват, не са факторът, който определея, кой ще е управляващ.

Най-накрая едно точно и прозорливо мнение! Докога някои партии ще след всеки избор ще размахват разни хвърчащи листове със статистики, че видиш ли, за тях гласували умната и интелигнтата част от народа! Не, дари мои, умната и интелигентната част от народа до такава степен се отврати от политиката, че отдавна е решила да вземе нещата в свои ръце и да не си губи времето с политика!

Понеже избра точно тази част от поста ми да цитираш, ще задълбоча малко разбора на ситуацията, според моите наблюдения:

Профил на осъзнатия, що-годе квалифициран индивид между 20 и 35 години (пасва предполагам за поне 50-60%):

- Не живее в родния си град/село. Живее в София, Варна, Пловдив, Бургас...
- Живее на квартира. Няма договор.
- Няма адресна регистрация, защото за такава се иска да отидеш със собственика на място и с нотариален акт... Поради липсата на договор, мишън импосибъл.
- Не е регистриран да гласува там, където живее. Пак една хубава бюрократична схема, дето трябва с адресна регистрация да ходиш да дириш едни лелки със съмнително работно време (обикновено застъпващо се с твоето собствено), за да те регистрират.
- Няма никакво желание да бие път до родното си място, за да гласува. Ако въобще има желание да гласува...

И това са само хората, които са в България. Тези зад граница не ги броим въобще.
Изображение

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 23 юли 2014 11:58

Съгласен съм с Astarot. От нашата фирма - 15 човека, гласуваме само аз и още един колега. Другите са тотално апатични, адресната им регистрация не е в същия град и изобщо не си правят труда да се разкарват за изборите. Отделно, че са тотално апатични към политиката и си нямат хал хабер от тия неща :mrgreen:
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 23 юли 2014 11:59

Странджата написа:Значи ако някой ти каже - върви да пасеш овцете, понеже е не ителигентен, ти като интелигентен, ще му отговориш - ти си по-прост, върви ти ? По този начин само можеш да си изкараш боя, а не да стигнеш до някакво разбиране с неителигентния. Така мисля, но може и да греша, защото мисля, че съм интелигентен и не мога да бъда сигурен в нищо докрай.

Пак не си схванал! Проблемът е, че този някой не може да е премиер на България!

Върни се в “Свободна зона”