Заседание

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, delqnski47, гарфилд, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Re: Заседание !

Мнениеот stenly » 25 ное 2009 09:33

Аз също съм против такива постове, но съм виждала и теми с поне 20 такива отговори, зависи как е зададена такава тема, така че може би трябва да се процедира според случая. Ако темата е зададена да се отговаря само с Да или Не и Съгласен съм или не съм съгласен, нещо като въпрос анкета, може би тогава това ще е изключение. Но това е само мое мнение, нека дискусията продължи, за да се разберем за това.
Модераторите не са ви враг!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 25 ное 2009 10:00

Моето мнение е същото. Изключения могат да се допускат в спам темата, а отговори само с "Да" или "Не" могат да се допоскат само при анкета. Съчетанието "+1" наистина не би следвало да се допуска (въпреки, че си признавам, че съм го ползвал), а не е правилно. От друга страна, дори в спам темата, не трябва да се допускат нецензурни и вулгарни изяви. Тема "Наздраве" не би следвало да се тълкува повече като спам тема, отколкото за тема, в която да се поздравят съфорумниците с повод, или без особен такъв. Същото важи и за тема "Днес се усмихнах защото...". Това е моето тълкувание на правилното протичане на комуникация във форума. Радва ме, че все по-рядко се налага, да отстраняваме потребители и много от тях, знаят че в този форум не се допускат всякакви изяви и че потребителите му не са всеядни. Поддържането на цивилизован тон, в спортен форум (което си давам сметка, че като понятия малко не кореспондира :lol: ), ни прави най-четените показва, че сме на правилната посока и за това няма как да не се респектирам от работата на всички. Грешки винаги ще се правят, но важното е, че сме на правилен път.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
SkArY_9
Golf Fan
Контакти:

Мнениеот SkArY_9 » 25 ное 2009 12:41

Аз предлагам, да се направи нова тема "Наздраве", защото е голяма, а и да започнем на чисто всичко ;) :)

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 25 ное 2009 13:35

Приятели, искам да повдигна малко въпроса и за модераторската етика! Освен известните правила, като например, че нямаме право да махаме БАН поставен от друг модератор, има си и класифицирана информация, която е само за модераторите, както е тази тема, както е модераторския панел. Та тази информация би трябвало да си стои между нас и да се ползва само от нас, иначе всеки потребител щеше да има достъп до нея. Не правим нищо секретно, нищо наказуемо, но така пък се ограничаваме да не ни се бъркат в работата, как се формират критериите, как стигаме до правилните решения и т.н.. Та мисълта ми беше, както често се случва, ако получите запитване от някой потребител защо друг е баннат, от кого и за колко, мисля че може да се отговаря с ограничена информаця. Да, баннат е, по такава причина, за толкова време, и точка. Не е небходимо да казваме и модератора, защото започват питания, ЛС, скайпове, мрънкане. Ние сме екип, и трябва да работим като такъв, баннат е от модераторите за еди каква си причина. Аз мисля, че така е правилно, очаквам и вашите мнения!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 25 ное 2009 13:48

Аз си мисля, че има правила, които трябва да следват модераторите и те са заложени в модераторския модул. Ако има някакво изтичане на информация, по добре да си кажем, кой, кога защо и т.н.

Според мен, ако потребители ни питат ни питат за конкретика по банове и други, можем да цитираме, за какво е наложено наказанието (например БАН), но не и кой е наложил наказанието, ако не сме питали съответния мод преди това, дали е съгласен. Същото е отнася за отмяна на наказание, наложено от друг модератор. Ако ние сами не се уважаваме и потребителите няма да ни уважават.

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 25 ное 2009 14:28

Съгласна съм с това. Може би наистина става дума за модератоска етика. Т.е. за един екип, който трябва да се подкрепя, а ако е възникнал проблем да се обсъди първо вътре в екипа и после да се дава гласност навън, към останалите потребители на форума.

Иначе, за Наздраве - може би е така, само че, ако искате се консултирайте най-добре с хората, които пишат в самата тема, защото те може да са против, заради голямата цифра, която продължава да набъбва. Например, някой от нас, да каже наздраве и да пусне новината със запитване там ... :) Ама, ако решим всички друго - направо може да се действа!
Модераторите не са ви враг!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 25 ное 2009 15:03

Аз съм против предложението. Много потребители влизат в самата тема и четат назад. Същата е носител на много емоции, свързани с определени моменти, споделени само в тази тема. Подобно предложение беше давано от mike28 преди това и беше категорично отхвърлено от потребителите. Не смятам, че трябва да се реализира подобно предложение като си мисля, че ще има отлив на потребители!

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 25 ное 2009 15:08

Ако няма някакъв технически проблем за набъбване на темата и аз не виждам никаква необходимост от отварянето на нова такава тема! Че се попревърна във втора спам тема мисля, че вината си е наша защото го позволихме. Иначе можем сами да си пооправим темата и да и върнем старата слава. Съгласен съм с Коцето, че носи определен емоционален заряд, има доста история, много интересни моменти които наистина понякога с носталгия може да почете човек, така че и аз не съм съгласен да правим нова тема. Това е моето мнение.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 25 ное 2009 15:19

Моето мнение относно темата "Наздраве "е следното:да се затвори за ден-два.И да се почисти от целият спам.И след това да се пусне.През останалота време да се отвори временна тема "Наздраве" и после да се слее с основната.

А относно въпроса за модераторската етика ,то си е казано още в питането от Картаго.Всичко е въпрос на ЕТИКА.....

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 25 ное 2009 16:45

kartago написа:Приятели, искам да повдигна малко въпроса и за модераторската етика! Освен известните правила, като например, че нямаме право да махаме БАН поставен от друг модератор, има си и класифицирана информация, която е само за модераторите, както е тази тема, както е модераторския панел. Та тази информация би трябвало да си стои между нас и да се ползва само от нас, иначе всеки потребител щеше да има достъп до нея. Не правим нищо секретно, нищо наказуемо, но така пък се ограничаваме да не ни се бъркат в работата, как се формират критериите, как стигаме до правилните решения и т.н.. Та мисълта ми беше, както често се случва, ако получите запитване от някой потребител защо друг е баннат, от кого и за колко, мисля че може да се отговаря с ограничена информаця. Да, баннат е, по такава причина, за толкова време, и точка. Не е небходимо да казваме и модератора, защото започват питания, ЛС, скайпове, мрънкане. Ние сме екип, и трябва да работим като такъв, баннат е от модераторите за еди каква си причина. Аз мисля, че така е правилно, очаквам и вашите мнения!

Еми определено съм съгласен с тебе!
Изображение

Върни се в “Модератори”