terata написа:Синичко написа:Ние хубаво ще играем тики-така, ама то това не става току-така изведнъж. Ако Мурсия успее да оправи головата немощ пред отбора, шапка му свалям. Защото в последните години всичко, което правим е да се лутаме пред вратата и да подаваме по широчина, но не знаем как да пробием защитници като тези на Локо (Сф), Берое и т.н. Надявам се разковничето в тази връзка да е испанчето и да пуска хубави пасове към Божинов. Последният ни по-силен отбор беше от времето на Ясен Петров и пробива в ЛЕ, когато разчитахме значително на крилата, но тогава изпълнителите бяха други. С оглед това, че нямаме такива футболисти не пречи да се пробва един такъв ромб(на мен така ми е най-удобно). Най-малкото защото никога не сме го опитвали това. Нещо от сорта на :
-----------------------Велев-------------------------
--------------------------------------------------------
----------Гаджев----------------Прохазка--------
---------------------------------------------------------
-----------------------Бедоя-------------------------
----------------------------------------------------------
-------------Валери-----------Валери---------------
Схема с 3-ма дефанзивни халфа, чудно. Срещу кой ще играем така? Марек? Хасково? Или Локо Сф? Разберете, че към момента имаме един-единствен здрав креативен футболист в лицето на Бедоя. Нито Сърмов, нито Балтанов, нито Прохазка, нито Велев може да играе като офанзивен халф. В смисъл, то може, но ще е крайно неефективно, тъй като никой от тях няма възможностите за подобна схема.
Имаме много по-големи ресурси откъм футболисти точно за тази схема отколкото за такава с крила. Това е неоспорим факт. Никъде не съм намесил Балтанов и Сърмов, твърде умишлено.

То пък като пускахме смешници като Бру, Туре и Бастош в офанзивен план чепкахме вълна щото. Велев съм го сложил дефанзивен халф, той друга работа в тая схема няма. Гаджев не можеш да отречеш, че има хубав пас, най-малкото заради това може да играе в предни позиции, а Прохазка е доказал, че може да играе навсякъде. Велев/Прохазка/Гаджев отнемат топката и пускат към Бедоя, който е ключето в цялата работа. Пуска пас към нападетелите и от там вече от тях зависи. На мен ми харесва тая система, имам усещане, че би свършила работа. В момента разполагаме с най-много футболисти в средата, точно това е най-подходящото.