volf написа:bobonikolov написа:Волф, Левски и ЦСКА дали ще продължават да са в това положение и да се влияят от политическите процеси в страната няма как да го знаем. Но да се твърди, че Домусчиев е слаборисков, заради това, че заводите му имат пазари извън нашите е малко пресилено. Решат ли политиците с няколко хода могат да го поставят в ситуацията на Василев и Ганчев и набързо да го накарат да си прехвърли ако не целия то една голяма част от бизнеса на други техни приближени хора и фирми. Така с един замах БМФ заедно със всичките му кораби, контракти и персонал може да отидат при друг. Същото се отнася и за заводите му. Голям праз като имат пазари извън страната и континента. Пак ще си ги имат само, че този път парите ще отиват при друг. Това се опитвам да обясня. Нито един бизнесмен в тази държава не е слаборисков. Така както са им дадени цели бизнеси даром така могат и да им ги вземат.
Нещо не ти се иска да четеш внимателно?!
Не толкова пазарите му са извън страната, а по скоро фирмите в които е акционер са със забележително участие на значими за запада бизнесмени, а един от тях е известен конгресмен, който наскоро идва в България да ни наставлява как да се държим в настоящата икономическа обстановка и нашето правителство се видя принудено да му угоди, заради което се наложи да сдаде и власта!
Така преди да даваш прогнози не е зле да познаваш обстоятелствата по детаилно а не да ги поставяш в услуга на своите пристрастиия.
Виж ако САЩ или Германия решат да ликвидират част отбизнеса на Домусчиев вероятноста да успеят е 100%, но на настоящият етап и в двете дъжави ще го защитават дори за сметка интересите на нашите управници.
Не ме разбирай погрешно - това не прави Домусчиев по-богат или по-специ
ален от останалите ни известни бизнесмени - случайно или не той просто си е опекал по-добре работата от останалите футболни босове!
Не знам доколко си запознат с бизнеса на Домусчиеви(интересно защо винаги говориш в еднствено число, а те са двама(или още по-точно трима

Какви точно са пазарите на Домусчиеви- аз не знам въобще да има такива,основния им бизнес е превоз на товари по вода,като за къде е товара се определя от собственика(наемателя) на товара,а ПБМФ просто пренася товара за където им посочат.
Нещо малко си се пообъркал ,основните партньори на Домусчиеви са от черноморския регион на бившия СССР

Интересно след като бизнеса им е толкова независим от политиците защо директор на ПБМФ е човек с инициали АК- член на ВС на БСП и известен като дясна ръка на Б.Гуцанов,същия този няма никакво понятие от управление на корабна компания-никога не се е занимавал с нещо подобно.
Не знам за известни западни бизнесмени,но още преди да започне процедурата по приватизация на ПБМФ Домусчиеви посетиха Параходството в компанията на... лидера на управляваща в онзи момент партия,който ги представи на ръководството като новите собственици-още преди да е започнала процедурата....
Не знам за мастит конгресмен съдружник на Домусчиеви,но виж хора с инициали като Г.П., К.Пр. ,Б.Г. (емблематични личности от ръководството на една партия с червено знаме) май са много по-вероятни

Очаквам да ми посочиш кои са тези значими западни бизнесмени акционери в ПБМФ?-аз не знам за такива

Реално Домусчиеви нямат бизнес-бизнеса им е разпродажба на активите на ПБМФ. Колко кораба бяха в момента в който го придобиха и колко са в момента?
След като бизнеса им е толкова успешен ,защо се свива постоянно?- аз лично не намирам никаква логика. На теб оставям какви са приходите от превоз на 20000т въглища или глина от Мариупол до Маргера(Венеция) или Равена,според мен са такива че трудно може да се плати даже заплатите на екипажа. Толкова им е успешен бизнеса.
Дали са зависими от политиците- ами по договора за приватизация на ПБМФ имат да дават още над 700млн лв,нещо което те не могат да си позволят, така че зависими и още как. Затова са назначили и за директор човек по политическа поръчка-най-вероятно да наглежда как се харчат срествата

Какво може да се очаква от хора занимаващи се с продажба на тениски и бермуди и решили да се захванат с най-консервативния и лобистки бизнес със свои специфични правила. Реално болшинството от играчите на корабния бизнес са на пазара 4-5 поколение(някои и повече),просто нови играчи на масата не са поканени. Шанса за успех на Домусчиеви е приблизтелно същия ,ако се бяха захванали с неврохирургия- и в двете области се изискват много специфични познания, опит ,специално оборудване и много пари. Домусчиеви нямат нито едно от тях(корабен бизнес се прави с милиарди долари,а не с милиони левове).
Между другото,кой е първия в този форум споменал името К.Домусчиев? И този дето го спомена дали не позна какво ще се случи след появата на Домусчиев? Да не би същия този първи в този форум да написа и за предстоящите проблеми на Цв.Василев? Да не би същия потребител първи да написа за предстоящи проблеми на Гр.Ганчев с властта?