Силни адмирации и за Аржентина,наистина бяха равностоен противник на Германия,мисля че трябва да се гордеят от своето представяне!
Днес наблюдавахме един от най-добрите финали на СП-тактическото надиграване,динамиката на играта,борбеността на всеки един играч...всички 22-ма футболисти на терена заслужават горещи аплодисменти.
Без да ангажирам никого,но загубата на Лавеци през второто полувреме,може би се оказа и с ключово значение за скоростта и комбинативността в атаката на Аржентина,въпреки че Агуеро като цяло се включи добре,но Лавеци с играта си от първото полувреме даде сериозни заявки за нещо наистина сериозно.
А Игуаин и Паласио са най-големите длъжници на Аржентина...нямаш право на подобни лекомислени неща в таакъв финален двубой,просто нямаш!
Защитата на Аржентина за пореден път изигра уникално добър двубой(нито един допуснат гол от 1/8 финалите насам в редовното време,това е показателно за класата и перфектните връзки в този отбор),страхотно допълване и мотивация от тяхна страна,но веднъж се пропукаха по-сериозно и това се оказа фатално(но трябва да признаем,че комбинацията между Шурле и Гьотце беше феноменална,просто най-доброто двувалентно изпълненение на това СП!
Германия показа страхотен микс между колективизъм и индивидуализъм,който беше перфектно балансиран от Бастиан Швайнщайгер.
Томас Мюлер,Мануел Нойер,Филип Лам и...човекът от когото останах особено впечатлен тази вечер-Жером Боатенг
Поздравления и за двамата треньори,които ни предложиха едно доста добро тактическо надиграване,но напук на победителите ще кажа,че Сабея беше една идея по-убедителен тази вечер.
Колкото до спорните ситуации-Мисля,че имаше грешки и в двете посоки,като тези с по-голямата тежест бяха в полза на Аржентина(които в крайна сметка е хубаво,че не повлияха върху крайния резултат),но като цяло Рицоли(когото винаги съм считал за леко противоречив съдия,въпреки че е архитект..) свири много по адекватно,сравнение с едно 60-70% от съдиите на този Мондиал.Нека не забравяме,че напрежението също е огромно,но с известни условности мисля че той се справи доста добре.
Още веднъж честито на Германия и техните фенове(с някои от тях си имахме закачка),но важното е че имаше емоции и това СП реално се превърна в едно от най-динамичните и интересни за последните години.Германия става първият Европейски отбор триумфирал в Южна Америка(Китайския календар тук се бъгна