krasun написа:georgiev написа:Меси никога няма да стигне Марадона.Честито на Немеца и на останалите, които подкрепяха ГДР-то.
Меси отдавна е надминал Марадона и това си го призна дори последния отдавна.Това ,което направи Марадона срещу Англия,Меси го прави всеки мач(с изключение на световните).А пък нещата ,които гледам в момента са просто смешни-Меси,играч на световното.Господи,аз съм му луд фен,но това просто не е вярно(някаква утешителна награда).Ако беше така,Аржентина щеше да е шампион.Но както и да е,той има още малко време,на другото световно ще е само на 31 г.ПОЗДРАВЯВАМ ВЕЛИКА ФУТБОЛНА ГЕРМАНИЯ С УСПЕХА!!!НАЗДРАВЕ!!! 

не знам на колко години си, но явно не си много голям за да кажеш след това световно, че меси е надминал марадона ... искам да погледнеш гола на каниджа срещу бразилия от 90-а год. давам ти за пример точно това световно, защото тогава аржентина стигна финала от инерцията на 86-а и бяха доста несъстоятелен отбор. общо взето нещо като този ... та за гола на каниджа срещу бразилия, вкараха го някъде към края на мача ... искам да погледнеш марадона откъде взима топката, колко бразилци минава, как един го фаулира, но това джудже не падна и как даде топката на "сина на вятъра" през трима бразилци ... марадона беше изпреварил времето, футбола, футболистите. дори и в зенита на своята гениалност, марадона беше уникален. сам правеше разликите! докато при меси се вижда, че трябва да има около себе си добри футболисти, за да грее на небосклона, а и когато трябва да се "сбие", да поведе съотборниците си .. него просто го няма, защото не е лидер. наистина е гениален футболист, но никога няма да придобие ореола на марадона.
честито на германците. напълно заслужено станаха световни.
... колкото до аржентинците, ще кажа само няколко неща - уникално слаб треньор, с уникално малоумен подбор на селекция. на практика аржентина на това световно играха без средна линия, нямаха един разиграващ халф, разчитайки на един масчерано, който последно сигурно не помни кога е играл като опорен, но въпреки това изнесе аржентина на раменете си до финала, нападатели които са просто "no comment" ... и като за финал, пак ще повторя горната си теза - меси не е марадона!
п.п. а, за смените на сабея просто нямам думи ... вади ти най-добрия аржентиски футболист първото полувреме - лавеци, за да сложи агуеро, който пропусна половината сезон в англия, получи и контузия и на световното, та да очакваш от него да обърне нещата в твоя полза ... а това с паласио просто ми дойде в повече. не знам с какъв акъл ще вземеш такъв несъстоятелник изобщо на световните футболни финали ...
п.п.п. и още нещо за марадона ... 94-а ако не бяха го остранили(не знам дали му направиха постановка или той си беше виновен), съм напълно убеден, че аржентина щеше да стигне минимум 1/2-финал ... 94-а бе едно от най-слабите световни, които помня. въпреки това, го помня с добро