Цветан Василев отговаря

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Цветан Василев отговаря

Мнениеот za nas e toj religiq » 11 юли 2014 23:01

Tommi написа:
za nas e toj religiq написа:Няма друго , продължаваш да си тъпчеш на място и това е :)
Защо собствениците бяха оставени да искат надзор ????? Защо не им беше предоставена ликвидност като на ПИБ ????? По закон не трябва ли надзора да даде първо на акционерите да рекапитализират банката и чак след като откажат , или изтече срока да я национализират ??????????

Странно как за едната банка се намериха пари да не фалира , а за другата не можаха , на някой май му е угодно не мислиш ли :?

Двете банки не са в еднаква ситуация. В подобна, но не в еднаква. Едната се оказа в доста по-лошо състояние от другата. А държавата се намеси адекватно и в двата случая, като идеята при КТБ беше за временно спиране на работа и охлаждане на страстите, но направеният одит е довел до друго решение. КТБ не фалира заради това, че държавата не е намерила пари, а заради порочни практики, които са били установени. Вече ти написах, че по закон БНБ има право да лиши досегашните акционери от участие в увеличаването на капитала.

Ама чакай малко , тоя одит не излезе ли днеска ??? Кака така се говори от 20 дена за това удържавяване :roll: Тия да не са екстрасенси че са знаели какво ще открият след 20 дена ровене :? А за тия практики както казваш не трябва ли да излезе решение от съда ? Или вече е достатъчно и само прокуратурата да се изкаже :? Все такива едни въпроси се навързват , на които ясен отговор няма !

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 11 юли 2014 23:04

Истинските въпроси са други:
1. Защо държавата е изтеглила над 500 милиона лева от КТБ само ден преди да се обяви, че банката няма достатъчно наличност? Кой стои зад тази координирана акция за дестабилизиране на банката?
2. Защо държавата мълчеше когато поне от десетина дни преди това имаше организирана публична атака срещу банката? И същите тези държавни мъже само седмица по-късно си сцепиха задните части да защитават ПИБ?
3. Защо държавата дори не отбеляза желанието на Оманския фонд да внесе 2 милиарда лева за 24 часа, нито пък първите намерения на ВТБ да закупят КТБ и да не се стига до затварянето й?
4. Вярно ли е, че ударът срещу КТБ се дирижираше от ДПС, което пак спечели поредната си битка срещу България?
5. Вярно ли е, че един политик, който уж се финансираше от Цветан Василев и постигна впечатляващи резултати на Евроизборите, днес вече е "осиновен" от Пеевски?
6. Вярно ли е, че "стес тестът" срещу КТБ и ПИБ е бил демонстрация на влияние от страна на ДПС, чиято цел е била да се прати във фризера идеята за задължителното гласуване, иначе Доган и компания са щели да продължат дестабилизирането на банките до настъпването на пълен хаос в страната?
Интересни въпроси, на които едва ли ще получим отговор, защото на това ниво на управлението обикновено тези, който предизвикват кризите, те в последствие и ги разследват!
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 11 юли 2014 23:09

За първия въпрос - тези 500 милиона не са ли пари на държавата и не са ли отишли планово в бюджета, примерно? Не знам, просто питам.
За третия въпрос - ВТБ официално отрекоха интерес за закупуване на КТБ.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 11 юли 2014 23:10

slash1912 написа:Положението е ясно: Иван Искров, като управител на БНБ се намеси в битката срещу частната Корпоративна търговска банка и тя бе хвърлена на вълците. Тази роля му бе отредена от тези, които онождат България от няколко години, а в последно време особено осезателно и я изпълни блестящо. Заслужи си локумчето. На този човек дори няма да му се налага да отрича и да се оправдава - толкова е ясно всичко. Пристрастен съм в създалата се ситуация, защото симпатиите ми не са на страната на Делян Пеевски и Ахмед Доган. Знам какво правят тези хора, знам защо го правят, но не мога да го докажа. С тях е кабинетът "Орешарски", с тях е половината от ръководството на БСП, водещи прокурори, съдии и следователи, министърът на МВР и неговият главен секретар плюс неколцина мехмедчици на по-ниски длъжности, част от ръководството на ДАНС, знайни и незнайни подставени лица в министерства и ведомства. С тях е държавата, която те създадоха по свой образ и подобие. Тяхната държава. Това обаче не е моята държава. Не съм вещ в банковите дела, нито ще роня сълзи за загубите на Цветан Василев. Знам обаче със сигурност, че грешките му не са в самото банкиране и управлението на финансовата иституция КТБ - четвърта по показатели, признати преди месеци от същата БНБ. Грешката му е, че се е свързал някога с Делян Пеевски и е повярвал, че от това може да излезе нещо добро. Не, не може. Няма как, защото Пеевски представлява интереси, които имат за цел несбъдването на нито една мечта на хората в тази страна. Някога на Балканите бе реализиран план "Зелен диамант", който трябваше да прокара мюсюлманска ос през целия полуостров и да завърши в Мала Азия и мюсюлманския свят. В Югославия това бе сторено със садистична прецизност, но ние оцеляхме по някакво чудо и може би благодарение на двама-трима политици извън ДПС, за които един ден историята ще се произнесе подобаващо. Оттогава в ход бе пуснат друг сценарий - не по-малко зловещ и антибългарски. Не става въпрос за някаква световна конспирация, каквато сме свикнали да ни сервират малоумни анализатори и партийни какавиди. Просто с всеки изминат ден влиянието на една партия в управлението и икономиката на страната нарастваше, нарастваше докато зае господстващо положение. Сложете си ръка на сърцето и кажете, че не съм прав. Стиска ли ви? През 90-те години проф. Андрей Пантев каза веднъж, че ще дойде време, когато българите ще се броим по билото на Стара планина. Някои причислиха пророческите му думи към склонността му да се шегува и да бъде оригинален. Сбъркаха или така им бе угодно. Днес предсказаното от големия историк е факт! Което ме кара да се срамувам жестоко. Защото не съм направил нищо или достатъчно, за да не допусна това. И вие сте виновни, колкото мен. И Цветан Василев е виновен и ще плаща за доверието си към хора, които не са му дали грам обезпечение. Ултра лош кредит на доверие се нарича. Искров просто ни заяви в очите, че ще плащаме прескъпо за гражданското си неблагоразумие и гражданската си пасивност през годините. Цинизъм, достоен единствено за общество като нашето. Затова макар и със закъснение, искам да поставя няколко въпроса: 1. Ходил ли е Иван Искров при лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да се предлага за депутат? И ако Борисов му е отказал този келепир, провел ли е Искров същият разговор с Ахмед Доган? Колко пъти се е виждал Искров с Доган и Пеевски през последните седмици? 2. Колко пъти депутатът от ДПС Делян Пеевски е бил на работа в 42-то Народно събрание? 3. Какъв е бизнесът на семейство Пеевски? Какви кредити е взело семейство Пеевски от КТБ и каква част от тях обслужва по правилата? 4. Участвал ли е Делян Пеевски в приватизацията на "Булгартабак", по какъв начин, чрез кои фирми? 5. Проверявала ли е прокуратурата сделката по закупуване на "Булгартабак"? И ако "не", защо? 6. Проверявала ли е прокуратурата сделките на Железопътна инфраструктура през последните няколко години, след като има сигнали за източени десетки милиони по тези сделки? 7. Сигурен ли е главният прокурор, че негови подчинени не са корумпирани и не са замесени пряко в сценария за ликвидиране на КТБ и Цветан Василев? 8. Колко пъти се е виждал вътрешният министър Цветлин Йовчев с депутата Делян Пеевски през годината, в която управлява кабинетът "Орешарски"? 9. Зависими ли са Цветлин Йовчев и главният секретар Светлозар Лазаров на ДПС? 10. Свързан ли е председателят на ДАНС Владимир Писанчев с ДПС и колко пъти се е срещал с Делян Пеевски? 11. Свързан ли е шефът на Столичното следствие Петьо Петров, известен още с прякора Еврото, с депутата от ДПС Делян Пеевски и колко пъти се е виждал с него през последните месеци? 12. Получавал ли е министърът на финансите Петър Чобанов месечен бонус от 50 000 лв, даван му кой знае защо от еди кой си, свързан с партията, за която си помислихте? 13. Работят ли в една и съща частна фирма съпругите на вътрешния министър и неговия шеф на кабинет? 14. Има ли разработка в ГДБОП за незакоен бизнес с проституция, в която е замесено името на Делян Пеевски и негов ортак, работещ в известна медия? 15. Има ли замесен служител на МВР в тази разработка? 16. Изплатени ли са "комисионни" в размер на милиони на политици от сделката за "Булгартабак"? Прокуратурата ще провери ли някога това? 17. Колко от акциите на МВР, ДАНС и прокуратурата през изминалата година на сегашното управление са завършили в съдебната зала? 18. Колко корумпирани политици и министри разкри ДАНС през времето, откакто Писанчев е председател? 19. Какво стана с мега делото за бюлетините от печатницата в Костинброд? 20. Колко пъти се е срещал Делян Пеевски с лидера на ББЦ Николай Бареков през последната година? 21. Колко пари е получил като възнаграждение от ТВ7 и ББТ Николай Бареков на 24.01.2014 г? 22. Ще разследва ли прокуратурта някога подбудителите на атаките срещу КТБ и впоследствие срещу ПИБ? 23. Защо депутатът Делян Пеевски е разпитван в Столичното следствие, където той е работил и където все още се пази мястото му на следовател? Това не е ли конфликт на интереси? 24. Кога ще научим резултата от проверките на имотното състояние на Делян Пеевски и дали съответства на платените от него данъци? Те на пресконференция на Иван Искров ли ще бъдат оповестени, на прокуратурата или на ръководството на МВР? 25. Колко милиона дължат на фирми под формата на кредити следните вестници: "Преса", "24 часа", "Стандарт" и кога ще ги връщат? - See more at: http://plovdivskinovini.com/index.php/b ... zms6S.dpuf

Според повечето в тоя форум това не е важно ! Важното е че Василев ще го съдят и ще му вземат банката :!: Дреме им че почти цялата държава стои зад тоя фарс :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 11 юли 2014 23:15

vaskonti написа:За първия въпрос - тези 500 милиона не са ли пари на държавата и не са ли отишли планово в бюджета, примерно? Не знам, просто питам.
За третия въпрос - ВТБ официално отрекоха интерес за закупуване на КТБ.

Добре при положение че от КТБ искат БНБ да им осигури ликвидност , не е ли очевадно противоречиво , тя точно обратното , да изтегли на следващия ден 500 м :roll:

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 11 юли 2014 23:32

Затова до "пресконференцията" на БНБ бяха допуснати подбрани медии.За да не се зададат неудобните въпроси.Нещата смърдят много.
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 11 юли 2014 23:33

za nas e toj religiq написа:
Tommi написа:
za nas e toj religiq написа:Няма друго , продължаваш да си тъпчеш на място и това е :)
Защо собствениците бяха оставени да искат надзор ????? Защо не им беше предоставена ликвидност като на ПИБ ????? По закон не трябва ли надзора да даде първо на акционерите да рекапитализират банката и чак след като откажат , или изтече срока да я национализират ??????????

Странно как за едната банка се намериха пари да не фалира , а за другата не можаха , на някой май му е угодно не мислиш ли :?

Двете банки не са в еднаква ситуация. В подобна, но не в еднаква. Едната се оказа в доста по-лошо състояние от другата. А държавата се намеси адекватно и в двата случая, като идеята при КТБ беше за временно спиране на работа и охлаждане на страстите, но направеният одит е довел до друго решение. КТБ не фалира заради това, че държавата не е намерила пари, а заради порочни практики, които са били установени. Вече ти написах, че по закон БНБ има право да лиши досегашните акционери от участие в увеличаването на капитала.

Ама чакай малко , тоя одит не излезе ли днеска ??? Кака така се говори от 20 дена за това удържавяване :roll: Тия да не са екстрасенси че са знаели какво ще открият след 20 дена ровене :? А за тия практики както казваш не трябва ли да излезе решение от съда ? Или вече е достатъчно и само прокуратурата да се изкаже :? Все такива едни въпроси се навързват , на които ясен отговор няма !

Имаме източване на банката от собственика и . За никого не е тайна , че в КТБ се държаха над 50 процента от парите на държавните дружества които скъпия ви цецо е разпределил като заеми за свои и близки фирми .Ето това се нарича източване на държавата и такъв човек се нарича крадец . Хора които подкрепят крадци как се наричат ми кажи ти ?

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 11 юли 2014 23:35

slash1912 написа:Затова до "пресконференцията" на БНБ бяха допуснати подбрани медии.За да не се зададат неудобните въпроси.Нещата смърдят много.

Те нещата отдавна смърдят ;)

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 11 юли 2014 23:35

Много въпроси си задавате на които няма никой да отговори. Не им е чиста работата нито на едните нито на другите. Така че няма да им играя по свирката и да позволявам да ме манипулират кой крив и кой прав. Всеки гледа банката на Василев, а не гледа колко фирми в колко сфери изкупи за кратко време. Този човек иска да си купи всичко и да притежава цялата държава ли? Не съм съгласен да има такъв човек. Не е на добре някои да притежава всичко. Намеси се в много неща и според мен от там му идват проблемите. Да си беше гледал само банковото дело и нямаше да има грижи.

ivkoni_1
Контакти:

Мнениеот ivkoni_1 » 11 юли 2014 23:36

Хахахаха,Цецко се изпусна във въпросното интервю: "Аз съм на място,където комуникациите са трудни,и затова не знам какво точно се пише и казва":,горе долу го цитирам!!!!!
От кога аджаба Виена е място със сложни комуникационни връзки?
Другото което е правещо впечатление.
От Виена до София е точно един час със самолет!!!При това той има частен такъв,а и да няма полети има по 3 пъти на ден!!!Всеки ден!
Колкото и неотложни "ангажименти" да има във Виена,при положение,че му се затрива бизнеса,все ега ще намери 5 часа да дойде до България!!!
Не мога да му повярвам на една дума на тоя човек.
П.П.
Имам доста сериозно количество пари в тая банка,така че може да съм пристрастен,но ако на мен ми гори къщата,ще намеря начин да се върна да я гася!!!Еле пък от Виена,на 1000 км.

Върни се в “Архив”