Tommi написа:Logical person написа:Кашчей написа:
Това ми прилича на Закон, но никъде не видях правомощия за санкциониране на някой, който не е поднадзорен![]()
http://www.fsc.bg/public/upload/files/m ... N_2013.pdf
Искам категорично да кажа, че аз съм твърдо ЗА, някой, измислящ си новини и проблеми някъде, драскач да бъде осъден, което надали ще възпре тази пасмина, но може и да отрезви някои от тях.
КФН има свирепи правомощия да санкционира. Например наскоро отнеха лиценза на Глобал Маркетс. А брокерите за да получат лиценз, депозират една тлъста сума от няколкостотин хиляди до няколко милиона. И при отнет лиценз горят. А КФН им отне лиценза за добро утро. Освен това многократно са глобявали различни инвестиционни посредници за какво ли не. Налага ли са и глоби, по гореописания закон. Мисля че бяха глобили БГ-мама ( ?? ) преди години. Глобата за медия е 20к при първо провинение и 50к при повторно. За физическо лице беше 5 и 10.
Инвестиционните посредници са друга работа, остави ги тях. За това, за което говорим, глобите са 20 000 - 50 000 лв. за физически лица и 50 000 - 100 000 лв. за юридически лица.
Значи са ги увеличили