ВАС определи за нищожен ПСТФ на БФС

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Re: ВАС определи за нищожен ПСТФ на БФС

Мнениеот terata » 09 юли 2014 11:25

vaskonti написа:Първият ти отговор в темата е леко двусмислен, струва ми се.
По принцип темата не би трябвало да е конкретно за ЦСКА защото касае всички отбори. Но пък сега от БФС ще кажат, че това решение не важи със задна дата и така ще заметат боклука под килима...

Просто дадох пример. ;) Защото, ако забраната е неправомерна, то и издаването на картотеки също е неправомерно и говорим за всички отбори. И просто сериозно питам, не се бъзикам и питам Бобо, щот знам че е юрист, ни би ли следвало всички отбори да могат да предяват претенции към картотеките на друг отбор, наказания и т.н. Щото тъй ми се види логично.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 юли 2014 11:28

Не знам дали могат, но ако нещо такова се случи, това значи, че всичко, случило се във футбола ни през последните 2 години следва да се анулира. Със сигурност УЕФА не е имала подобен казус и подозирам, че няма да знае какво да направи. А след като не знае, вероятно ще измисли някаква глоба от немай къде или просто ще си замълчи и боклука ще си остане под килима.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Мнениеот terata » 09 юли 2014 11:44

vaskonti написа:Не знам дали могат, но ако нещо такова се случи, това значи, че всичко, случило се във футбола ни през последните 2 години следва да се анулира. Със сигурност УЕФА не е имала подобен казус и подозирам, че няма да знае какво да направи. А след като не знае, вероятно ще измисли някаква глоба от немай къде или просто ще си замълчи и боклука ще си остане под килима.

Най-вероятно нищо няма да последва. Не съм запознат кво може да стане, ама си мисля, че нищо... абе Кашчей шЪ каже, той знае всички правилници наизуст. :mrgreen:

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 юли 2014 12:23

Не, той ще каже, че самото решение на ВАС е незаконно защото това е вътрешен въпрос на дадена организация и съда няма право да се меси. Преди си го е казвал.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 09 юли 2014 20:28

terata написа:
vaskonti написа:Първият ти отговор в темата е леко двусмислен, струва ми се.
По принцип темата не би трябвало да е конкретно за ЦСКА защото касае всички отбори. Но пък сега от БФС ще кажат, че това решение не важи със задна дата и така ще заметат боклука под килима...

Просто дадох пример. ;) Защото, ако забраната е неправомерна, то и издаването на картотеки също е неправомерно и говорим за всички отбори. И просто сериозно питам, не се бъзикам и питам Бобо, щот знам че е юрист, ни би ли следвало всички отбори да могат да предяват претенции към картотеките на друг отбор, наказания и т.н. Щото тъй ми се види логично.

Да възможно е много клубове да атакуват картотеки на играчи в други клубове след такова решение на ВАС. Напълно възможно е и ЦСКА да атакува пряко БФС за наложено наказание на базата на незаконен правилник, с което пряко са нанесени вреди на клуба. Постнах темата тук, защото преди няколко години водехме разгорещени спорове по няколко теми, в основата на които беше този правилник, включително и за казуса Анисе. За пореден път се доказва, че в БФС работят пълни аматьори. Както казах новия правилник също не е обнародван както трябва и също ще бъде вкаран в съда, с което кашата може да стане пълна.

Върни се в “ЦСКА”