Талантливите юноши на клуба чакат своя звезден шанс за изява на високо ниво
В последните дни и седмици, за кризата в Ботев Пловдив се изговори и изписа много. И докато мнозина софийски журналисти и такива от Пловдив, но привърженици на другия отбор в “А“ група, се надпреварват в злорадите си коментари и писания, от трудната ситуация при “канарчетата“, ще спечели... българският футбол!
Да, ще спечели и самият отбор! Той най-сетне може да намери своя облик, който го отличаваше от останалите футболни клубове у нас до преди 23 години. Тогава именно - в началото на 90-те - започна бавното заличаване и обезличаване на школата на “жълто-черните“. С парите на Паоло Динучи и след това на “брокерите“, се гонеха бързи резултати. Привличаха се най-актуалните родни футболисти - Георги Марков, Веселин Геров, Велко Йотов, Аян Садъков, Наско Сираков, Георги Донков, Борислав Михайлов, Стойчо Драмов. А за школата никога не оставаше време.
Сега, един отбор изключително талантливи юноши, чакат своя звезден шанс за изява на най-високо ниво. След сръдните и недоволството на иностранните футболисти, които искат да получават всичко тук и сега, вчера на терена в Бургас излязоха мъжете. За които футболът и феновете са над всичко. Излязоха и юношите - тези, които “бултрасите“ копнеят да видят в игра.
Ситуацията е такава в момента, че е напълно възможно сезонът да бъде изнесен на плещите на Терзиев, Айтов, Серкан, Чунчуков, Васев, Гюзелев, Милев, Карамфилов, Димитров, новото момче Дрянов. Изброените, с изключение на четирима - Васев, Чунчуков, Дрянов и Димитров - са юноши на други отбори. Но тези младежи са запленени и грабнати от магията на Ботев! Останалите са пловдивчани и най-важното - носят жълто-черната любов в сърцата си. Те са закърмени с тази идея и с тези цветове. Имат и талант и само от тях зависи дали ще съумеят да се възползват от ситуацията.
Да, тя е тежка. Каза го и наставникът Любослав Пенев. Той дори намекна, че не е сигурен за поста си. Но до напускане едва ли ще се стигне. Любо копнее да работи с млади момчета на високо ниво. Не случайно изказа на висок глас и притеснението си от наличието на толкова чужденци в родните отбори. А колкото по-малко родни играчи има във водещите клубове, толкова по-трудно става да се работи в националния отбор - защото изборът е прекалено ограничен.
И все в този ред на мисли, парадоксът е на лице - трудни дни и седмици за “канарчетата“, но те пък отварят възможността стотиците хиляди техни запалянковци най-сетне да видят отбора си изграден от момчета от школата. Привържениците не искат и бързи резултати и първо, второ или трето място на всяка цена. Те са готови да изчакат година-две. Защото успехите неминуемо ще дойдат. И ще бъдат много сладки! Тези момчета, които бяха пренебрегвани и пренебрегнати с лека ръка и абсолютно целенасочено от Станимир Стоилов и най-вече Сашо Александров. А това ще донесе и своя богат плод - първо към Ботев, а след това и към българския футбол.
® PLOVDIVLIVE.BG / Иво Атанасов
Всекидневна за Ботев Пловдив
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Ботевъ Пловдивски
- Контакти:
Re: Всекидневна
Парадоксално, но от тежката ситуация в Ботев, печелят Ботев и българският футбол

- ZinedineZidane
- Контакти:
Опа, Весо при Гонзи...
Много ми е интересно как ще го приеме публиката. Сега ще завалят едни извинения по пазарджишки, направо ми е смешно...
Лошото е, че здраво я овапцахме в защита. Не остана никой.
Много ми е интересно как ще го приеме публиката. Сега ще завалят едни извинения по пазарджишки, направо ми е смешно...
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!
- Ботевъ Пловдивски
- Контакти:
ZinedineZidane написа:Опа, Весо при Гонзи...
Юношките...
Националът Веселин Минев подписа договор с Левски, научи Гонг. Футболистът призна, че контрактът е за 1+1 години. След като парафира със сините, защитникът замина за Правец, където ще започне подготовка под ръководството на Пепе Мурсия.
Припомняме, че играчът бе близо до Левски преди няколко седмици, но тогава преподписа с Ботев. Финансовите проблеми на „канарчетата“ доведоха до нов обрат и Минев се завръща на Герена, където игра няколко сезона.
Защитникът Веселин Минев прекрати договора си с Ботев по взаимно съгласие и пристига в Левски като свободен агент.

ZinedineZidane написа:Опа, Весо при Гонзи...
Хич не ви трябва тоя боклук

Леевски, оле

- Ботевъ Пловдивски
- Контакти:
Пресконференцията от 15,00 ч. на живо, в "Дерби"-то:
http://plovdivderby.com/kategorija-bote ... y-com.html
http://plovdivderby.com/kategorija-bote ... y-com.html

- Thurman Murman
- Контакти:
boabbb написа:ZinedineZidane написа:Опа, Весо при Гонзи...
Поне ще се разбере кои са мъже и кои заплатаджии. Щото е много лесно да се тупаш в гърдите и да целуваш емблемата, докато прибираш по двайсе бона на месец.
Ч-Б П Д В Е М
https://www.youtube.com/watch?v=uhXcQGO2-6U

Thurman Murman написа:boabbb написа:ZinedineZidane написа:Опа, Весо при Гонзи...
Поне ще се разбере кои са мъже и кои заплатаджии. Щото е много лесно да се тупаш в гърдите и да целуваш емблемата, докато прибираш по двайсе бона на месец.
Те и бат ви Цецо ще цунат за 20 бона на месец

Леевски, оле

- Ботевъ Пловдивски
- Контакти:
Thurman Murman написа:boabbb написа:Поне ще се разбере кои са мъже и кои заплатаджии. Щото е много лесно да се тупаш в гърдите и да целуваш емблемата, докато прибираш по двайсе бона на месец.
То май вече стана ясно. От чужденците остават Адам, Иршак, Педро и Ромарио. От българите май само Минев си тръгва...

- Ботевъ Пловдивски
- Контакти:
Любо Пенев обявява бъдещето си в 14,30 часа
Само не Вили Вуцов

Старши треньорът на Ботев Пд Любослав Пенев ще обяви бъдещето си в клуба на среща с президента Иван Джиджев и изпълнителния директор Тервел Златев, научи Гонг.
Веднага след срещата, ръководството на Ботев ще даде пресконференция, на която ще бъдат оповестени решението на Любо Пенев и новите модели, които ще следва тимът, за да може да функционира нормално.
Ръководството на Ботев вече обсъжда евентуални заместници на Ел Голеадор, ако наставникът реши да напусне отбора. Според източници на Гонг, един от вариантите е Велислав Вуцов.
Само не Вили Вуцов

Между другото гледам, че Овчата глава доста се лансира - дали вярно няма да се изтъпани на пресконференцията 

Леевски, оле