Ремонт на стадион "Христо Ботев"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
El Commandante

Re: Ремонт на стадион "Христо Ботев"

Мнениеот El Commandante » 07 юли 2014 12:14

vaskonti написа:Ами тия пари няма да се изпарят във въздуха. Те са си в сметката и рано или късно БНБ ще освободи КТБ. Освен ако още сега не се знае, че ще има фалит. Тогава е сложно, но пък кой казва, че тия пари са в КТБ? Те от там са излезли, но знае ли се в коя банка са сметките на изпълнителите? Фактът, че строежа ще се поднови показва, че парите не са недостъпни и за да се усвоят трябва да се довърши това, за което е платено.

Това е ясно.
Въпроса е ЗАЩО ИЗОБЩО беше прекратена макар и временно работата?
Кой точно на кого от строителните фирми подизпълнители се е обадил и им е казал да си събират каските и отвертките?
Е това е въпроса...
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 юли 2014 12:19

Е тук вече може да се изсмукват от пръстите какви ли не предположения. Най-простото обяснение обикновено е вярно - имало е опасения, че дори предплатените суми няма да могат да се усвоят и ако се свърши работата ще има набутване. Такова обяснение си звучи съвсем естествено и нормално от гледна точка на изпълнителите. А други теории и предположения, колкото щеш...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 07 юли 2014 12:21

vaskonti написа:Е тук вече може да се изсмукват от пръстите какви ли не предположения. Най-простото обяснение обикновено е вярно - имало е опасения, че дори предплатените суми няма да могат да се усвоят и ако се свърши работата ще има набутване. Такова обяснение си звучи съвсем естествено и нормално от гледна точка на изпълнителите. А други теории и предположения, колкото щеш...

Еми да видим,то ше си покаже,засега можем само да гадаем наистина.
Съвсем скоро всичко ше се изясни...
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Мнениеот venomcho » 07 юли 2014 12:39

El Commandante написа:
vaskonti написа:Ами тия пари няма да се изпарят във въздуха. Те са си в сметката и рано или късно БНБ ще освободи КТБ. Освен ако още сега не се знае, че ще има фалит. Тогава е сложно, но пък кой казва, че тия пари са в КТБ? Те от там са излезли, но знае ли се в коя банка са сметките на изпълнителите? Фактът, че строежа ще се поднови показва, че парите не са недостъпни и за да се усвоят трябва да се довърши това, за което е платено.

Това е ясно.
Кой точно на кого от строителните фирми подизпълнители се е обадил и им е казал да си събират каските и отвертките?
Е това е въпроса...

Подизпълнителите бяха все пловдивски фирми, така че не е трудно да се разбере...

Възрастен
Контакти:

Мнениеот Възрастен » 07 юли 2014 13:12

El Commandante написа:

Това е ясно.
Е това е въпроса...

Строителството е сложен технологичен процес. Спирането е предизвикано от невъзможността да се следва цялостно технологията. След преглед на възможностите са предприети мерки за извършване САМО на предплатените СМР така, че да не пречат на технологичния процес. Пример: Не може да наливаш бетон преди да си изпълнил кофраж и армировка. Или: Не може да монтираш козерка приди да си налял трибуна. И т.н. Може би примерите не са най-точните. До колкото знам, армировката за целия обект е предплатена. Предплатена е и голяма част от сумата за козерката (покритието). Но няма как да предплатиш бетон и довършителни работи. Та вероятно за това иде реч - прави се нов график - коя от работите може да се извърши в рамките на предплатеното, без да пречи на технологията. Ако трябва да гадая - може да продължи грубия строеж с предплатената армировка и (евентуално) отлагане на плащането на бетона. Може да започне монтажа на козерката на трибуна "Изток" (където грубия строеж е завършен) и т.н. Но, все пак, това са само догадки.

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 07 юли 2014 13:18

Възрастен написа:Строителството е сложен технологичен процес. Спирането е предизвикано от невъзможността да се следва цялостно технологията. След преглед на възможностите са предприети мерки за извършване САМО на предплатените СМР така, че да не пречат на технологичния процес. Пример: Не може да наливаш бетон преди да си изпълнил кофраж и армировка. Или: Не може да монтираш козерка приди да си налял трибуна. И т.н. Може би примерите не са най-точните. До колкото знам, армировката за целия обект е предплатена. Предплатена е и голяма част от сумата за козерката (покритието). Но няма как да предплатиш бетон и довършителни работи. Та вероятно за това иде реч - прави се нов график - коя от работите може да се извърши в рамките на предплатеното, без да пречи на технологията. Ако трябва да гадая - може да продължи грубия строеж с предплатената армировка и (евентуално) отлагане на плащането на бетона. Може да започне монтажа на козерката на трибуна "Изток" (където грубия строеж е завършен) и т.н. Но, все пак, това са само догадки.

Звучи разумно,но аз продължавам да подозирам нечиста намеса.
Ако това което пишеш е вярно, то излиза че реално повечето от стадиона вече е платентака ли?Каква би била сумата необходима за останалия бетон?
Предполагам вече за останалите шукарии като интериор ала бала,всичко тва е допълнително...

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 07 юли 2014 13:21

Желязото е предплатено за целия стадион, а с бетона в момента сме малко на минус с плащанията. Такава е моята информация. Козирката пък е поръчана в чужбина, а много се съмнявам в голям западен производите да започнат да ти произвеждат нещо, което струва около 5млн. без да си предплатил или поне да си обезпечил по някакъв начин.

Днес се надявам на повече яснота и по този въпрос.

Възрастен
Контакти:

Мнениеот Възрастен » 07 юли 2014 13:30

El Commandante написа:
Възрастен написа:Строителството е сложен технологичен процес. Спирането е предизвикано от невъзможността да се следва цялостно технологията. След преглед на възможностите са предприети мерки за извършване САМО на предплатените СМР така, че да не пречат на технологичния процес. Пример: Не може да наливаш бетон преди да си изпълнил кофраж и армировка. Или: Не може да монтираш козерка приди да си налял трибуна. И т.н. Може би примерите не са най-точните. До колкото знам, армировката за целия обект е предплатена. Предплатена е и голяма част от сумата за козерката (покритието). Но няма как да предплатиш бетон и довършителни работи. Та вероятно за това иде реч - прави се нов график - коя от работите може да се извърши в рамките на предплатеното, без да пречи на технологията. Ако трябва да гадая - може да продължи грубия строеж с предплатената армировка и (евентуално) отлагане на плащането на бетона. Може да започне монтажа на козерката на трибуна "Изток" (където грубия строеж е завършен) и т.н. Но, все пак, това са само догадки.

Звучи разумно,но аз продължавам да подозирам нечиста намеса.
Ако това което пишеш е вярно, то излиза че реално повечето от стадиона вече е платентака ли?Каква би била сумата необходима за останалия бетон?
Предполагам вече за останалите шукарии като интериор ала бала,всичко тва е допълнително...

Грубо около половината (20 млн.). В т.ч. част (не знам каква) от козерката. Трябват още толкова. Крайната цел е съоръжението да се самоиздържа - с магазини, ресторанти, барове... Уф, да идва това 15:00, че не се издържа!

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 07 юли 2014 13:35

Възрастен написа: ... Уф, да идва това 15:00, че не се издържа!

Ще може да я проследим на живо:

http://plovdivderby.com/kategorija-bote ... y-com.html
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: ПОТВЪРДЕНО! ПОДНОВЯВАТ СТРОЕЖА НА КОЛЕЖА ВЪВВТОРНИК!

Мнениеот Red_Neck » 07 юли 2014 15:46

El Commandante написа:
vaskonti написа:Това, че са дадени, не значи, че са свободни. Възможно е да седят в сметка, от където могат да се усвояват чак след като работата бъде свършена. Въобще, има милион възможности, тук само си гадаете.

Еми не е така бе,ако сметката е в КТБ, те откъде знаят че ше си ги получат изобщо,та ше започнат да строят.
Замисли се-аз ти давам 1000 лева напред за да ми свършиш някаква работа....да ми боядисаш колата-съвсем примерно, ти си получаваш парите, след което на мен нещата ми тръгват на криво и ми блокират другите сметки. Да де,ама 1000та лева аз съм ти ги дал,те са в теб,откъде накъде ше отказваш да правиш това за което съм ти платил вече?
Пак ти казвам-има нещо адски нередно в цялата работа...

Това за което се сещам е ако има някаква форма на Акредитив и КТБ да е обслужващата банка-гарант.
Т.нар. "предплатени СМР" най-често не са авансови плащани, а парите стоят гарантирани по сметки и се разплащат след подписване на съответния ППП.
По този начин и двете страни се застраховат.
До 21 не остана ..... скоро ще разберем.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Върни се в “Ботев”