И все пак темата беше за дясното, а не за десните - т.е с какво се легитимира това дясно у нас, какви послания излъчва, до колко те са разбираеми и приемливи за избирателите, които искат промени, до колко могат да разколебаят онези, които не искат промени. Не че няма връзка - и като гледам по-надолу какво съм написал, разбирам, че и аз съм паднал в същата яма, ама поне не съм сам
Извинявам се, че не мога да свържа лицата с думите - за дела явно не можем още да говорим.
Колкото за Костов - политик, който е имал такава подкрепа, ако е бил искрен и я е загубил, значи е бил не достъчно мъдър. Защото говорим за дясното, а той не го утвърди, а го загроби.
Ако не е бил искрен и открит - не можем да го оправдаваме. За мене СДС с Костов начело се оказа беззъбо - сега не е важна причината, важното е, че шансът беше проигран. Да наследиш прогнила и ограбена държава, а да нямаш политическата воля да накажеш тези, които я ограбиха! Къде са сега директорът на БНБ тогава, къде е тогавашния министър на финансите, кой допусна да се роди мантрата за честния, но видиш ли , наивен Виденов, кой остави създателите му на свобода. Беше ли народът гладен - беше, беше ли освирепял - беше, имаше ли воля по улиците, скачаше ли се на кой не скача, е червен. Кой пропиля този капитал? Не ми говорете за Костов - не мога да простя на този, който имаше всичко, а не направи нищо от това, което се очакваше от него. Сега подобно беше с Бойко Борисов - и ако за него се роди извинителното - ами толкова си може, както за Виденов - ами такъв си е, кой е този, който ги оправдава. Кой е този, за когото най-добре е алтернативата да е импотентна, да е без приемственост - като цар без мъжка рожба? Когато си отговорим на този въпрос, тогава ще разпознаем и истинските. Говори се за Костов, но се забравят ранните години, забравя се първото правителство на СДС и тези, които го свалиха и го наследиха - първо служебно, после изборно. Да не говорим за кръглата маса - тя не само у нас се оказа не кръгла, а чертожна - там ни размениха и ни разпарчосаха.