Ремонт на стадион "Христо Ботев"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: ПОТВЪРДЕНО! ПОДНОВЯВАТ СТРОЕЖА НА КОЛЕЖА ВЪВВТОРНИК!

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 06 юли 2014 18:11

Кашчей написа:...Предплатена услуга в строителството, без да имаш гаранции, че ще е изпълнена както трябва? И след като са предплатени, защо трябваше да спира строежът за две седмици?

Частичната предплата е съвсем нормална практика в строителството. Въпросът с гаранциите е съвсем отделен и е обвързан (в известна степен) с окончателното плащане. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Възрастен
Контакти:

Мнениеот Възрастен » 06 юли 2014 18:23

Captain Stottlemeyer написа:
Кашчей написа:...Предплатена услуга в строителството, без да имаш гаранции, че ще е изпълнена както трябва? И след като са предплатени, защо трябваше да спира строежът за две седмици?

Частичната предплата е съвсем нормална практика в строителството. Въпросът с гаранциите е съвсем отделен и е обвързан (в известна степен) с окончателното плащане. :)

Спирането на строеж се обозначава с Акт образец 10. Срокът на строителство е част от условията на концесията. Всяко спиране (подкрепено с Акт 10) променя срока на строителство (по концесионния договор). Което има значение за спазване на условията на Договора. Всеки строител го прави при черезвичайни обстоятелства. Напълно нормална практика.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 юли 2014 19:16

Възрастен написа:

Спирането на строеж се обозначава с Акт образец 10. Срокът на строителство е част от условията на концесията. Всяко спиране (подкрепено с Акт 10) променя срока на строителство (по концесионния договор). Което има значение за спазване на условията на Договора. Всеки строител го прави при черезвичайни обстоятелства. Напълно нормална практика.

ОК, но услугата е предплатена, което означава, че трябва да бъде извършена. Какви извънредни обстоятелства имаше в Пловдив, за да бъде спряно извършването на вече платени строителни дейности по стадиона?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 06 юли 2014 20:25

Кашчей написа:Какви извънредни обстоятелства имаше в Пловдив, за да бъде спряно извършването на вече платени строителни дейности по стадиона?

Отличен въпрос! :!:
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?

Потребителски аватар
bartolini
Контакти:

Re: Ремонт на стадион "Христо Ботев"

Мнениеот bartolini » 06 юли 2014 21:35

Утре е редно да си припомним за великата победа на Ботев над Левски 07.07.1962 г. в София с 1:6 ... ммм да! :)

Възрастен
Контакти:

Мнениеот Възрастен » 07 юли 2014 09:38

Кашчей написа:
Възрастен написа:

ОК, но услугата е предплатена, което означава, че трябва да бъде извършена. Какви извънредни обстоятелства имаше в Пловдив, за да бъде спряно извършването на вече платени строителни дейности по стадиона?

Предполагам - затварянето на разплащателните сметки. От което и нуждата да се прецени ситуацията. Явно вече е преценена - наличните ресурси се концентрират към оперативната дейност на клуба (нормално действие при кризисна финансова ситуация), строителството продължава с вече предплатените СМР и се чакат по-добри времена. Вече станахме свидетели на подобно положение след 2009 г., при това в световен мащаб. Жалкото е за стадиона - едно от малкото хубави неща в Пловдив. Сега някой трябва да намери едни 20 милиона. Същото е положението със спортната зала, със стадион "Пловдив", с втория Гребен канал....Догодина трябваше да има ЕП по футбол за младежи - е, няма да има! Няма да има и стадион 4-та категория в България. И ще играем мачове в Букурещ или Скопие, защото "Васил Левски" и с компромиси достига до 3-та.

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 07 юли 2014 12:02

Възрастен написа:Предполагам - затварянето на разплащателните сметки. От което и нуждата да се прецени ситуацията. Явно вече е преценена - наличните ресурси се концентрират към оперативната дейност на клуба (нормално действие при кризисна финансова ситуация), строителството продължава с вече предплатените СМР и се чакат по-добри времена.

Това не звучи сериозно,извини ме.
Парите са ВЕЧЕ ДАДЕНИ, какво общо имат разплащателните сметки.
Цялата работа мирише ужасно на гнусни игрички от страна на Пеевски-Бареков, като аз силно подозирам втория в апетити към Ботев.
Е вземат ли ни тея двамата, ви давам пълен картбланш да ни спукате от ташак,ще бъде адски заслужено,а аз направо емигрирам в Ескимосия от срам...
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 юли 2014 12:05

El Commandante написа:
Възрастен написа:Предполагам - затварянето на разплащателните сметки. От което и нуждата да се прецени ситуацията. Явно вече е преценена - наличните ресурси се концентрират към оперативната дейност на клуба (нормално действие при кризисна финансова ситуация), строителството продължава с вече предплатените СМР и се чакат по-добри времена.

Това не звучи сериозно,извини ме.
Парите са ВЕЧЕ ДАДЕНИ, какво общо имат разплащателните сметки.
Цялата работа мирише ужасно на гнусни игрички от страна на Пеевски-Бареков, като аз силно подозирам втория в апетити към Ботев.
Е вземат ли ни тея двамата, ви давам пълен картбланш да ни спукате от ташак,ще бъде адски заслужено,а аз направо емигрирам в Ескимосия от срам...

Това, че са дадени, не значи, че са свободни. Възможно е да седят в сметка, от където могат да се усвояват чак след като работата бъде свършена. Въобще, има милион възможности, тук само си гадаете.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 07 юли 2014 12:06

vaskonti написа:Това, че са дадени, не значи, че са свободни. Възможно е да седят в сметка, от където могат да се усвояват чак след като работата бъде свършена. Въобще, има милион възможности, тук само си гадаете.

Еми не е така бе,ако сметката е в КТБ, те откъде знаят че ше си ги получат изобщо,та ше започнат да строят.
Замисли се-аз ти давам 1000 лева напред за да ми свършиш някаква работа....да ми боядисаш колата-съвсем примерно, ти си получаваш парите, след което на мен нещата ми тръгват на криво и ми блокират другите сметки. Да де,ама 1000та лева аз съм ти ги дал,те са в теб,откъде накъде ше отказваш да правиш това за което съм ти платил вече?
Пак ти казвам-има нещо адски нередно в цялата работа...

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Ремонт на стадион "Христо Ботев"

Мнениеот vaskonti » 07 юли 2014 12:13

Ами тия пари няма да се изпарят във въздуха. Те са си в сметката и рано или късно БНБ ще освободи КТБ. Освен ако още сега не се знае, че ще има фалит. Тогава е сложно, но пък кой казва, че тия пари са в КТБ? Те от там са излезли, но знае ли се в коя банка са сметките на изпълнителите? Фактът, че строежа ще се поднови показва, че парите не са недостъпни и за да се усвоят трябва да се довърши това, за което е платено.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “Ботев”