Григор Димитров - Новак Джокович 1/2 финал

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Re: Григор Димитров - Новак Джокович 1/2 финал

Мнениеот Esi » 04 юли 2014 19:21

Поздравления на Григор за отличната игра. Това да спечели сет и да докара нещата до два тайбрека в мач от такова високо ниво си е постижение. Яд ме е, защото можеше да вземе втория тайбрек и да вкара мача в пети сет. Тогава не се знаеше какво можеше да се случи. Джоката не беше много убедителен, бая се нервИ, а онова ритане на мрежата и сръбските ..благи лафове, които изцепи много ми харесаха! ;)
Григор страхотно е израстнал, да приеме загубата лесно и да продължава все така! В елита е и това е най-важното!
Изображение

Потребителски аватар
Tobacco
Контакти:

Мнениеот Tobacco » 04 юли 2014 19:25

RedeviL написа:
Tobacco написа:
RedeviL написа:Григор трябва да налее още малко в краката. Действително работата му с Роджър Раший е спомогнала изключително много във физически аспект, но ще е физически завършен, когато достигне нужните килограми за височината, с която разполага. За пример ще дам Роджър, който е с 5 см по-нисък и още толкова по-тежък. Ако достигне физиката на Надал или Джокович, да речем, и с големият му арсенал от удари просто ще мачка!

Ще ме извиняваш,ама каква физика има Джокера? Ръката ми е по голяма от бедрото му..Джокера си е скелет.Григор трябва да работи само още малко над психиката си,другото си го може.
П.П Колкото до Гришо,само ще кажа,че тепърва ще се радваме на още по-големи успехи! Дето се вика,тва е само началото ;)

Ама човек, това е много лесно проверимо. Не случайно дадох пример с килограмите и височината.. Значи, Джокович може да няма бицепси, но е изключително жилав и здрав в краката!

Жилав е най-точното определение.Не мисля че като физика Гришо се различава кой знае колко от Джокера или пък Федо,например. Пък и не става само с физика,Цонга също има физика,но си е завършен идиот.
Офтопик:

Офтопик:

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 04 юли 2014 19:28

3-4 килограма му трябват на Григор, за да е физически равностоен на големите. Между другото, наистина Джокович е най-лек по отношение на височина/тегло - 1.88 см и 82 кг. Федерер, Надал и Мъри са по 85 кг. като и тримата са по-ниски от Григор. И все пак изключителен напредък, откакто е с Рашиийд! Доколкото си спомням преди 2 години беше 77 килограма, което за такъв голям ръст в тениса е прекалено малко.. :)

whatever123
Контакти:

Мнениеот whatever123 » 04 юли 2014 19:29

Джоко, Джоко...колкото и да ревеш, колкото и да се дереш, истината ще те застигне.
И тогава актьорските ти "вълнения" на корта няма да "развълнуват" дори и теб...

А пред Гришо стои онази много важна задачка - на сетболи в тайбрек да не прави двойни грешки, ами асове. Образно казано.

Потребителски аватар
Tobacco
Контакти:

Мнениеот Tobacco » 04 юли 2014 19:31

според Уикипедия Вавринка е по-лек от Джоко,а аз сериозно се съмнявам в тва :mrgreen:
Офтопик:

Офтопик:

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 04 юли 2014 19:33

Tobacco написа:според Уикипедия Вавринка е по-лек от Джоко,а аз сериозно се съмнявам в тва :mrgreen:

И в АТP го дават по-лек с 1кг. :o

Друго върху, което трябва да наблегне Григор е дисциплината.. Имаше моменти, в които изглеждаше разконцентиран, че дори и монотонен в играта си (пример за това е и мача му с Карлович). Това го отдавам на малкия му опит в такива срещи и все пак не смятам, че е слаб психически, даже напротив.. Нека си спомним мача му с Лопес, когато извади няколко много трудни точки, включително и мачбол. Днес също имаше моменти на напрежение, в които показа добра психика, визирам втория сет, когато върна ранен пробив на Ноле.. Така че като цяло не мисля, че това му е основния проблем
Последна промяна от RedeviL на 04 юли 2014 19:42, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Niksh0
Контакти:

Мнениеот Niksh0 » 04 юли 2014 19:35

Не разбрахте ли вече, че психиката му изобщо не е проблем вече?
Всеки път като падне, психиката била виновна...
Сигурно без психика спечели титлите, които бяха след обрати повечето, нали.
Има отделни ключови моменти в мача, в които се иска и малко спортно щастие.

Иначе каквото и да си говорим, Григор е бъдещето на световния тенис. Това, което му липсваше, а именно пробив в турнир от ГШ, вече е факт.
От тука нататък се иска само постоянство в играта и успехите и титлите ще дойдат.
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 04 юли 2014 19:46

Само поздравления за Гришо 8-)
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 юли 2014 10:06

Голям турнир направи Нашия.

Според мен, вчера загуби срещата, още след нелепо загубеният 1-ви сет.
Ако не беше неприятният пробив, най-вероятно този стартиращ сет щеше да иде в тайбрек.

Но каквото и да мислим сега, е лесно.
По-важното е, че Григор не отстъпва спортно-технически на Джоко.
Мисля, че вчера сърбина имаше мноооого голяма доза шанс.
Нито надигра Гришо, нито го надхитри.

Григор вече е с качества за ТОП 4-ри ( поне ) ... А е едва на 23 г.
А златната възраст при тенисистите, е подобна като във футбола - 27-32 г.
А Гришонатора ги запука още от сега. :mrgreen:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 05 юли 2014 12:02

Аууу, вчера и аз видях пръстена на ръката на Маша, ама пък си казах "едва ли"..
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

Върни се в “Тенис”