Има ли надежда за дясното?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

red__army
Контакти:

Re: Има ли надежда за дясното?

Мнениеот red__army » 03 юли 2014 14:20

RedeviL написа:
Централен написа:
Voin написа:Аз ще дам гласа си за ГЕРБ. Не мисля, че сега е момента да се философства кое е дясно, кое е център и кой е носителя на тези ценности в момента. Нека оставим това си право след като държавата си поеме въздух (в рамките на един мандат) от сполетялото я през последната година. Дори и със забележките към лидера и, ГЕРБ е силна партия, член на ЕНП, и е силната опозиция в момента. Още повече, че ГЕРБ декларираха, че дори и да имат пълно мнозинство ще подадат ръка към РБ и ще ги включат в правенето на политики и в управлението на страната, за да укрепне цялото център-дясно пространство като трайна алтернатива на комунистите. За която и от двете партии да подадат гласа си хората, все ще е добре, важното е да отидат до урните и да пуснат за една от двете. България има потенциал да се оправи, заемите на държавата са само 20% от БВП, като може да се стигне до 80% от БВП според добрите европейски практики. Ако с тези пари държавата подходи стратегически, създаде инфраструктура и условия, които да доведат до благоприятна за бизнеса среда, който да расте и да създава работни места - ще успеем.

Ужас!

И по-лошо, защото такъв е умственият капацитет на масата от упражняващите правото си на глас.. :|

Не съдете момчето,щи обясни че е "за да не може ДПС да се управлява в коалиция"...така говорят т.н сини комсомолски шамани,ГЕРБ и "Слънцето" на всички поднебесни империи.Обяснете му че дата за изборите 5 Октомври е избрана от ДПС и подарена от ГЕРБ,защото тогава е средата на празниците "Байрям",ще се върнат масово автобуси с турци и ще гласуват.Боко ще управлява в недостатъчна коалиция с РБ,а ДПС ще го подкрепя,но не "на светло",а врътките Доган,Пеевски,Бойко,ще вървят като сега.А другата корпорация-БСП ше припикава като припикано мушкато.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 03 юли 2014 14:25

Темата е за това, има ли надежда за дясното. Разбирам я така - има ли надежда да се появи дясно в идеологията и после в политиката. Мисля, че повечето ще се съгласим около тезата, че сега дясно в идеологическия - а от там и в политическия спектър, няма.
Има ли надежда да се появи - може би при две условия - това ми идва на ум.
Първо - да се припознае истинското ляво и да се сегрегира. Лустрацията закъсня - за нас фатално, за други - щастливо.
Второ - да се припознае дясното.
Как обаче да стане - бедна държава, неграмотен и остаряваш народ - за пенсионерите съм съгласен, че са най-окрадените и най-манипулируемите, повсеместен афинитет към лявото - почти левичарско- държавата да се грижи за нас, за това е държава, другото е див капитализъм.
Тук се пише за харизматична личност - не тя, а просвета - по примера на Левски, за да се появи това дясно - не защото то е панацеята, но без него ние сме обречени, защото нямаме избор. Самият форум показва, че е трудно да се дефинира понятието дясно, даже и от хора, които в една или друга степен са го виждали. Какво да говорим за милионите, за които телевизията е "прозореца" към света.
Приветствам всеки опит да се сподели какво е дясно и се присъединявам към призива да се придържаме към темата.
П.С. Не ми изглежда безкритична позицията, че понеже ГЕРБ е заел дясното пространство, няма място за истинско дясно. По-скоро дясното е компроментирано от пропагандата на левицата, която наднича и зад ГЕРБ. Така че, ако се търси първо причината, тя не е в куклите, а в кукловодите. За това си мисля, че е нужно знание, за да не се припознават популистки формаци като Атака, ГЕРБ, а и сегашната БСП като ляво/десни, а просто като популистични партии, зад които стоят неясни капитали .Липсва ДПС по простата причина, че те са с ясна физиономия - етническо лице и олигархическо сърце.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 03 юли 2014 14:47

Странджата написа:Темата е за това, има ли надежда за дясното. Разбирам я така - има ли надежда да се появи дясно в идеологията и после в политиката. Мисля, че повечето ще се съгласим около тезата, че сега дясно в идеологическия - а от там и в политическия спектър, няма.
Първо - да се припознае истинското ляво и да се сегрегира. Лустрацията закъсня - за нас фатално, за други - щастливо.
Как обаче да стане - бедна държава, неграмотен и остаряваш народ - за пенсионерите съм съгласен, че са най-окрадените и най-манипулируемите, повсеместен афинитет към лявото - почти левичарско- държавата да се грижи за нас, за това е държава, другото е див капитализъм.
Тук се пише за харизматична личност - не тя, а просвета - по примера на Левски, за да се появи това дясно - не защото то е панацеята, но без него ние сме обречени, защото нямаме избор. Самият форум показва, че е трудно да се дефинира понятието дясно, даже и от хора, които в една или друга степен са го виждали. Какво да говорим за милионите, за които телевизията е "прозореца" към света.
Приветствам всеки опит да се сподели какво е дясно и се присъединявам към призива да се придържаме към темата.
П.С. Не ми изглежда безкритична позицията, че понеже ГЕРБ е заел дясното пространство, няма място за истинско дясно. По-скоро дясното е компроментирано от пропагандата на левицата, която наднича и зад ГЕРБ. Така че, ако се търси първо причината, тя не е в куклите, а в кукловодите. За това си мисля, че е нужно знание, за да не се припознават популистки формаци като Атака, ГЕРБ, а и сегашната БСП като ляво/десни, а просто като популистични партии, зад които стоят неясни капитали .Липсва ДПС по простата причина, че те са с ясна физиономия - етническо лице и олигархическо сърце.

Дано повечко го прочетат ...... а ако го разберат - БОНУС :)
Аз как виждам нещата ( реалистично към 05.10.2014) - ГЕРБ ще спечели изборите, но е нужна относително силна дясна формация (15-20%), която да партнира и да бута в правия път ББ ..... ако реши да се отклонява или да се изживява като "слънце". Експерт за Премиер ще е бонус :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

donchovt
Контакти:

Мнениеот donchovt » 03 юли 2014 14:49

И аз ще гласувам за РБ, както го направих на изборите за ЕП. Първо за да е в противовес на ДПС-БСП. После за да има някакъв баланс вдясно и да има кой да озаптява малко Борисов и придворните му. Страх ме беше на европейските избори да гласувам за РБ за да не вземат малко гласове и донякъде да се обезсмисли действието ми. Стана ясно обаче, че имат потенциален електорат да минат бариерата. При ББ е ясно - няма много интелект, разчита се на милиционерски похвати, рекет, притискане и убиване /завземане/ на различни бизнеси, както и усвояване на европари, които обикновено се влагат в дейности неразвиващи икономиката и несъздаващи принадена стойност. Освен това голям процент от парите отиват в приближени фирми. Затова силно се надявам повече хора да посегнат към бюлетината на реформаторите. Там отиват предимно хора дясномислещи, които иначе от немай-къде ще гласуват за Борисов. Така вярвам може да се съберат достатъчно проценти и да се оформи правителство на ГЕРБ-РБ, ако не стигат гласовете и с още някоя партия различна от ДПС. Надявам се и реформаторите да са откраднали достатъчно гласове от ГЕРБ за да могат да се намесят по-осезателно в правителството и да възпрат малко Цветановци и темподобни от опитите за полицейщина, както и с повечето си интелект да повлияят на икономическата политика и втори Дянков да не се появява никога повече.
Последна промяна от donchovt на 03 юли 2014 15:00, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 03 юли 2014 14:51

Странджата написа:Темата е за това, има ли надежда за дясното. Разбирам я така - има ли надежда да се появи дясно в идеологията и после в политиката. Мисля, че повечето ще се съгласим около тезата, че сега дясно в идеологическия - а от там и в политическия спектър, няма.

Ще копирам и аз написаното от Странджата, за да се увеличи с 33% шансът да бъде прочетено ;)
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 03 юли 2014 14:56

Пропаганда има и двете страни! Дали обаче дивидентите са за т.нар. левица при положение, че както сам казваш - нейният основен проводник е телевизията!? Още повече, че шампион по спекулативно говорене, основна дефиниция на пропагандата, е Бойко Борисов. А дали дясното е задушавано от ГЕРБ, много скоро предстои да разберем!
Последна промяна от RedeviL на 03 юли 2014 14:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 03 юли 2014 14:56

donchovt написа:И аз ще гласувам за РБ, както го направих на изборите за ЕП. Първо за да е в противовес на ДПС-БСП. После за да има някакъв баланс вдясно и да има кой да озаптява малко Борисов и придворните му. Страх ме беше на европейските избори да гласувам за РБ за да не вземат малко гласове и донякъде да ми се обезсмисли действието ми. Стана ясно обаче, че имат потенциален електорат да минат бариерата. При ББ е ясно - няма много интелект, разчита се на милиционерски похвати, рекет, притискане и убиване завземане на различни бизнеси, както и усвояване на европари, които обикновено се влагат в дейности неразвиващи икономиката и несъздаващи принадена стойност. Освен това голям процент от парите отиват в приближени фирми. Затова силно се надявам повече хора да посегнат към бюлетината на реформаторите. Там отиват предимно хора дясномислещи, които иначе от немай-къде ще гласуват за Борисов. Така вярвам може да се съберат достатъчно проценти и да се оформи правителство на ГЕРБ-РБ, ако не стигат гласовете и с още някоя партия различна от ДПС. Надявам се и реформаторите да са откраднали достатъчно гласове от ГЕРБ за да могат да се намесят по-осезателно в правителството и да възпрат малко Цветановци и темподобни от опитите за полицейщина, както и с повечето си интелект да повлияят на икономическата политика и втори Дянков да не се появява никога повече.

Хареса ми частта за РБ. Тъй като съм сигурен, че Бащицата, БСП и ДПС, както и Барека ще се изпъчат с мощна популистка кампания и основните им опорни точки ще са "Ония са лоши, ония крадат, ония разсипаха България..." , си мисля, че при една добре премислена и аргументирана предизборна програма, РБ може да се окаже доста стратегически играч. С правилно ръководство на програмата си могат да объркат(в добрия смисъл) доста сметки.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 03 юли 2014 15:03

TristaNNN написа:Хареса ми частта за РБ. Тъй като съм сигурен, че Бащицата, БСП и ДПС, както и Барека ще се изпъчат с мощна популистка кампания и основните им опорни точки ще са "Ония са лоши, ония крадат, ония разсипаха България..." , си мисля, че при една добре премислена и аргументирана предизборна програма, РБ може да се окаже доста стратегически играч. С правилно ръководство на програмата си могат да объркат(в добрия смисъл) доста сметки.

Бедата за РБ ще дойде от там, че те ( за разлика от основните си конкуренти, които са с години на хранилка - БСП, ДПС, Атака и ГЕРБ, както и на "изгряващата звезда" - ББЦ) нямат достъп до контролиран вот. Т.е. при ниска избирателна активност, всичко ще отиде по дяволите.
Надявам се народа да се събуди и да разбере, че ГЛАСУВАНЕТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ!
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 03 юли 2014 15:05

Red_Neck написа:

Дано повечко го прочетат ...... а ако го разберат - БОНУС :)
Аз как виждам нещата ( реалистично към 05.10.2014) - ГЕРБ ще спечели изборите, но е нужна относително силна дясна формация (15-20%), която да партнира и да бута в правия път ББ ..... ако реши да се отклонява или да се изживява като "слънце". Експерт за Премиер ще е бонус :)

Забрави Борисов да не е премиер, ако успее да формира кабинет само с помощта на РБ! Според мен изборите ще се решат основно от разпределението на анти-герб гласовете, които Борисов активира собственоръчно, особено с говоренето си през последните няколко месеца.

rebel
Контакти:

Мнениеот rebel » 03 юли 2014 15:48

Надежда има , но ако Б.Б. спре да го съсипва. Герб и Б.Б. нямат нужда от дясно, за да няма алтернатива на Бойко. Автентичното дясно е възстановяването на Синята коалиция. Интерсно ми е бившите "седесари" като Г.марков, Р.Инджова защо напоследък а и преди плюят усилено по ДСБ и Костов, защото са подлоги на Б.Б. Защото който плюе по дясното и ДСБ после има постове и облаги. Справка Р.Инджова шеф на статистиката - изгонена и от Токуда за финансови измами

Върни се в “Свободна зона”