Има ли надежда за дясното?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Keanu^Reeves
Контакти:

Re: Има ли надежда за дясното?

Мнениеот Keanu^Reeves » 03 юли 2014 13:51

Tommi написа:
Keanu^Reeves написа:кайте малко сега, вие имате ли си на представа какво значи наистина "Дясно"?
Някой от вас живял ли е някога в САЩ, че да ми говори за "Дясно"?

Истинското "Дясно", или така наречения Англо-Саксонски Капитализъм е ЗАЩИТА интересите на Големите Корпорации и на БАНКИТЕ.....нима искате да ме убедите, че Дясното в САЩ защитава интереса на малкия и среден бизнес? Нима искате да ме убедите, че олигопола на Големите Корпорации в Бизнеса дава някаква свобода и лична инициатива?

В Щатите в малкия бизнес са заети над 50% от работещите и той осигурява над 50% от БВП. Да не говорим, че над 99% от работодателите са в малкия бизнес и годишно се създават хиляди малки предплиятия. Та дали няма свобода и възможност за лична инициатива?

Това не е вярно!

Малките и Средни компании в САЩ са 80%, които произвеждат едва 20% от БВП, тоест 80% от фирмите в САЩ, разполагат само с 20% от Доходите на населението.

Докато Големите Корпорации са едва 20% от всички фирми в САЩ, но те прибират 80% от доходите на Населението, и тези 80% не се разпределят сред работещите за тези корпорации, а най-вече сред Мениджъри и Инвеститори.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 03 юли 2014 13:56

Tommi написа:
RedeviL написа:
Tommi написа:
Voin написа:Не знам на какво се ужасявате, растеж се постига със заем,

Това е напълно вярно и заемите не са някакво бедствие както си мислят много хора.

Въпрос: кой ни облъчва и опява денонощно, че страната ни е загробвана със заеми (с помощта на елементарни бакалски сметки от типа на 1млрд.+2млрд.+3млрд.=6млрд. дълг)..?

Само че си спестил следващото изречение от мнението ми, а то е по-важното. :)

Съгласен съм с него. Мисълта ми беше, че дълговото управление е нормална практика по много страни, въпреки това в България мнозинството гледа на подобно нещо с откровено недоверие... Естествено парите винаги могат да бъдат оползотворявани и по-добре, но за това се иска консенсус между всички партии в няколко основни за държавата точки.
Последна промяна от RedeviL на 03 юли 2014 13:58, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 03 юли 2014 13:57

Keanu^Reeves написа:
Red_Neck написа:
Keanu^Reeves написа:кайте малко сега, вие имате ли си на представа какво значи наистина "Дясно"?

Истинското "Дясно", или така наречения Англо-Саксонски Капитализъм е ЗАЩИТА интересите на Големите Корпорации и на БАНКИТЕ.....нима искате да ме убедите, че Дясното в САЩ защитава интереса на малкия и среден бизнес? Нима искате да ме убедите, че олигопола на Големите Корпорации в Бизнеса дава някаква свобода и лична инициатива? Нима искате да ме убедите, че ако образованието и здравеопазването стане частно и цените скочат и станат непосилни, всеки ще има равен ШАНС за успех в живота? Едно е да имаш начален капитал и да си с нисък коефицент на интелигентност, каквито са най-големите богаташи по света, съвсем друго е да си пълен с Мотивация и желание за успех в живота, но да няма кой да ти даде начален тласък!

Затова истината НЕ е в "Дясното" !!!

Истината е в "ТРЕТИЯТ ПЪТ" !!!

Верно ли?
Ти имаш ли представа колко хора емигрирали в САЩ познавам, които буквално на втората година са отворили собствен МАЛЪК и работещ бизнес? Кой в транспорта, кой в строителството, кой в услугите. Някои от тях вече вървят към категория СРЕДЕН бизнес!
Имаш ли представа колко частни банки бяха оставени да фалират в САЩ след началото на кризата?
2007 - 3, 2008 - 25, 2009 - над 100. Така ли се защитават БАНКИТЕ? ... или съз Закона за фалит на физически и юридически лица?
Знаеш ли, че в рамките на един ден можеш да регистрираш фирма и тя да заработи?
А как е тук?
И да, много добре знам какво означава "дясно" управление и че то е практически невъзможно дори на 70% за държава член на ЕС, но колкото по-близо и по-бързо се доближим да това управление - толкова по-добре за следващото поколение. Ние ще си останем "изгубени в прехода" :(

Я ми кажи, следващата фаза от техния бизнес какъв ще бъде, като толкова много знаеш?
Да си чувал думата - Merger & Acquisition ?
Тоест това, което ще се случи, че ако една фирма се разрастне твърде много, че стане заплаха за големите корпорации, те просто я поглъщат и така големите компании уедряват пазарния си монопол, и по този начин спират възможността за навлизане на нови малки и средни фирми на пазара.

Тоест, ако до преди 10-15 година шанса да навлезеш на някакъв пазар отваряйки нова малка фирма е бил 50%, че ще успееш, сега този шанс е намалял на 25%, тъй като малките фирми, с които си могъл да се конкурираш, те вече са станали част от някоя Голяма Корпорация, а както знаеш големите корпорации разполагат с огромен капитал и икономии от мащаба и е абсолютно немислимо да се конкурираш с тях.

Та по отношение на САЩ, които се намират в момента в ЗРЯЛ капитализъм, следващата фаза е упадък, тоест колкото по-малко стават възможностите за нови и нови фирми да се появат на пазара, толкова повече става пропаста между Супер-Богатите и Средната Класа, която в последните 20 години се топи и ще продължава да се топи в САЩ. Докато богатите стават все по-богати!

Ние сега последно за САЩ или за България дискутираме ... или е важно да тролим?
Всяко поглъщане е сързано със съответното финансово компенсиране ... ако бизнеса ти е успешен, както и запазване на определен брой акции.
Ние да стигнем до там ...... тук за да стартираш инициатива те разтакават половин година и те изнудват чиновници от поне 5 различни ДЪРЖАВНИ институции.
Нека си говорим конструктивно, а не ала-бала.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 03 юли 2014 14:01

Темата е съвсем друга и ви призовавам да се придържаме към нея!
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 03 юли 2014 14:05

Red_Neck написа:Темата е съвсем друга и ви призовавам да се придържаме към нея!

Да, прав си! Колкото и да ми е трудно да говоря за дясно и ляво в България, личното ми мнение по този въпрос и приключвам с това е, че докато ГЕРБ заема това пространство няма бъдеще за друга формация на сцената. Ако смятате, че ГЕРБ е надеждата - прав ви път! ;)
Последна промяна от RedeviL на 03 юли 2014 14:05, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 юли 2014 14:05

Keanu^Reeves написа:
Tommi написа:

Истинското "Дясно", или така наречения Англо-Саксонски Капитализъм е ЗАЩИТА интересите на Големите Корпорации и на БАНКИТЕ.....нима искате да ме убедите, че Дясното в САЩ защитава интереса на малкия и среден бизнес? Нима искате да ме убедите, че олигопола на Големите Корпорации в Бизнеса дава някаква свобода и лична инициатива?

В Щатите в малкия бизнес са заети над 50% от работещите и той осигурява над 50% от БВП. Да не говорим, че над 99% от работодателите са в малкия бизнес и годишно се създават хиляди малки предплиятия. Та дали няма свобода и възможност за лична инициатива?

Това не е вярно!

Малките и Средни компании в САЩ са 80%, които произвеждат едва 20% от БВП, тоест 80% от фирмите в САЩ, разполагат само с 20% от Доходите на населението.

Докато Големите Корпорации са едва 20% от всички фирми в САЩ, но те прибират 80% от доходите на Населението, и тези 80% не се разпределят сред работещите за тези корпорации, а най-вече сред Мениджъри и Инвеститори.

Ето, въпреки че информацията е малко стара:
http://www.businessinsider.com/infograp ... ses-2013-9
http://www.businessweek.com/smallbiz/ru ... rinks.html
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 03 юли 2014 14:09

RedeviL написа:

Да, прав си! Колкото и да ми е трудно да говоря за дясно и ляво в България, личното ми мнение по този въпрос и приключвам с това е, че докато ГЕРБ заема това пространство няма бъдеще за друга формация на сцената. Ако смятате, че ГЕРБ е надеждата - прав ви път! ;)

Точно това е целта на дискусията! Има ли реална дясна алтернатива, т.е. ИМА ЛИ НАДЕЖДА?
Всичко останало е офтопик :)

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 03 юли 2014 14:11

За "дясното" има надежда, тъй като там се настаниха млади, необременени и с голямо желание за работа, хора. Друг въпрос е дали има надежда за гласоподавателите, които достигнаха нови висоти на интелектуален и морален упадък.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Keanu^Reeves
Контакти:

Мнениеот Keanu^Reeves » 03 юли 2014 14:13

Амо то тогава, Дясната Алтернатива включва не само "икономически въпроси", но и обществено - културни въпроси.

Затова Дясното като проводник на Консервативната Идеология защитава Християнските Ценности, а аз не съм видял нито Реформаторския Блок нито ГЕРБ да се отъждествяват с нещо християнско. По-скоро се обявяват за про-европейски ценности, които защитават гей-браковете.

Единствено ПП АТАКА защитава Християнските ценности и се обявява против Гей-Браковете в Европа. Така, че ако е Дясно, то поне да е истинското дясно на Консервативната идеология!

Потребителски аватар
Централен

Мнениеот Централен » 03 юли 2014 14:14

Red_Neck написа:
RedeviL написа:

Точно това е целта на дискусията! Има ли реална дясна алтернатива, т.е. ИМА ЛИ НАДЕЖДА?
Всичко останало е офтопик :)

Докато е така има няколко Надежди-1,2,3,4. :lol:
С майтапа-толкова.
Иначе на всеки ГКПП при влизане в България, вместо "Добре дошли", трябва да пише-"Надежда всяка тука оставете!"
„Човек заради едното име красно живей"
Рачко Пръдлето

" валидол за теб на 07 Окт 2013 19:32 :
Да и некрофил съм. "

Върни се в “Свободна зона”